Skocz do zawartości

Zdjęcie

Korba ROTOR 3D

85 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 01 maj 2011 - 10:38

Dzięki

#62 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 02 maj 2011 - 10:22

P.S.
W jakim położeniu ustawiłeś blat pod siebie? Bo to do czasówki to chyba powinno być 4?

Producent podaje ze w pozycji od 1-3 dla MTB ...itd a nastepnie namawia do testowania w rozynch pozycjach i indywidualnego dobrania dla siebie najlepszej....czyli maslo maslane , ustaw sobie pan jak chcesz :0 ale w sumie to tak moze byc ze nie dla wszystkich identyczne ustawienie bedzie optymalne ... wczoraj bawilem sie troche i ustawilem w ten sposob jak widac na zdjeciach ... a jak to bedzie podczas jazdy , to sie okaze w "praniu ".

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika

Ps; W PDF -ie znalazlem jeszcze dla poszczegolnych wielksoci blatow ...

#63 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 02 maj 2011 - 12:04

i pewnie tyle samo kumam co i wy ;)

http://www.rotorbike...nual_din_A3.pdf

#64 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 maj 2011 - 12:29

Mistrzu Marco_, sposiłkuj się tymi dokumentami:
SETUP

ADAPTATION

Jakby było coś niejasne daj znać :)

EDIT:
Myślę, że warto by było q-ringsy założyć w położeniu nr 3 do normalnego rowera i pojeździć ze 2 tyg żeby się 'dostosować' psychicznie i anatomicznie :)

#65 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 02 maj 2011 - 14:47

Czytalem wlasnie wczoraj o tym ...

Ps; Jaki tam mistrzu ;-) ..... thx za linki .

#66 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 maj 2011 - 18:35

Mój ROTOR 3D Q-Rings Aero 50/38

Załączone pliki

#67 adamak4

adamak4
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • Skądpolkowice

Napisano 26 maj 2011 - 19:41

Mam pytanie.
Jak pracuje support rotora bb1?

#68 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 27 maj 2011 - 06:41

Normalnie, bez żadnych problemów.

#69 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 19 czerwiec 2011 - 20:35

Ciekawy test lekkich korb , w tym także Rotora http://translate.goo...-4.html&act=url

#70 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 sierpień 2011 - 13:23

Hey,
Na zimę będę musiał wymienić korbę i zacząłem się mocno zastanawiać nad Rotorem w wersji kompaktowej czyli 50x34 i teraz kilka pytań:
1. Czy jest bardzo duża różnica między korbą 3D i Agilis ? Bo cenowo znacznie lepiej na druga.
2. Czy będę miał jakieś problemy z przednią przerzutką (ultegra 6600 na hak) ?
3. Czy jeśli teraz mam support HII to wejdzie mi Rotor czy zmienić też suport i na jaki ?
4. I do użytkowników, jak oceniacie te korby już po całym sezonie jazdy, żadnych problemów z kolanami itp ? Czy w górach będę odczuwał poprawę jeśli chodzi o płynne trzymanie kadencji ?

No to już chyba wszystko :)
Jeśli któreś pytania są głupie to przepraszam, ale przyznam, że jeśli chodzi o temat korb i supportów jestem ciemny :)
z góry dzięki za pomoc,
pzdr

#71 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 sierpień 2011 - 18:56

Nie miałem i nie mam żadnych problemów z kolanami. Na początku bolały mnie trochę uda podczas jazdy pod górę i pod wiatr. Po zaadoptowaniu się mięśni, w tej chwili jest ok.

#72 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 06 luty 2012 - 15:36

Zastanawiam się nad zmiana korba obecna sram red na pstrncie cannondale wydaje się poprostu nie dość sztywna , chodzi mi o ramiona.
Myśle o Rotor 3d i pytanie kieruje do użytkowników jak z jej sztywnoscia i czy będzie to działało w sworskie sl3 sport bb30.

#73 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2012 - 08:34

sa wersje rotora na bb30, bierz 3d jest sztywna :)

#74 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 04 marzec 2012 - 11:19

W teście mówią ze jednak nie jest tak sztywna , choć nic nie wspominają tam o bb30 ,
Rozpatruje robor 3d+ lub cannondale sl albo sworksa , robor najtańszy i to jest duzy plus.

#75 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2012 - 11:28

rotor 3d ma dodatkowo ta zaletę ze łatwo można zamontować pomiar mocy, np power2maxa
wg mnie nie ma sie co zastanawiać.
chyba ze ...
http://www.lightning...s of Carbon.htm

ja nie kupie juz korby bez demontowanego spidera. Rotora kupiłem 3 lata temu i po teraz jestem zadowolony. w tym roku planuje zmianę powertapa na power2maxa (którego już mam w 2gim rowerze i się sprawdził) i bez problemu będę go mógł zamontować do korby :)

agilisa bym nie rozważał, z ciekawych korb jest jeszcze BOR RR666 - dziwnie podobny do produktów cannondale

#76 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 04 marzec 2012 - 11:52

Ostatnio usłyszałem w serwisie od jednego z dobrych fachowców na temat korb karbonowych nie zbyt pochlebne opinie .
Przy mojej wadze ponad 90kg raczej aluminium
Najlepszy byłby cannondale sl
Jak u ciebie z waga jeśli możesz zdradzić , najbardziej interesuje mnie jak ten robor spisuje się na podjazdach , gdzie te siły rozkładają się najmocniej.
Jaki ten robor ma współczynnik Q, czytałem ze tam jest jakiś specjalny pierścień po lewej stronie , korby muszą być super skoro montuje je w cervelo.

#77 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 04 marzec 2012 - 12:58

A czemuz to karbonowe korby sa be?

3D ma q factor 145, 3D+ juz 150mm!

Uzywam korby lightninga od 2 lat w mtb i skomentuje to tak, gdyby kosztowala 50% mniej to bylaby to ciekawa opcja.
Slabe wykonczenie, system lozysk malo ciekawy, wyglad taki sobie.
Ok, jest sztywna, mozna przekladac i zmieniac pajaki i bardzo lekka z bb 468g.

IMO ciezko za rozsadne pinadze nabyc cos lepszego od korb campy.

#78 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2012 - 13:13

Co do podjazdow to spisuje sie jak na plaskim, nie czuje by sie wyginal - a wiec to dobrze :) Jesli chodzi zas o moja wage - obecnie 77 kg w sezonie ok 75

W czasowce mam carbonowego srama s 900 i tez nie narzekam na niego

#79 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 04 marzec 2012 - 13:27

Dlatego ze ramiona tych korb nie są tak sztywne jak aluminium, dura ace jest super sztywna niestety pod bb30 nie pasi, można użyć redukcję ale moim zdaniem mija się to z celem skoro ma się rame pod bb30 to trzeba użyć właściwego suportu. Na myśl przychodzi mi cannondale sl hallowgram albo właśnie rotor3d +. Jakieś inne pomysły?

#80 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Napisano 04 marzec 2012 - 13:49

nie wiem czemu sie na cannona tak uparles :) pytanie jaki masz budzet. patrzyles na http://www.bor-germany.de/ ?

zostaje fulcrum, claviculam, stronglight ?

a tu test na FW: http://fairwheelbike...php?f=77&t=7916

Dodaj odpowiedź