Jaka szkoda.
Od dawna wiadomo, ze jedyny wlasciwy rower na zwift to TRON.
Posted 19 November 2021 - 15:26
Ale ileż można na samym Tronie jeździć
Tron (czy raczej "Zwift Concept Z1") jest dobry na wyścigi. Na większość jest nawet najlepszym wyborem, poza specyficznymi np. stricte offroad, górskich czy TT bez draftingu. Ale awatar dosiadający Z1 może się znudzić (i to pomimo możliwości zmiany kolorków ), stąd urozmaicenie jest pożądane. Poza tym awatar na tronie siedzi... jak na tronie - zero picia, zero stania (chyba poza sprintem?), brak zmian pozycji w drafcie i poza. No i brak zmian kół
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 January 2022 - 18:20
Cześć, ma ktoś może doświadczenie z zwiftem na zintegrowanych grafikach amd w laptopach typu ryzen 4500U/5500U i podobne, np taki sprzęt: https://www.x-kom.pl...n11-silver.html. Jest szansa na w miarę płynna grę (~30fps) w 1080p i średnich ustawieniach czy raczej wymaga to dedykowanej grafiki?
Posted 05 January 2022 - 18:54
Mam lapka ze starszym 3500U. Normalnie Zwifta używam na stacjonarce, ale w delegacji odpalam na lapku. Zwift ma taką "doskonałą" optymalizację, że działa chyba nawet gorzej niż działało na starym Intelu 6200U chociaż teoretycznie układ graficzny jest znacznie szybszy.
Czyli predefiniowane low i w 720p ledwo ciągnie, fajerwerków nie ma.
Posted 09 February 2022 - 18:11
Posted 09 February 2022 - 19:09
Czy istnieje taka możliwość aby ustawić zwift zeby pokazywał ilość aktualnie spalonych kalorii ?
https://ruffk.github...ctivityMonitor/
Posted 26 February 2022 - 22:27
Witam, posiadam trenażer Wahoo kickr core.
Używam Zwift na PC.
Połączyłem trenażer przez bluetooth z Zwift.
Posiadam Garmina 520 i pasek tętna od niego.
Niestety Zwift nie znajduje czujnika tętna.
W jaki sposób połączyć program z czujnikiem? Czy pasek garmin nie korzysta jedynie z ANT+, a jeśli tak to w jaki sposób skonfigurować połącznie?
Posted 26 February 2022 - 22:44
Witam, posiadam trenażer Wahoo kickr core.
Używam Zwift na PC.
Połączyłem trenażer przez bluetooth z Zwift.
Posiadam Garmina 520 i pasek tętna od niego.
Niestety Zwift nie znajduje czujnika tętna.
W jaki sposób połączyć program z czujnikiem? Czy pasek garmin nie korzysta jedynie z ANT+, a jeśli tak to w jaki sposób skonfigurować połącznie?
Po pierwsze - pytanie dotyczy ZWIFT, a nie trenażera Wahoo, stąd od początku powinno trafić o właściwego wątku, czyli wątku Zwift, a nie Wahoo Kickr.
Po drugie - rozumiem, że trenażer jest połączony przez BT. Pasek tętna "od garmina" ale czy jest to pasek dwusystemowy BT/ANT+ czy tylko ANT+? Bo patrząc na obrazek, który zamieściłeś, to ANT+ masz nieaktywny (wykrzyknik przy symbolu dongle ANT), stąd nie ma możliwości, żeby jakiekolwiek dane były odczytywane z paska ANT+. No chyba, że jest to pasek HRM Dual. Jeśli nie, to podłącz do PC dongle ANT+ i wtedy będziesz miał możliwość odczytu tętna.
Jeśli jest to pasek Dual, to wtedy obsługuje tylko jedno połączenie BT, stąd należy zadbać o to, żeby było sparowane tylko i wyłącznie z jednym odbiornikiem. Taki urok BT.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 09 January 2023 - 20:48
Ta aplikacja jeszcze działa? Zainstalowałem ale nie chce się uruchomić wraz z początkiem jazdy.
Chyba, że jest inny sposób aby na bieżąco w zwift monitorować np. TSS, IF.
Posted 10 January 2023 - 21:23
Grafika grafiką (tu pewnie trzeba by zainwestować) ale dołożenie takich informacji treningowych jak średnia moc odcinka, TSS itd. wydaje się być banalne (skoro potrafił to zrobić za darmo jakiś hobbysta). Niby wspierają treningi (są plany, fajnie można tworzyć swoje treningi) ale tak jakby sami nie trenowali - w garminie na ekranie treningu nie mam ustawionej np. prędkości, łącznego dystansu bo do niczego to niepotrzebne.
Posted 28 January 2023 - 16:22