[2020] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 24 październik 2019 - 18:00
Można trochę dodać inwencji twórczej ale ja bym jednak sugerował nieco więcej symetrii.
Popieram. Może być trochę fali ale nie aż tyle. Spodenki też chyba jednak lepiej czarne, bo z akcentami w takiej kolorystyce, to do niczego innego już na pewno nie będą pasowały.
Napisano 24 październik 2019 - 19:21
Zdjęcia - Spodenki Premium vs Race
Szelki - to samo co taśma z ubiegłego roku tylko że czarne. Lepiej wygląda, pewnie nie będzie żółknąć w praniu i na tym zalety się kończą. Ja osobiście uważam że taśmy nie są w niczym lepsze od zwykłych szelek poza wyglądem.
Ściągacze - są sporo szersze od standardowych i podklejone innym materiałem. Trzymają bardzo dobrze. Ze względu na rozmiar i mniejszą rozciągliwość niż same spodenki raczej nie polecam osobom z grubymi udami bo mogą mieć problem z założeniem. Jak ktoś ma chude nogi i podoba mu się wygląd to nie jest to głupia opcja.
Wkładka - przejechałem 70 km także opinia jest wyrobiona raczej na szybko... W porównaniu z dr. pad jakość oraz wypełnienie wkładki są bardzo zbliżone. Możliwe że nowa wkładka jest minimalnie twardsza ale nie gwarantuję. Nowa wkładka lepiej wygląda po założeniu spodenek - trochę mniej odstaje. Główna różnica to kształt. Na dzień dzisiejszy powiem tak, jeśli ktoś jest zadowolony z poprzedniej wkładki to nie ma sensu nic zmieniać, a jeśli chciałby spróbować czegoś nowego to warto ją sprawdzić. Wydaje mi się że będzie lepsza dla osób które preferują szersze siodełka.
Podsumowując premium są bardzo podobne do race tylko że mają szersze ściągacze, czarne taśmowe szelki i wkładkę o nieco innym kształcie.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 24 październik 2019 - 19:35
Zeszłorocza siatka ma się dobrze.
Jesli mialbym wybierać przy zblizony h parametrach wybrałbym siatkę nawet kosztem tego że siatka bedzoe biała a nie czarna
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 24 październik 2019 - 20:27
No ja bym się przychylił do opinii, że kiedyś były lepsze. Mam od nich strój Huromu ( kupiony na początku 2017r), który ma wyśmigane 3 sezony w różnych warunkach (nie oszczędzałem go w przeciwieństwie do tego z przed roku) i jest w doskonałym stanie - nic się nie rozciągnęło, nic się nie poprzecierało, koszulka się nie podwija, leży doskonale, kolory nie wyblakły. Nasze zamówienie z przed roku to teoretycznie te same modele z tego co pamiętam, no ale wyszło trochę słabiej (koszulka się podwija, spodenki mi się przetarły na tyłku jak już wspominałem wcześniej). Model Hurom jest doskonały, nasz - nie za bardzo. Dlatego nie skreślam do końca Raso bo być może tak się po prostu trafiło i w przyszłości będzie lepiej(?)
Napisano 25 październik 2019 - 05:29
Nie wiem, czy ten artykuł to odgrzewany kotlet, ale akurat w temacie. Na samym dole jest lista 18 firm, które robią custom kity. Jedni ogólnie znani, inni mniej, paru nie kojarzę.
Kwestia uraz jak dużo chcesz/masz zamiar czasu temu poświęcić.
Chyba, że zawężamy do znanych firm i jest to jak najbardziej ok.
Przy okazji, prowadzisz jeszcze jakieś rozmowy z Santini? Nie wiem na ile są skorzy do negocjacji.
Z ciekawości spojrzałem na swoje gacie z atout (robione przez Raso w 2017) i w sumie nic się nie przetarło poza udem po glebie.
Napisano 25 październik 2019 - 06:53
Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Napisano 25 październik 2019 - 09:59
Ja mam spodenki Raso z zeszłorocznego zamówienia grupowego lokalnej grupki, poza wkładką, która mi kompletnie nie leży (nie używają jej już, dziwne) [...]
Chodzi o wkładkę Dr. Pad?
Te tasmy sprzed 2 lat mają się nijak do taśm ktore kupowalem z 3-4 lata wcześniej [...]
