np. Athena wygląda zachęcająco.
Jeżeli cenisz łatwość demontażu korby z jakiegokolwiek powodu to pozostań przy sh. Chyba że zależy Ci na wadze. Ale to co zobaczyłem w campie, to jak cofnięcie się do epoki kwadratu.
Napisano 26 maj 2011 - 15:52
np. Athena wygląda zachęcająco.
Jeżeli cenisz łatwość demontażu korby z jakiegokolwiek powodu to pozostań przy sh. Chyba że zależy Ci na wadze. Ale to co zobaczyłem w campie, to jak cofnięcie się do epoki kwadratu.
Napisano 26 maj 2011 - 16:58
Napisano 26 maj 2011 - 17:31
Jak mozna sie mylic w swojej ocenie:) ? Napisalem , ze bawilem sie manetkami srama i byly dla mnie mniej wygodne niz campy - tyle Wcisniecie manetki o dwa kliki wymagalo jednak dosc glebokiego przesunecia moim zdaniem , rece mam raczej male...
Napisano 27 maj 2011 - 07:54
Jak mozna sie mylic w swojej ocenie:) ? Napisalem , ze bawilem sie manetkami srama i byly dla mnie mniej wygodne niz campy - tyle Wcisniecie manetki o dwa kliki wymagalo jednak dosc glebokiego przesunecia moim zdaniem , rece mam raczej male...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 27 maj 2011 - 08:18
Napisano 27 maj 2011 - 11:34
Napisano 27 maj 2011 - 11:54
Napisano 27 maj 2011 - 12:11
Napisano 27 maj 2011 - 12:13
Napisano 27 maj 2011 - 12:48
Czy kolarze PT też tak narzekają jak tutejsi użytkownicy? Dlaczego oni mimo, że spędzają o wiele więcej godzin na rowerach, a sprzęt ma dla nich pierwszorzędne znaczenie jeżdżą na tym co daje "firma"? Nie patrzą czy klamki są takie, a hamulce owakie.
Nie to żebym coś sugerował, ale czytając niektórych mam wrażenie, że w dupach się poprzewracało i sami nie wiecie czego chcecie. Bo klamki firmy X są za duże, Y za małe, a Z za szerokie, a jak są dobre to są za ciężkie, a jak są lekkie to niewygodne, a jak są wygodne to mało funkcjonalne. Trudno oczekiwać by producenci robili klamki w różnych rozmiarach, by wszystkim one idealnie przypasowały, by nikt nie narzekał. Ale narzekanie i szukanie w dziury w całym to jak mówienie, że w Bentleyu są za miękkie dywaniki ;-)
Napisano 01 czerwiec 2011 - 19:10
Napisano 01 czerwiec 2011 - 20:28
Napisano 16 czerwiec 2011 - 07:37
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 17 czerwiec 2011 - 09:59
wiem, że klamka v-break'owa nie będzie współpracować dobrze z hamulcem szosowym (inny skok)
Napisano 17 czerwiec 2011 - 12:15
pisałem żeby klamka dobrze się zdejmowała z kiery. zwykła klamka v niestety wymaga zdjęcia owijki niestety i dlatego szukałem innego rozwiązania. przy okazji skoro może być lepiej to dlaczego ma być gorzej...co nie bedzie działać. sam na czymś takim jeździłem przez 3 lata i jakoś się nie zabiłem. Hamować trzeba umieć po prostu i trochę poćwiczyć. też nie rozumiem tu wiecznego malkontenctwa - klamki za duże, za małe, to nie do tego to nie do tamtego..
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 17 czerwiec 2011 - 13:31
Hehe. Wiesz, na wszystkim można jeździć. Kwestia wygody i chęci. Jednak lepiej nie doradzać innym niektórych rzeczy aby nie mieć kogoś na sumieniu. Sam przejeździłem kilka tysięcy kilometrów na ostrym po mieście bez klamek, ale nie będę tego nikomu doradzał. Nie dlatego, że uważam, że to coś złego, ale trzeba umieć jeździć i trochę myśleć.co nie bedzie działać. sam na czymś takim jeździłem przez 3 lata i jakoś się nie zabiłem. Hamować trzeba umieć po prostu i trochę poćwiczyć. też nie rozumiem tu wiecznego malkontenctwa - klamki za duże, za małe, to nie dowiem, że klamka v-break'owa nie będzie współpracować dobrze z hamulcem szosowym (inny skok)
Jeżeli chodzi o kwadrat to się zgodzę, w końcu na czym jeżdżą na torze? Jednak jeżeli chodzi o octalink, to sam nigdy nie miałem, ale ponoć porażka i znacznie gorsze rozwiązanie niż kwadrat, pomimo że nowsze.Narzekania na kwadrat Campy... No ludzie. Pantani na tym wygrywał Giro i Tdf i chyba jeszcze Ullrich się załapał na to ustrojstwo rywalizując z Armstrongiem a co i rusz czytam że jakiemuś cykloturyście octalink nie wystarcza i musi być UT. Dajcie spokój.
Napisano 17 czerwiec 2011 - 14:21
Sam przejeździłem kilka tysięcy kilometrów na ostrym po mieście bez klamek, ale nie będę tego nikomu doradzał.
Napisano 31 sierpień 2011 - 08:23