Jump to content

Photo

Mój Dzisiejszy Trening - ARCHIWUM 5/01/2011 - 29/06/2011

• This topic is locked This topic is locked
1491 replies to this topic

#941 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 posts
  • SkądWołomin

Posted 11 April 2011 - 16:04

Co za pogoda cały czas pada, i tak do niedzieli ma być ponoć :evil: Już 4 dzień nie jadę, tylko na siłowni trenuję :-(

#942 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 11 April 2011 - 17:41

Dzisiaj miałem zrobić spokojny trening a wyszła czasówka:
DST:14km
TM:0:26:14
AVG:32km/h
MAX:43,31km/h
ALT:500m
http://www.bikemap.net/route/900692

#943 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądTczew

Posted 11 April 2011 - 17:52

Z kasowaniem postów kolema to już przesada, a nawet kpina. Jeśli gość generuje 270-290 watów i ma dobra pozycję aero to bez problemu wykręci te 38km.h na trasie z nawrotem.
To, że ktoś to podważa to nie powód, żeby mu nie wierzyć. Większość jeździ na górnym chwycie z wysoko ułożonymi kierownicami, rękami wyprostowanymi i się dziwią, że im nie wychodzi. Załóżcie lemondki, obniżcie kierownice, wygenerujcie 280 watów a zobaczycie, że pod dość silny wiatr da się jechać te 35km.h bez większego problemu, a z wiatrem to już każdy potrafi ponad 40 dychy wykręcić. Średnia sama wychodzi. Kolem, byłeś w zeszłym roku w Toruniu na MP ITT. Wiem, że miałeś lepszy czas ode mnie. Ja miałem tylko 300 watów. Napisz ile Ty. Teraz chyba też wystartujesz?

..i żeby nie było, że nie na temat to:
Przed wczoraj dwa etapy ligii na iMagicu.
Moc NP z całości, czyli wyścigi i rozgrzewka to 280 watów (SRM, nie iMagic)z blisko 3 godzin. Hr avr. ok 140.

#944 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 11 April 2011 - 18:14

A kolega asedio to o czym pisze, bo nie bardzo rozumiem ? Proponuję przejrzeć , wątek i poczytać różne (niekoniecznie przyjemne) komentarze, jakie pojawiały się po wpisach kolena, które nie były KASOWANE !!! To raz. Dwa: skasowałem wpis dotyczący jego startu w Kłomnicach. Tylko i wyłącznie dlatego, że odnośnie startów jest inny dział. Nawet byłem tak uprzejmy i założyłem temat. Na forum odpowiedziałem kolenowi co i jak. Uważam, że nie będzie mi miał tego za złe.

Nie mam zamiaru szukać fragmentu dyskusji, gdzie była mowa, żeby ugryźć się w język i nie wdawać się w niepotrzebne dyskusje i jednocześnie nie używać stwierdzeń: nie wierzę albo przestań ściemniać.

Dalsza treść skasowana...

#945 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądTczew

Posted 11 April 2011 - 18:18

..a to sorry. Masz rację.
Skasuj mój post.

#946 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 posts
  • SkądWLKP

Posted 11 April 2011 - 18:40

skasowałem wpis dotyczący jego startu w Kłomnicach

Skasowałeś a myślę, że każdy z tych niedowiarków, którzy wcześniej pisali, że średnia z jego (kolena) treningów była taka niewiarygodna chętnie dowiedzieliby się jak mu poszło...Nie wiem czy to tak elegancko ale skoro już postanowiłeś usunąć jego post to może lepszym wyjściem byłoby jego przeniesienie do tematu, który sam założyłeś?? Chyba jako moderator możesz przenosić posty zamiast usuwać?

Przepraszam ale musiałem zabrać głos w tej dość irytującej mnie sprawie (posty kolegi kolena są jak dla mnie bardzo interesujące szczególnie te z wyścigów).

Teraz w temacie dziś po wczorajszym wyścigu na torze Poznań siłownia...oj było ciężko ale cóż trzeba trenować za darmo nikt nic nie ma :-/

#947 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 posts
  • SkądTczew

Posted 11 April 2011 - 18:42

Też niedoczytałeś tak jak ja :-) Nie skasował tylko przeniósł i całkiem słusznie a to robi.. ogromną różnicę :-)

#948 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 posts
  • SkądKatowice-Piotrowice

Posted 11 April 2011 - 19:11

Wracając do tematu:

Dzis szybki trening,bo w deszczu, czas 1.30, dystans 47km,srednia 33,1.

I jedna gigantyczna wyrwa w drodze zaliczona :roll:

#949 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 11 April 2011 - 19:41

WinSho to już tak na koniec, żeby już dalej nie ciągnąć tego. Skasowałem. Później założyłem temat o wyścigu w Kłomnicach. Wniosek: nie było już czego przenosić. Nie pomyślałem, zdarza się. Kolen zagląda tutaj co jakiś czas, napisanie paru słów o jego udziale w wyścigu w odpowiednim dziale i temacie zajmie mu kilka sekund. O ile będzie miał ochotę. Na to już wpływu nie mam. Jeszcze raz sorki za lekkie zamieszanie. Nie takie jednak nieporozumienia już na tym forum były i wszystko jakoś wracało do normy. Żadnych postów napisanych od godziny 18:52 kasować nie będę (wiadomo których) i proszę pozostałych modów aby też ich nie kasowali. Przynajmniej na razie, dopóki sytuacja się nie ustabilizuje ;-)

Odnośnie mojego dzisiejszego treningu: do południa było pięknie. Niestety czas na jazdę znalazłem dopiero po piętnastej. Pierwsze 30 km było super (no wiatr wiał jak szalony, ale to chyba wszędzie). Drugie natomiast w ulewnym deszczu, nie było aż tak tragicznie, jednak ręce mi tak zmarzły (dosyć, że padało to były 4 stopnie tylko), że z trudem operowałem dźwigniami klamkomanetek. Do tego zimno potęgował wiatr i w domu rękawiczki mi zdejmowała mi mama. W sumie wyszło prawie 64k, 2h12, średnia 29.0, średnie hr 159 (74%), w pionie 601 metrów. Zadowolony jestem bo cały dystans przejechany między trzecią a czwartą strefą, czyli tak jak powinno to wyglądać u mnie w kwietniu. W tygodniu (przynajmniej w tym) na jazdę dłuższą niż 2-2,5h nie mogę sobie niestety pozwolić. No ale lepsze to niż nic...
http://connect.garmi...tivity/78642713

#950 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 posts
  • SkądWołomin

Posted 11 April 2011 - 21:58

Dziś trening jak w styczniu :-P Zszedłem do piwnicy na siłownie, 72kg na plecy, i przysiady, nie będę już się rozpisywał co i jak, bo chyba wszyscy wiemy że pasjonujący to to trening nie jest ;-) A wszystko przez pogodę :-|

#951 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 11 April 2011 - 22:08

Dziś trening jak w styczniu :-P Zszedłem do piwnicy na siłownie, 72kg na plecy, i przysiady, nie będę już się rozpisywał co i jak, bo chyba wszyscy wiemy że pasjonujący to to trening nie jest ;-) A wszystko przez pogodę :-|

Perkoz a "trenażejro" ??? Ja miałem więcej szczęścia jeżeli chodzi o pogodę. Wczoraj do południa OK, dzisiaj to samo. Sugeruję zmianę miejsca zamieszkania ;-)
Niestety od paru godzin leje i tak ma być do końca tygodnia na Podhalu (na środę i czwartek zapowiadają nawet śnieg). Także od jutra rolki i interwały pewnie, żeby za nudno nie było.

#952 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 April 2011 - 23:23

... Wczoraj do południa OK, dzisiaj to samo. Sugeruję zmianę miejsca zamieszkania ;-) ...

Sądząc po wieku, toPerkoz do południa raczej siedzi w szkole, więc niezależnie od miejsca zamieszkania przedpołudniowa pogoda mało go interesuje :-P

#953 radny

radny
  • Użytkownik
  • 177 posts
  • Skąd3City

Posted 12 April 2011 - 01:20

Regeneracyjnie ... 1:45 - HRśr. - 101 / Vśr. 24 km/h (wycieczka do sklepu rowerowego) Na koniec dwa krótkie sprinty by się wybudzić trochę ale niewiele pomogły, poprawiłem jednym z górki (85km/h) ... Po treningu lodowady prysznic i dalej nic ... dzisiaj jestem w stanie ogólnej "śpiączki" :)

#954 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 12 April 2011 - 14:47

184.63km spokojnym tempem w 6h, z Perkim, to mi się podoba, sama przyjemność zero zapiep... :-) trasa: http://www.bikemap.net/route/887365 ale tylko do startu rundy 850km/24h

#955 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 12 April 2011 - 15:57

Trenażer:
Dst: 35.00 km
Czas: 01:05 h
Avg: 32.31 km/h
Max: 47.00 km/h
HR max: 165( 81%)
HR avg: 150( 74%)
Kalorie: 788(kcal)

Kolano wraca do normy. Przestało boleć. Jestem teraz w trakcie zabiegów.

#956 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 posts
  • SkądWołomin

Posted 12 April 2011 - 15:59

Dzisiaj nic nie robię. Wczoraj przegiąłem z tymi przysiadami, i dziś ledwo chodzę z wielkim bólem. Ale to dobrze, jak boli to znaczy że idziemy do przodu :-) A pogoda dziś nie najgorsza, ale nie ma sensu, niech się te mięśnie naprawią, później tylko się porozciągam, i może coś na brzuch porobię. A co do pogody, to od soboty ma iść w górę, i we wtorek być już 20* i słońce :-D Jestem szczęśliwy że poczuję pierwszy dzień nadchodzącego lata, zwłaszcza że we wtorki mam maluśko lekcji ;-)

#957 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 April 2011 - 16:07

Ale to dobrze, jak boli to znaczy że idziemy do przodu

No Perkoz, niekoniecznie ;)

#958 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 posts
  • SkądToruń

Posted 12 April 2011 - 16:26

Ale to dobrze, jak boli to znaczy że idziemy do przodu

No Perkoz, niekoniecznie ;)

Na pewno masz zakwasy , spoko przejdzie :-) Ja dzisiaj wykonałem 78 km w tym 40 km pod wiatr czołowy dość silny . Tak że teraz dobrze mi na fotelu :oops:

#959 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 12 April 2011 - 17:20

i dziś ledwo chodzę z wielkim bólem. Ale to dobrze, jak boli to znaczy że idziemy do przodu

Raczej do tyłu

#960 Mediana

Mediana
  • Użytkownik
  • 438 posts
  • SkądLublin

Posted 12 April 2011 - 20:04

Witam,

Dzisiaj bez roweru. :P

DST 6,55km
Tempo 5m32s/1km
PLS 155

Pozdr.
R...

Merida Scultura Disc 6000 - Black  Power :)