A różnią się z wyglądu od tych obecnych?
[...] Na samym dole jest lista 18 firm, które robią custom kity. Jedni ogólnie znani, inni mniej, paru nie kojarzę. [...]
Z częścią już rozmawiałem. Ceny raczej nie są na polski rynek. Co do Santini to już nie rozmawiam - okazało się się podane wcześniej ceny nie zawierają podatku VAT
Napisano 25 październik 2019 - 10:04
Chodzi o wkładkę Dr. Pad?
W obu przypadkach jest Dr. Pad.
W spodenkach Parle mam taką pomarańczową, która fajnie się układa i jestem z niej zadowolony.
Z zamówienia grupowego jest taka szara, dość sztywna (nie jest tak podzielona jak ta pomarańczowa) z której nie jestem zadowolony.
Napisano 25 październik 2019 - 10:15
Kiedyś: szeroka, mięsista taśma, taka materialowo gumowa. Do dzoś trzyma kształt
Obecnie: cienka gumowa gumka grubosci prezerwatywy...
Moze uda mi się wieczorem wrzucić fotkę dla wzrokowców
każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g
Napisano 25 październik 2019 - 10:22
Zostajemy chyba w takim razie na polskim podwórku.
Będziemy robić głosowanie za tym w jakiej firmie zamówienie, czy po prostu drogą rozsądku w sprawdzonym miejscu?
Napisano 25 październik 2019 - 10:34
Z tego co opisujesz to domniemuję że to kiedyś nie była taśma, tylko zwykła szeroka gumka... Mam coś takiego w spodenkach questa Black Edition... (użytych raz) Z kolei mnie to kompletnie nie pasuje. Ja jestem zwolennikiem taśmy, świadomy jej wad... i pomimo faktycznie zmiany koloru.. Jak się okazuje sprawdza się tu chyba stara zasada... Nie dobre co dobre, tylko dobre co komu pasuje..Tak.
Kiedyś: szeroka, mięsista taśma, taka materialowo gumowa. Do dzoś trzyma kształt
Obecnie: cienka gumowa gumka grubosci prezerwatywy...
Moze uda mi się wieczorem wrzucić fotkę dla wzrokowców
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Napisano 25 październik 2019 - 11:26
W obu przypadkach jest Dr. Pad.
W spodenkach Parle mam taką pomarańczową, która fajnie się układa i jestem z niej zadowolony.
Z zamówienia grupowego jest taka szara, dość sztywna (nie jest tak podzielona jak ta pomarańczowa) z której nie jestem zadowolony.
Na przykład mi się od nich przetarł materiał na spodenkach przy wkładce (własnie dr.Pad) i po dwóch latach użytkowania są do wywalenia... Nie jestem zadowolony
Napisano 25 październik 2019 - 11:48
Myślicie, że ile ma wytrzymać taki materiał w takich warunkach pracy? Pot, tarcie, pranie co użycie (przynajmniej ja piorę co jazde), dwa lata to nie jest krótki czas. Pierzecie w środkach do sportowych rzeczy? Dobrze siedzicie na rowerze? Wszystko ma na to wpływ. Już nie mówiąc o tuszy. Osobom z większą wagą normalne jest, że spodnie w kroku się przecierają. Moje spodenki z btwina żyją po dwóch latach a są o wiele niższej jakości.Na przykład mi się od nich przetarł materiał na spodenkach przy wkładce (własnie dr.Pad) i po dwóch latach użytkowania są do wywalenia... Nie jestem zadowolony
- wierzba lubi to
Napisano 25 październik 2019 - 14:08
Zasadniczo wychodzę z założenia że spodenki mają wytrzymać 1 rok. Materiał nie powinien się w tym czasie przetrzeć ani nabłyszczać, wkładka nie powinna stracić właściwości tłumiących ani zrobić się szorstka czy zmechacona. Jeśli wytrzymają dłużej to nawet lepiej. Co za tym idzie nie jestem fanem kupowania ubrań po 1K za komplet. Wole tańsze i regularną wymianę.
Napisano 25 październik 2019 - 19:16
Co do spraw jakie pozostały do wyjaśnienia:
- Gradient na koszulce santini vs ndlss vs phixion
- Ściągacze w spodenkach czarne vs w kolorze koszulki
- Bluza czarna vs w kolorze koszulki
Coś pominąłem?