Skocz do zawartości

Zdjęcie

Maraton Rajcza TOUR_ 06.08.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
339 odpowiedzi w tym temacie

#81 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 04 lipiec 2011 - 12:02

No to kuruj się, zdrowia na Pętlę Beskidzką !
Pojechaliśmy przez Glinkę do Rajczy.
AP

#82 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lipiec 2011 - 11:14

Organizuję 25.07 objazd Rajcza Tour z Krakowa. Dojazd - zależnie od możliwości samochód lub pociąg ( 5.50 z Głównego) do Suchej. "Wejście" na Pętle w Stryszawie, objazd całości i powrót do Krakowa.
Jeśli samochód - bezpośrednio do Stryszawy ( punkt najbliższy Krakowa). Zaznaczam, że nie będę dysponował transportem...

#83 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:24

jade jak cos bo ostatnio mi nie wyszlo :D Chyba ze bede ujechany po Lanckoronie dzień wcześniej

#84 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:51

Daj jakieś info, bo widzę dwa terminu jutro i za tydzień.

#85 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:55

Lanckorona jest 16.07 i 24.07, przynajmniej tak wynika z flyersa rozdawanego przez PB.
jest też lina: www.lanckoronatour.pl

#86 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 15 lipiec 2011 - 20:36

Zgadza się Lanckorona jest jutro i za tydzień. To takie przetarcia przed Rajczą, która mam nadzieje wyjdzie mi lepiej niż PB..

#87 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 16 lipiec 2011 - 20:24

Lanckorona okazała się "bułką z masłem" :mrgreen: ,,,

a może jutro (niedziela) ktoś się wybiera na objazd Rajcza Tour ?
Startuję z Rajczy możliwie wcześnie (5.00-6.00) i w żółwim tempie będę zwiedzał trasę :-P

pozdro !
tel. 500 162 733

#88 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 16 lipiec 2011 - 21:17

Cytat

Lanckorona okazała się "bułką z masłem" :mrgreen: ,,,

ooops, zrobiłem "literówkę" , miało być: NIE okazała się ....

btw, czy projekt trasy Rajcza T. jest aktualny ? z tego co widzę to ruchliwą drogą przyjdzie pomykać ?! ...

#89 Dag

Dag
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądBielsko-Biala

Napisano 16 lipiec 2011 - 22:16

jesli ktos jest zainteresowany w linku jest profil rajczy dla krotszego dystansu.
wysokosci moga miec przeklamanie, GPS z telefonu nie jest jakis mega dokladny, ale mysle ze profil na ta chwile jest dokladniejszy niz oficjalny.
http://www.gpsies.co...uerdczsggodlrau

aha, rozumiem ze ostateczna trasa rajczy bedzie biegla przez Nieledwie, takoz jest na mojej mapce
ps. ten pik w okolicach 82km wyskoczyl w wyniku resetowania programu do nagrywania trasy.

#90 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lipiec 2011 - 07:29

Cytat

aha, rozumiem ze ostateczna trasa rajczy bedzie biegla przez Nieledwie, takoz jest na mojej mapce
ps. ten pik w okolicach 82km wyskoczyl w wyniku resetowania programu do nagrywania trasy.

a właśnie, od której strony będziemy podjeżdżać na przeł. Kotelnica? na Twoim tracu jest tak "standardowo", a z mapki na stronce wynika, że od drugiej strony jednak

#91 Dag

Dag
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądBielsko-Biala

Napisano 17 lipiec 2011 - 09:49

Cytat

Cytat

a właśnie, od której strony będziemy podjeżdżać na przeł. Kotelnica? na Twoim tracu jest tak "standardowo", a z mapki na stronce wynika, że od drugiej strony jednak

widze ze nie tylko ja nie czytam aktualnosci na oficjalnej stronie :) kolega znalazl tego newsa, w skrocie: organizatorzy otrzymali zgode na ustalenie trasy przez nieledwie http://www.rajczatour.pl/aktual-38.htm

#92 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 17 lipiec 2011 - 12:32

trochę skwasiłem z tym objazdem, bo zmyliły mnie strzałki na Kotelnicy - przez co miałem okazję przejechać końcową 90-tkę Pętli Beskidzkiej :-))) sporo odcinków "MTB" było ;-P
Koczy Zamek wjechałem siłą woli, ten podjazd wcześniejszy - masakra ! strasznie dołujący jak patrzyło się na niego z dołu ..... dobrze, że Salmopolu nie podjeżdżałem, bo bym chyba leżał w trawie :-))

#93 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 17 lipiec 2011 - 12:34

eee tam Salmopol jest płaski;)

#94 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 17 lipiec 2011 - 20:38

Cytat

Cytat

Nie ma szans na Kotelnicę z Soli. W Nieledwi Dolnej pozabijalibyśmy się na tych dziurach. Wszyscy na świeżo, więc zawalają ile się da.

ps.1
Widziałem w wynikach Lanckorony, że znowu drugi. o 10 sekund. Współczuje :-/
ps.2
rodman Już mnie przeraziłeś że ja tak strasznie słaby jestem :D Łatwo nie było i widziałem o tym. Trasa bardzo specyficzna i w sumie dosyć ciężka. Te podjazdy się nakładają...

#95 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 lipiec 2011 - 10:30

W sobotę jechałem kawałek po trasie i ruch w kierunku Korbielowa jest spory, na początek podjazd z Nieledwi to jest super rozwiązanie.
W najbliższą sobotę prawdopodobnie robię objazd dłuższego dystansu.
Mam jedno pytanie, meta będzie w centrum Rajczy? Ja bym zrobił metę na granicy w Glince, na zjeździe znowu będą wyprzedzać a przecież mety zawsze są na podjazdach.

#96 Dag

Dag
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądBielsko-Biala

Napisano 18 lipiec 2011 - 15:41

Cytat

W sobotę jechałem kawałek po trasie i ruch w kierunku Korbielowa jest spory, na początek podjazd z Nieledwi to jest super rozwiązanie.
W najbliższą sobotę prawdopodobnie robię objazd dłuższego dystansu.
Mam jedno pytanie, meta będzie w centrum Rajczy? Ja bym zrobił metę na granicy w Glince, na zjeździe znowu będą wyprzedzać a przecież mety zawsze są na podjazdach.

koncowka (od granicy do mety) to sam zjazd, poczatkowo asfalt rewelacyjny ale z czasem sie pogarsza. nawet bez krecenia mozna sie rozpedzic do 70km/h, mysle ze pokusa nadrobienia kilku sekund moze byc zbyt silna i zrobi sie tam zbyt niebezpiecznie. Podobnie jak Piotr92 uwazam ze dobrym rozwiazaniem byla by meta zaraz za granica na tamtejszej pętli/parkingu

#97 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 18 lipiec 2011 - 17:14

a ile później jest powrotu stamtąd do auta?

#98 Dag

Dag
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądBielsko-Biala

Napisano 18 lipiec 2011 - 17:33

zalezy gdzie zostawisz auto :P
jesli w okolicach oficjalnego startu to okolo 10km (praktycznie caly czas w dół)

#99 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lipiec 2011 - 17:37

Cytat

a ile później jest powrotu stamtąd do auta?

taka meta byłaby "po drodze" do Rajczy, więc nic by się nie zmieniło

#100 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 18 lipiec 2011 - 18:20

ja wiem wiem że to jest po drodze, tylko ile nam później z mety zostanie zjazdu na miejsce startu?

EDIT
sorrki nie przeczytałem posta powyżej sainta;) w takim razie jak dla mnie,wolę metę na tym podjeździe, samolubnie bo nie umiem zjeżdżać;)