Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zwift

zwift

568 odpowiedzi w tym temacie

#61 JERY

JERY
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 11 listopad 2017 - 21:23

Dzieki Arked.

#62 trace_error

trace_error
  • Użytkownik
  • 340 postów

Napisano 16 listopad 2017 - 19:53

Zmiana cen z 9.99$ na 14.99$ dla nowych użytkowników. Dla starych stara cena jeszcze przez rok.

https://support.zwif...ction=201304583

#63 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopad 2017 - 20:01

heh, no to podwyżka o 50%, nieładnie

#64 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopad 2017 - 22:31

W jakiej walucie pobierana jest opłata?

#65 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopad 2017 - 22:34

W jakiej walucie pobierana jest opłata?

w dolcach, bank przewalutowuje z dolców wg ich kursu

#66 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 listopad 2017 - 22:45

Czyli jak mam konto w dolarach to będzie wszystko ok, bez głupich przewalutowań?

#67 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopad 2017 - 22:51

Musisz podać numer karty kredytowej i sami ściągają z konta, nie wiem czy konto walutowe przejdzie

#68 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 17 listopad 2017 - 07:53

Jak masz kartę rozliczaną w $ to przejdzie.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#69 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 20 listopad 2017 - 10:00

No pięknie 50% podwyżki. TO 230zł rodznie więcej. A kwota 60zł miesięcznie to nie jest już tak mało. Jakby jeszcze za tą podwyżką było coś nowego 5 tras więcej czy coś. Jak dla mnie już dużo za drogo. Na zagranicznych forach też piszą że za drogo.  

Nachodzi pytanie czy coś jest podobnego w przystępniejszej cenie ?  Doczytałem że dużo ludzi za granicą dziękują zwift za obudzenie ich że są też inne ciekawe aplikacje :). Ludzie zachwalają https://bigringvr.com/miał ktoś do czynienia ?

• mess lubi to

#70 JERY

JERY
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 20 listopad 2017 - 10:51

bkool. Jak by ludzie  ze zwifta przeszli na bkool i liczba uzytkownikow byla by podobna, to bkool tez rozwinal by skrzydla. Zwift jeszcze 2 lata temu nie wygladal takjak teraz. Bkool zaspal w dziedzinie social media i to jest jego najwieksza wada w porownaniu do Zwifta. Ilosc tras i to najczesciej realnych, jest mocna strona bkoola.

#71 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 postów

Napisano 20 listopad 2017 - 11:25

Bkool mógłby sporo wygrać, gdyby rozwinął aspekt tworzenia własnych tras 3D. W tym momencie są one generowane automatycznie. Dodając ogólnie dostępny bardziej szczegółowy edytor tras w stylu Pro Cycling Manager, gdzie można by tworzyć bardziej realistyczne i szczegółowe wersje prawdziwych tras czy etapów wyścigów, mogliby pozyskać część rynku VR.

Druga rzecz to dopracowanie dynamiki jazdy w grupie. Ta musi działać gładko i bezbłędnie, żeby myśleć o próbie wejścia w segment wirtualnego ścigania, który mocno się rozwija i zmierza w kierunku e-sportu.

#72 JERY

JERY
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 20 listopad 2017 - 12:51

Zwift w ogole nie ma mozliwosci tworzenia tras. Jedynie opor moze dobierac wg wybranej realnej trasy, ale i takjedziesz w srodowisku Zwifta, czyli np widzisz plaskie a opor jakna 8%. I tak bkool przytlacza Zwifta iloscia tras. Musza tylko nadrobic cala ta otoczke social media. Czyli treningi, sciganie itp. Wtedy Zwift bedzie mogl czuc sie powaznie zagrozony.

#73 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 20 listopad 2017 - 13:33

Wprawdzie mnie nowa cena przez rok nie dotyczy ale to przesada jest, już ta wcześniejsza cena była za wysoka w stosunku do tego jak mało jest tras.

#74 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 21 listopad 2017 - 10:51

No i wykasowali fajne posty.

Co do Zwift nieźle sobie tą podwyżkę wymyślił. Nowi nie mają przebicia :) mało ich. Obecni nie krzyczą bo niby ich nie dotyczy przez rok. Za rok już przekrzyczą ich ci nowi, co płacili przez rok 15$. ( za rok o co ten płacz my płacimy od roku 15$ ).

No kurcze strategia pomyślana że hoho.

#75 budka

budka
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skądz Internetu

Napisano 21 listopad 2017 - 11:24

Zobaczymy jaki ruch wykona teraz Trainer Road

#76 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 listopad 2017 - 11:29

Nazbierają na grudzień jeszcze ludzi, a w przyszłym roku zdecydują się, że jednak nie podnoszą cen ;)

#77 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 21 listopad 2017 - 11:37

Na stronach tłumaczą się że zatrudnili dużo ludzi. Że od dawna nie było podwyżki.  Podpierają się też ankietą że dużo było za tym aby płacić więcej za ulepszenia.

Jak dla mnie w zimę można jeszcze od biedy zapłacić te 15$ choć to dużo. Za tyle to już wykupuję karnet na siłkę. W lato dużo ludzi zrezygnuje ale zapewne na lato dadzą promocję 12$ i ludzie łykną. Swoją drogą jeszcze jakby zrobili subskrypcję roczną na starą cenę byłoby ok. 

#78 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 listopad 2017 - 13:42

jezeli maja mocno pojsc w gore z trasami itp to moze.... I tak w zwifcie smigam sam, tyle, ze widze ludzi jezdzacych, więc może warto wypróbować coś innego. Te wyscigi to jest gruby zart, kazdy kogo mijam leci 2W+ przy 140W, mam wrazenie, ze ciezszych kolesi niz 65kg to tam w ogole nie ma :D

Największy plus to ślad gps, bkool też to oferuje?

#79 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 21 listopad 2017 - 13:50

No i wykasowali fajne posty.

NIE wykasowali, tylko przenieśli do nowego wątku bo akurat tu by się bałagan zrobił, a warto informacje dot Onelap trzymać w dedykowanym wątku i tam proszę pisać cokolwiek na temat tego programu.

:P

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#80 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 21 listopad 2017 - 14:48

jezeli maja mocno pojsc w gore z trasami itp to moze.... I tak w zwifcie smigam sam, tyle, ze widze ludzi jezdzacych, więc może warto wypróbować coś innego. Te wyscigi to jest gruby zart, kazdy kogo mijam leci 2W+ przy 140W, mam wrazenie, ze ciezszych kolesi niz 65kg to tam w ogole nie ma :D

Największy plus to ślad gps, bkool też to oferuje?

Może niektórzy mają ten sam problem co ja, że im trenażer waty zaniża ;) Nie no te wyścigi to jest nieporozumienie trochę, niektórzy goście tam cisną jakieś kosmiczne wartości. Podejrzewam, że kombinacje np. z dociskiem rolki są na porządku dziennym.

Dodaj odpowiedź