Korba ROTOR 3D
Started By
slaweko
, 27 Dec 2010 07:32
85 replies to this topic
Posted 02 May 2011 - 10:22
P.S.
W jakim położeniu ustawiłeś blat pod siebie? Bo to do czasówki to chyba powinno być 4?
Producent podaje ze w pozycji od 1-3 dla MTB ...itd a nastepnie namawia do testowania w rozynch pozycjach i indywidualnego dobrania dla siebie najlepszej....czyli maslo maslane , ustaw sobie pan jak chcesz :0 ale w sumie to tak moze byc ze nie dla wszystkich identyczne ustawienie bedzie optymalne ... wczoraj bawilem sie troche i ustawilem w ten sposob jak widac na zdjeciach ... a jak to bedzie podczas jazdy , to sie okaze w "praniu ".
Ps; W PDF -ie znalazlem jeszcze dla poszczegolnych wielksoci blatow ...
Posted 02 May 2011 - 12:04
Gosc_kobrys_*
Posted 02 May 2011 - 12:29
Mistrzu Marco_, sposiłkuj się tymi dokumentami:
SETUP
ADAPTATION
Jakby było coś niejasne daj znać
EDIT:
Myślę, że warto by było q-ringsy założyć w położeniu nr 3 do normalnego rowera i pojeździć ze 2 tyg żeby się 'dostosować' psychicznie i anatomicznie
SETUP
ADAPTATION
Jakby było coś niejasne daj znać

EDIT:
Myślę, że warto by było q-ringsy założyć w położeniu nr 3 do normalnego rowera i pojeździć ze 2 tyg żeby się 'dostosować' psychicznie i anatomicznie

Posted 19 June 2011 - 20:35
Ciekawy test lekkich korb , w tym także Rotora http://translate.goo...-4.html&act=url
Posted 11 August 2011 - 13:23
Hey,
Na zimę będę musiał wymienić korbę i zacząłem się mocno zastanawiać nad Rotorem w wersji kompaktowej czyli 50x34 i teraz kilka pytań:
1. Czy jest bardzo duża różnica między korbą 3D i Agilis ? Bo cenowo znacznie lepiej na druga.
2. Czy będę miał jakieś problemy z przednią przerzutką (ultegra 6600 na hak) ?
3. Czy jeśli teraz mam support HII to wejdzie mi Rotor czy zmienić też suport i na jaki ?
4. I do użytkowników, jak oceniacie te korby już po całym sezonie jazdy, żadnych problemów z kolanami itp ? Czy w górach będę odczuwał poprawę jeśli chodzi o płynne trzymanie kadencji ?
No to już chyba wszystko
Jeśli któreś pytania są głupie to przepraszam, ale przyznam, że jeśli chodzi o temat korb i supportów jestem ciemny
z góry dzięki za pomoc,
pzdr
Na zimę będę musiał wymienić korbę i zacząłem się mocno zastanawiać nad Rotorem w wersji kompaktowej czyli 50x34 i teraz kilka pytań:
1. Czy jest bardzo duża różnica między korbą 3D i Agilis ? Bo cenowo znacznie lepiej na druga.
2. Czy będę miał jakieś problemy z przednią przerzutką (ultegra 6600 na hak) ?
3. Czy jeśli teraz mam support HII to wejdzie mi Rotor czy zmienić też suport i na jaki ?
4. I do użytkowników, jak oceniacie te korby już po całym sezonie jazdy, żadnych problemów z kolanami itp ? Czy w górach będę odczuwał poprawę jeśli chodzi o płynne trzymanie kadencji ?
No to już chyba wszystko

