Skocz do zawartości

Zdjęcie

Maraton szosowy Trzebnica.

326 odpowiedzi w tym temacie

#281 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 30 kwiecień 2011 - 22:15

Gratulacje dla wszystkich! Oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem DRUŻYNY SZPIKU :mrgreen: Oczywiście liczę, że jakiś szpik napisze nam zwięzłą, ciekawą relację. Jakieś fotki z Trzebnicy?

#282 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 13:39

czas na fotki też się znalazł :D

Dołączona grafika

#283 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 01 maj 2011 - 13:47

No nie gadaj ,żeś fotki robił :mrgreen: :roll:
To widzę bardziej wycieczkowo jechałeś :-P

Tutaj to wygląda jak niewinna zmarszczka, a tak na prawdę to potężnie trzymało.. :->
Jak to zobaczyłem to se pomyślałem "chyba se jaja robią z tym wzniesieniem" a byłem już troche zmordowany.. Ale dało się radę..
Jak podjeżdżałem praktycznie wszystko na siedząco tak ten jeden podjazd w stójce.. :roll:

#284 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 13:59

akurat miałem czas złapać troche oddech ;D

jak patrze na wyniki to troche żałuje tych postojów, bo w sumie każda minuta jest cenna jesli chodzi o pozycje - ale jakie to ma znaczenie czy bede 410 czy 350 ;)

#285 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 01 maj 2011 - 14:08

Deadi, wykorzystałem Twoją fotkę na blogu :-P
a ma ! prestiż panie :mrgreen:

#286 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 14:17

Proszę dać tam podpis, że to moje i poświeciłem swój wynik by uwiecznić tę chwilę :mrgreen:

ciekawe kiedy spłyną oficjalne fotki? :)

PS. kto jechał w koszulce Iron Maiden i miał opaskę FS? :)

#287 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 01 maj 2011 - 14:18

Deadi, w poniedziałek może zaczną obrabiać i wrzucać na picase.. we wtorek albo środę ? ;-)

#288 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 14:19

^ ale takim cichym ;D

#289 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 01 maj 2011 - 14:27

Krótko ode mnie na temat maratonu. Trasa bardzo ciekawa, super widoczki, bardzo fajne wzniesienia w tym jeden ciekawy 15% podjazd ;-) Organizacja i oznakowanie trasy super! Nie wiem jak można było pomylić drogę...Strzałki były wyraźne i widoczne z daleka! Niestety na niektórych odcinkach jakość asfaltu a w zasadzie jakość dziur stała na bardzo wysokim poziomie :mrgreen:
Na sam start prawie się spóźniłem...praktycznie wjechałem na linię startu i z niej wyjeżdżałem :roll: Początek lajcik - za motorami można było się rozgrzać więc rozgrzewka nie potrzebna. Później jazda w grupce ze znajomymi (wober i Virenque) niestety dość szybko się to wszystko porwało:( Szkoda, że koledzy nie doskoczyli..chyba, aż tak ostro nie było...no ale cóż obracam się i jedziemy w 4 później jeszcze kolega z Interkolu doskakuje. Kawałek razem śmigamy współpraca się ładnie układa aż do momentu awarii - kolega z Intekolu miał chyba problem ze sztycą:( Zostaje nas 4. Zapinamy dalej na maksa po czym zostaje nas 3 i tak praktycznie do końca! Do mojego końca...Na 2 międzyczasie jesteśmy w czołówce!Niestety na podjeździe złapał mnie lekki skurcz łydki koledzy odjechali a mnie zostało samotne kręcenie do mety:( Nie mogę sobie tego wybaczyć!!!! Koledzy dojechali w open na 4 i 5 miejscu a ja starciłem do nich 5 minut :!: :!: PORAŻKA ale cóż byłem słabszy trzeba więcej koksów :mrgreen: Ogólnie dobra jazda do 3 międzyczasu później samemu było ciężko. Trudno się mówi. W przyszłym roku będzie lepiej:)
Szacunek i gratulacje dla wszystkich, którzy ukończyli.
Pozdawiam

ps. xubix co Ty masz w podpisie?????? miło było poznać :)

#290 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 maj 2011 - 19:19

No to parę słów ode mnie:
http://virenque.bike...bnica-2011.html

Generalnie miał to być dobry trening i tak też było, szkoda problemów technicznych, bo byłoby lepiej :(
Organizacja super, ale muszę dać kilka minusów:
- usytuowanie startu/mety (na szosówce można było się po prostu wywalić na piachu)
- woda gazowana na PŻ
- dziurawy fragment drogi (aż koszyk ucierpiał)
- za małe plastikowe zaczepy do numerów na kierownicę (mojej nie ogarnęły)

pzdr

#291 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 19:31

Cytat

No to parę słów ode mnie:
http://virenque.bike...bnica-2011.html

Generalnie miał to być dobry trening i tak też było, szkoda problemów technicznych, bo byłoby lepiej :(
Organizacja super, ale muszę dać kilka minusów:
- usytuowanie startu/mety (na szosówce można było się po prostu wywalić na piachu)
- woda gazowana na PŻ
- dziurawy fragment drogi (aż koszyk ucierpiał)
- za małe plastikowe zaczepy do numerów na kierownicę (mojej nie ogarnęły)

pzdr

fakt, szczególnie meta była jakimś nieporozumieniem - co prawda to i tak nie miało mnie prawa spotkać, ale nie wyobrażam sobie jechać w grupie pierwszej i finishować na mecie :mrgreen:

PŻ - bułeczki były pyszne :mrgreen:

zaczepy (opaski) złapały na styk

PS. Przyjechałeś srebnym Roomsterem? ;)

#292 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 maj 2011 - 19:38

Tak jest Roomsterem :) Widziałeś mnie ?

#293 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 01 maj 2011 - 19:42

Jak parkowałeś :)

#294 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 maj 2011 - 19:57

galeria foto z maratonu

video wkrótce

V Trzebnicki Maraton Rowerowy

#295 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 01 maj 2011 - 21:27

Poniżej linki do mojej video relacji. Niestety youtube mocno kompresuje filmiki i jakość mocno cierpi w stosunku do oryginału. Filmik robiony kamerką sportową.
Start kilku pierwszych grup:
Jazda, grupetto 12 + osoby które doszliśmy, tudzież nas doszły
cz. 1:
cz. 2: http://www.youtube.com/watch?v=BRHI8FetZRk

#296 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 maj 2011 - 21:27

Gites impreza :D Dystans giga zaliczony :D

@xubix - że jak fanem? :D Nie wiem nawet czy mieliśmy się okazję spotkać, poza tym, że jechałeś chyba grupę przede mną :D

Pozdrawiam
Jakub

#297 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 01 maj 2011 - 22:04

Koroliow - świetne ... 8-)
masz więcej ? a ten podjazd 15% ?
Ja prawie jak zwykle - sam prawie 2/3 dystansu 270km ... nr 297 niiiby towarzyszył mi gdzies 100km (ok 25km jeszcze z nr 304 - obydwaj "Jas-kółka") , ale albo mnie doganiał czasem, zagadał i super, ale potem odpuszczał i ok 50-100m za mną ... i tak do mety.
Myślę że gdybyśmy pracowali wspólnie, zmiany sobie dawali, to ok 10-15min byłoby jeszcze do urwania ...
Generalnie nie jestem zbyt zadowolony - urwano mnie zbyt łatwo na ok 100th km, wyszły braki treningowe + brak treningów na dystansach powyżej 150km. Do tego doszły (jak nigdy) skurcze (czasem w obu nogach jednocześnie). No i doprowadziłem się do lekkiego odwodnienia, mimo że miałem wodę, ale wiadomo - jak już naprawdę CHCE się pić, to już lekko za późno ...

nr 419

#298 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 maj 2011 - 22:18

Cytat

Poniżej linki do mojej video relacji. Niestety youtube mocno kompresuje filmiki i jakość mocno cierpi w stosunku do oryginału. Filmik robiony kamerką sportową.
Start kilku pierwszych grup:
Jazda, grupetto 12 + osoby które doszliśmy, tudzież nas doszły
cz. 1:
cz. 2: http://www.youtube.com/watch?v=BRHI8FetZRk

Fajne filmiki, niezła noga , no i wreszcie jestem na jakimś filmie w akcji :)
Ty jesteś na moim więc też coś będziesz miał

Pozdrawiam

#299 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 maj 2011 - 22:23

Ja żałuję, że pojechałem tylko na 135km, bo trasa i atmosfera były super :-D no, może poza niesławnym odcinkiem za Gruszeczką, ale dla tego nowego asfaltu za nim warto było ;-)
Ta ścianka 14% wcale nie była taka straszna, tylko trzeba się było przed nią rozpędzić, ja do połowy wjechałem z rozpędu i dalej przepychałem :-)
xubix, jechaliśmy jakiś czas razem, raz Ty mi odchodziłeś, raz ja Tobie, pod koniec trasy mnie zostawiłeś, ale czas miałeś tylko minutę lepszy :-P W każdym razie ja byłem w niebiesko-białym stroju Volvo, rower Decathlon.

Co do podpisu xubixa, to jest to po prostu skrypt, który wyświetla nazwę zalogowanego użytkownika, nic osobistego ;-) spróbujcie się wylogować i wtedy zobaczcie. Aby uzyskać taki efekt, trzeba wpisać:
Jak się masz, [you]?
Efekt: Jak się masz, funkcja niedostêpna?

#300 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 01 maj 2011 - 22:30

skubane możliwości phpBB ;)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy