Jump to content

Photo

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• This topic is locked This topic is locked
632 replies to this topic

#301 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądKatowice

Posted 04 July 2011 - 21:09

Pogoda KRÓTKOTERMINOWA dla Istebnej.
Pogoda DŁUGOTERMINOWA dla Istebnej.

Linki działają non stop i ciągle pod nimi będzie aktualna pogoda. Sprawdza się w ponad 95%
Pozdrawiam.

W beskidach zamień kolejność cyferek. Sprawdzałem wiele razy. Nie działa.

zależy, model UM z racji krótkoterminowości i innej wielkości oczka siatki ma znacznie większą sprawdzalność (sprawdzane w większości dla Tatr i Beskidów)
Model Coamps to już inna, znacznie gorsza, bajka...

#302 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 04 July 2011 - 21:18

Kris jesteś pewien że pojedziesz całe 160 :mrgreen:

O nie.. Zsiadać nie mam zamiaru.. i oby nie było żadnej "siły wyższej" :mrgreen:
A Ty Zbigi ? Kiedy ostateczna decyzja ? :-) Przejedź sobie na rozgrzewkę w czwartek ;-) i zobaczysz czy dasz radę - ale żeby się nie męczyć polecam czwartek jechać samochodem :->

#303 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 04 July 2011 - 21:29

może się Wam przyda
korzystam z tej strony, od dawna ....
tu dokładna (w okienku zmieniamy czaso-okres)
http://www.accuweath...bna/hourly.aspx
a tu na cały tydzień
http://www.accuweath...a/forecast.aspx

jarek ;-)

#304 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 posts
  • SkądIstebna

Posted 05 July 2011 - 07:39

Jest na stronie naszkicowana trasa wyścigu. Można sobie postudiować przy trenażerze ... Zwracam tylko uwagę na mały niuansik: końcowe 8 km przed metą dla dystansu 160 km ... kliknij

#305 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 07:49

Dobrze rozumiem, że megowców omija ta najstromsza ścianka w kamesznicy na koczy zamek, bo wcześniej odbijamy na dodatkową rundę?

#306 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądKobiernice

Posted 05 July 2011 - 10:31

Dobrze rozumiem, że megowców omija ta najstromsza ścianka w kamesznicy na koczy zamek, bo wcześniej odbijamy na dodatkową rundę?

Z tego co widzę to po części, bo mamy ją na końcu. Plusem jest na pewno fakt, że odpada nam ten bruk na zjeździe o którym była mowa wcześniej. Chciałbym tylko zapytać czy te ostatnie kilka km jest chociaż po asfalcie?

#307 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 posts
  • SkądIstebna

Posted 05 July 2011 - 10:35

Megowców omija i ... nie omija ten podjazd z Kamesznicy - tzn jadą ścianką ale trochę innej maści, a w końcówce i tak maja do pokonania płyty przed Koczym Zamkiem. zatem generalnie dostaną wszyscy w t..ek.

Końcówka na 160 km to istna poezja jeżeli chodzi o asfalty - w większości nowiutkie pachnące prosto spod walca. Istebna mocno inwestuje w drogową infrastrukturą, przekonacie się sami ...

#308 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 posts
  • SkądKobiernice

Posted 05 July 2011 - 11:18

Końcówka na 160 km to istna poezja jeżeli chodzi o asfalty - w większości nowiutkie pachnące prosto spod walca. Istebna mocno inwestuje w drogową infrastrukturą, przekonacie się sami ...

To że w centrum Istebnej jest asfalt poezja to wiem. Bardziej martwią mnie te odcinki przed samym Koczym Zamkiem. Części tych dróg nie mogę nawet namierzyć na gpsie, a skoro jedziemy tam góra-dół i na pewno jest bardzo wąsko, to podejrzewam, że w połączeniu nawet z niewielkim ruchem drogowym może być nieciekawie, a głupio byłoby skończyć wyścig kraksą/defektem na kilka km przed metą.

#309 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 posts
  • SkądMysłowice

Posted 05 July 2011 - 11:35

Jak Wiesiek napisał, że są dobre asfalty na końcówce to tak jest.
W niedzielę część z nich przejechałem i potwierdzam są OK.
Pozostają oczywiście płyty na zakończenie.
AP

#310 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 05 July 2011 - 11:57

Pozostają oczywiście płyty na zakończenie.

Mam nadzieję, że jest bardziej równo niż końcówka drogi do Doliny Chochołowskiej ;-)

#311 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 12:00

Płyty na koniec są masakryczne, kiedyś był pasek asfaltu pomiędzy nimi, teraz już go nie ma. Jednak tam się podjeżdża i to końcówkę, tak więc człowiek już będzie uskrzydlony wizją mety :)

#312 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 05 July 2011 - 12:08

Płyty na koniec są masakryczne, kiedyś był pasek asfaltu pomiędzy nimi, teraz już go nie ma. Jednak tam się podjeżdża i to końcówkę, tak więc człowiek już będzie uskrzydlony wizją mety :)

Coś czuję, że te płyty będą całowane jak to niektórzy piłkarze murawę całują po strzelonej bramce ;-)

#313 Gosc_jarus_*

Gosc_jarus_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 12:08

Spytam tak z ciekawości bo ten element mnie najbardziej niepokoi. Jak wygląda oznaczenie trasy? Do tej pory dla mnie maratony to świat MTB w imprezach G. Golonki. Czy oznaczenia wyglądają podobnie? Czy bez GPS'a to lepiej się nie ruszać?

pozdrawiam
Jarek

#314 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 12:13

Ładnie strzałki na jezdni. Choć ja nie jestem obiektywny, bo te trasy znam już na pamięć. Jeśli nie będziesz jechał jak w jakimś amoku, zapoznasz się powierzchownie z mapą i zapamiętasz raptem kilka miejscowości, gdzie jest zmiana kierunku to bankowo nie będziesz mieć problemów.

#315 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 posts
  • SkądSidzina

Posted 05 July 2011 - 12:13

e no bez jaj gps? nie zawracaj sobie tym głowy oznaczenia są perfekcyjne

#316 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 05 July 2011 - 12:24

Czy oprócz strzałek będą też paski na słupkach znaków ?
W 2008 roku przejechałam giga z trzema tarczami z przodu. Ciekawe czy z obecnym kompaktem też się uda całość na rowerze.

#317 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 12:30

To też moja pierwsza pętla z kompaktem, ale za to 12-27, zamiast 12-25

#318 M³ody

M³ody
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądSkarżysko

Posted 05 July 2011 - 12:54

Z kompaktem o ile chociaż trochę jeździłeś po górkach to powinieneś sobie spokojnie dać radę ;-) Ja się zastanawiam nad tym moim 39x27. Chociaż tyle że kaseta "górska" :-P

#319 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 05 July 2011 - 13:26

Będzie się działo. Widzę że doszedł nowy odcinek zaraz po starcie, przejazd przez Połom. Tego nie było na projekcie. Dla mnie dobrze, peleton na 100% rozpadnie się na Zameczku. Im więcej górek na trasie tym lepiej. Końcówka będzie zabójcza, powinienem dać radę z moim 39x28.

#320 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Posted 05 July 2011 - 13:37

Czyli połom dodany, myślałem, że go przeoczyłem, jak wcześniej oglądałem mapę. Wydaje mi się, że do pierwszego bufetu może być nawet 1500m przewyższen,