Jeśli któreś pytania są głupie to przepraszam, ale przyznam, że jeśli chodzi o temat korb i supportów jestem ciemny

z góry dzięki za pomoc,
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Gosc_xsnailx_*
Posted 04 March 2012 - 11:28
rotor 3d ma dodatkowo ta zaletę ze łatwo można zamontować pomiar mocy, np power2maxa
wg mnie nie ma sie co zastanawiać.
chyba ze ...
http://www.lightning...s of Carbon.htm
ja nie kupie juz korby bez demontowanego spidera. Rotora kupiłem 3 lata temu i po teraz jestem zadowolony. w tym roku planuje zmianę powertapa na power2maxa (którego już mam w 2gim rowerze i się sprawdził) i bez problemu będę go mógł zamontować do korby
agilisa bym nie rozważał, z ciekawych korb jest jeszcze BOR RR666 - dziwnie podobny do produktów cannondale
wg mnie nie ma sie co zastanawiać.
chyba ze ...
http://www.lightning...s of Carbon.htm
ja nie kupie juz korby bez demontowanego spidera. Rotora kupiłem 3 lata temu i po teraz jestem zadowolony. w tym roku planuje zmianę powertapa na power2maxa (którego już mam w 2gim rowerze i się sprawdził) i bez problemu będę go mógł zamontować do korby

agilisa bym nie rozważał, z ciekawych korb jest jeszcze BOR RR666 - dziwnie podobny do produktów cannondale
Posted 04 March 2012 - 11:52
Ostatnio usłyszałem w serwisie od jednego z dobrych fachowców na temat korb karbonowych nie zbyt pochlebne opinie .
Przy mojej wadze ponad 90kg raczej aluminium
Najlepszy byłby cannondale sl
Jak u ciebie z waga jeśli możesz zdradzić , najbardziej interesuje mnie jak ten robor spisuje się na podjazdach , gdzie te siły rozkładają się najmocniej.
Jaki ten robor ma współczynnik Q, czytałem ze tam jest jakiś specjalny pierścień po lewej stronie , korby muszą być super skoro montuje je w cervelo.
Przy mojej wadze ponad 90kg raczej aluminium
Najlepszy byłby cannondale sl
Jak u ciebie z waga jeśli możesz zdradzić , najbardziej interesuje mnie jak ten robor spisuje się na podjazdach , gdzie te siły rozkładają się najmocniej.
Jaki ten robor ma współczynnik Q, czytałem ze tam jest jakiś specjalny pierścień po lewej stronie , korby muszą być super skoro montuje je w cervelo.
Posted 04 March 2012 - 12:58
A czemuz to karbonowe korby sa be?
3D ma q factor 145, 3D+ juz 150mm!
Uzywam korby lightninga od 2 lat w mtb i skomentuje to tak, gdyby kosztowala 50% mniej to bylaby to ciekawa opcja.
Slabe wykonczenie, system lozysk malo ciekawy, wyglad taki sobie.
Ok, jest sztywna, mozna przekladac i zmieniac pajaki i bardzo lekka z bb 468g.
IMO ciezko za rozsadne pinadze nabyc cos lepszego od korb campy.
3D ma q factor 145, 3D+ juz 150mm!
Uzywam korby lightninga od 2 lat w mtb i skomentuje to tak, gdyby kosztowala 50% mniej to bylaby to ciekawa opcja.
Slabe wykonczenie, system lozysk malo ciekawy, wyglad taki sobie.
Ok, jest sztywna, mozna przekladac i zmieniac pajaki i bardzo lekka z bb 468g.
IMO ciezko za rozsadne pinadze nabyc cos lepszego od korb campy.
Posted 04 March 2012 - 13:27
Dlatego ze ramiona tych korb nie są tak sztywne jak aluminium, dura ace jest super sztywna niestety pod bb30 nie pasi, można użyć redukcję ale moim zdaniem mija się to z celem skoro ma się rame pod bb30 to trzeba użyć właściwego suportu. Na myśl przychodzi mi cannondale sl hallowgram albo właśnie rotor3d +. Jakieś inne pomysły?
Gosc_xsnailx_*
Posted 04 March 2012 - 13:49
nie wiem czemu sie na cannona tak uparles
pytanie jaki masz budzet. patrzyles na http://www.bor-germany.de/ ?
zostaje fulcrum, claviculam, stronglight ?
a tu test na FW: http://fairwheelbike...php?f=77&t=7916

zostaje fulcrum, claviculam, stronglight ?
a tu test na FW: http://fairwheelbike...php?f=77&t=7916
Reply to this topic