Myślałem że będę musiał Garmina podłączyć, ale skoro nie trzeba to zrobię to tak jak piszesz:)
Dziękuję za pomoc
Napisano 23 styczeń 2017 - 18:51
Myślałem że będę musiał Garmina podłączyć, ale skoro nie trzeba to zrobię to tak jak piszesz:)
Dziękuję za pomoc
Dokładnie tak jak poprzednik napisał potrzeba Ci wyłącznie czujnika cad, speed oraz ant sticka i garmina możesz odłożyć, przynajmniej na czas trenażerowy na półkę
Napisano 19 luty 2017 - 20:30
Janusz159 jakbyś kupował dongla ANT+ na Mac'a to nie kupuj adidas'a bo nie będzie działał.
Napisano 21 marzec 2017 - 18:13
Czy ktoś wie, czy zwift w dalszym ciągu nie obsługuję pomiaru prędkości przesyłanej po czujniku bluetooth?
Kadencja działa dobrze, power też przelicza ale średnia prędkość żyje swoim życiem nie zależnie od tego jak pedałuję po prostej nawierzchni.
Trenażer klasyczny, czujnik prędkości i kadencji tacxa bluetooth+ant i mac.
Napisano 30 październik 2017 - 10:54
Mam następujący problem w Zwifcie: zaniża mi moc i to myślę, że dość znacznie bo nawet wbicie się na lekko powyżej 100 w to jest już większy wysiłek. Dodam, że mam starszy model trenażera Elite Realaxiom, próbowałem wpisywać różne wartości kalibracji, ale w Zwifcie nic to nie zmienia. Ktoś miał podobny problem?
Napisano 30 październik 2017 - 11:57
Napisano 30 październik 2017 - 13:01
Dzięki za odpowiedź.Próbowałem już z różnymi wartościami p1,p2 i p3 ale jeszcze pokombinuje. Jeszcze jeśli chodzi o Zwifta to gra nie chodzi mi całkiem płynnie i to na najniższej rodzielczości. Dziwi mnie to bo nie mam może jakiegoś bardzo mocnego komputera, ale jednak spokojnie spełnia wymagania sprzętowe. Może jakieś kodeki dodatkowe trzeba zainstalować?
Napisano 30 październik 2017 - 13:13
Jaka konfiguracja sprzętowa komputera?
Najlepszym rozwiązaniem jest rozwiązanie radykalne - i tak żeby właściwie ustawić p1,2,3 trzeba mieć miernik mocy. A jak się ma miernik mocy, to już ustawianie (pod Zwift) parametrów kalibracji trenażera potrzebna raczej nie będzie. Ustawienie parametrów kalibracji "na oko" może nic nie zmienić, albo zupełnie spierniczyć szacowanie mocy. Wniosek: zacznij myśleć o mierniku mocy do roweru
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 30 październik 2017 - 13:36
Pisałem już o tej opasce Cycloops i oczywiście to nie jest miernik mocy w żaden sposób, ale tylko estymacja mocy na podstawie tętna, ale jako erzaz na przejażdżki do Zwifta się nada. Oczywiście nie należy tego traktować poważnie w sensie treningu, ale jako urozmaicenie zabawy na trenażerze się nada. Z pewnością nieuczciwie byłoby używać go podczas wyścigów na Zwifcie - wystarczyły by dwie kawy przed jazdą i "generowałbyś" moc o wiele wyższą, ale na samotne kręcenie z uciekającymi krajobrazami jako odskocznia od normalnych zadanych sobie ćwiczeń na zwykłym trenażerze i z wykorzystaniem tylko kadencji i tętna (bez normalnego pomiaru mocy w rowerze lub w trenażerze smart) będzie ok.
Używam tej opaski od 2 lat. Na moc nie patrzę - na początku obserwowałem co się dzieje, ale potem nawet zlikwidowałem pola mocy w podglądzie w garniaku. Służy mi obecnie tylko jako zwykła opaska HR. Ale do ZABAWY ze zwiftem może się nadać.
Napisano 30 październik 2017 - 14:09
Napisano 30 październik 2017 - 14:14
Prawda.
Dlatego tylko nadaje się jako urozmaicenie zwykłego treningu na analogowym trenażerze. I podkreślam - nie bawmy się w takim przypadku we współzawodnictwo, bo to z powodów, o których wspomniał Arked, byłoby nie fair wobec innych użytkowników Zwifta.
pozdr