Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hide Park- Wpisy Poza Głównym Wątkiem Pierwotnego Tematu I Różne Pierdoły Nie Na Temat - Dyskutujesz Na Własne Ryzyko I Odpowiedzialność!

1268 odpowiedzi w tym temacie

#821 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8618 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 marzec 2020 - 08:09

Zgodnie z Twoją logiką istnienie policji to dodatkowa komplikacja, bo ściganie przestępców jest kosztowne i kłopotliwe.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#822 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 08:15

Nie, komplikacją byłoby gdyby właśnie iść takim waszym tokiem że trzeba płacić. Przykładowo ktoś mnie pobije albo okradnie, zgłaszam to na Policję. I co ? Mam płacić?

#823 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8618 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 marzec 2020 - 08:21

Ale kiedy Ty okradasz innych z prawa do leczenia i opóźniasz ich leczenie, to wszystko jest ok?

• Yar_Tur lubi to

rowerplus-logo-2.png

#824 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 08:22

Dodatkowa biurokracja którą uważacie za stosowną to robi

#825 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 08:24

Błagam dajcie spokój Grześkowa prawda jest najprawdziwsza. Prawdziwsza od logiki i faktów, bo On płaci (składki) i wymaga.

#826 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 08:39

Opłaty a potem ich odbieranie to jest dodatkowa biurokracja która nic nie wnosi a tej jest sporo. Przykładowo, szpital, daje skierowanie do lekarza na kontynuowanie leczenie, idziesz z tym skierowaniem do specjalisty i co się okazuje? Że nie wystarczy skierowanie ze szpitala tylko trzeba jeszcze mieć skierowanie od ogólnego,a więc skierowanie skierowania :P trzeba iść do ogólnego z tym skierowaniem, zajmować kolejki i on wpisze skierowanie do specjalisty, tak to wygląda i to jest problem kolejek, jeden z wielu zresztą. A nie to czy jakiś błąd statystyczny tysięcy pacjentów przyjdzie czy też nie przyjdzie na ustalony termin

#827 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 08:43

Ty naprawdę nie rozumiesz?
Nie jest w stanie wytłumaczyć Ci tego lepiej niż kilka osób wcześniej, poza tym ludzie chodzą też prywatnie do lekarzy.
Lecz nawet na NFZ zdarza się że masz wizytę na określoną godzinę, a nie siedzenie w idiotycznej kolejce

#828 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 08:46

Nie wszystko jest prywatnie. Operacji nie zrobisz prywatnie, po drugie, w razie wypadku przyjeżdża karetka a nie lekarz prywatny, ona zabiera do szpitala, szpital ma kontrakt z NFZ a nie prywaciarzem. Ile Ty masz lat misiu?

#829 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 09:01

Nie misiaj mi tu, bo nie wyleźliśmy z jednej kałuży, wiec wyziewy swojej religijnej miłości skieruj raczej do kogoś ze swojej familii

#830 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 09:08

Powodzenia u prywatnych lekarzy gdy jest 5 specjalistów i 50 wizyt :P a jak co do czego w razie jakichś np tomografii, pewnie posłusznie na NFZ bo prywaciarze są nieco ograniczeni w tej kwestii :P guzik przeszedłeś słodziaku a się napinasz

#831 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 09:11

Skończ z prywatnymi wycieczkami, tym bardziej że g....no wiesz o mnie, sam natomiast dałeś się poznać dość dobrze niestety.

#832 Gosc_BikeBang_*

Gosc_BikeBang_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 09:24

Grzesiek32 w związku z tym, że wyczerpujesz wszelkie znamiona pozwalające nazwać Cię "zakutym łbem" ja Ci po prostu życzę żebyś kiedyś założył firmę usługową i żeby kilku klientów wystawiło Cię do wiatru od tak sobie. Widać doświadczenie to jedyna droga do nauczenia się czegokolwiek w Twoim przypadku.
Przypominasz mi moje klientki, które napalają się na jakiś ciuch, zostawiają zaliczkę i idą w piz*u a potem po 3miesiacach przychodzą z pretensjami, że one nie chcą już tego i żądają zwrotu zaliczki. Mam im wtedy ochotę powiedzieć, że chyba je popier*olilo. I wali ich szczerze, że w ten sposób wciskają mnie na minę bo przecież po sezonie sukienki nikt mi już nie kupi. Sytuacja identyczna z tą u lekarza. Ludzie nie szanują innych. Są pieprzonymi samolubnymi egoistycznymi dupkami bez honoru.

#833 Yar_Tur

Yar_Tur
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 02 marzec 2020 - 09:27

Bo uważają się za coś lepszego od innych, tacy roszczeniowo nastawieni jamniemoiści.

#834 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 09:37

Bikebang szczerze mówiąc ja tej sukienki nie chciałbym nawet za darmo
Ciesz się że nie mają prawa zwrotu bądź wymiany do 2 lat, tak jak w decathlonie :P

#835 Gosc_Koteł_*

Gosc_Koteł_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 09:49

Za długo Grzesiek był grzeczny XD
U mnie na stravie się uaktywnił sugerując że kolarstwo to sport niewymagający wysiłku, nawet mięśni nie trzeba tylko narządy wewnętrzne jak sam zaznaczył, i po kilku miesiącach bez treningu ma się identyczna formę XD
  • Yar_Tur lubi to

#836 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 09:57

Chodziło raczej o spadki formy wynikające z przerwy, w porównaniu z dyscyplinami pod kątem siłowym . W tych drugich w moim odczuciu są one większe ze względu na większe obciążenia, dla mięśni, stawów, oraz większą masę

#837 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8618 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 marzec 2020 - 10:28

Przypominasz mi moje klientki, które napalają się na jakiś ciuch, zostawiają zaliczkę i idą w piz*u a potem po 3miesiacach przychodzą z pretensjami, że one nie chcą już tego i żądają zwrotu zaliczki.

Pobieraj zadatki, problem z głowy :)

rowerplus-logo-2.png

#838 Gosc_BikeBang_*

Gosc_BikeBang_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2020 - 10:32

Pobieraj zadatki, problem z głowy :)

No tak, tylko one później przychodzą i chcą zwrotu zaliczki. Bo im się odwidziało i czują się pokrzywdzone. Dobrze, że na wyposażeniu sklepu nie mam paralizatora względnie broni palnej bo już dawno bym siedziała ;)

#839 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 marzec 2020 - 10:37

Ciesz się że nie mają prawa zwrotu bądź wymiany do 2 lat, tak jak w decathlonie :P

W Decathlonie z kartą klienta zwrot jest bezterminowy :P

#840 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8618 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 marzec 2020 - 10:37

No tak, tylko one później przychodzą i chcą zwrotu zaliczki. Bo im się odwidziało i czują się pokrzywdzone. Dobrze, że na wyposażeniu sklepu nie mam paralizatora względnie broni palnej bo już dawno bym siedziała ;)

I o to właśnie chodzi: przy zadatku nie można się rozmyślić, bo tak.

rowerplus-logo-2.png

Dodaj odpowiedź