Skocz do zawartości

Zdjęcie

Maraton szosowy Trzebnica.

326 odpowiedzi w tym temacie

#301 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 01 maj 2011 - 22:39

Cytat

Ja prawie jak zwykle - sam prawie 2/3 dystansu 270km ... nr 297 niiiby towarzyszył mi gdzies 100km (ok 25km jeszcze z nr 304 - obydwaj "Jas-kółka") , ale albo mnie doganiał czasem, zagadał i super, ale potem odpuszczał i ok 50-100m za mną ... i tak do mety.

Plecy coś mnie bolały i na zmianach źle mi się jechało, wolałem jechać sam i czasem się prostować, bo pomagało to ;-) (nr. 297)
Pozdrawiam :-)

#302 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 01 maj 2011 - 22:59

Cytat

Koroliow - świetne ... 8-)
masz więcej ? a ten podjazd 15% ?

W sumie filmików będzie jakieś 2 h. Ale przez większość czasu to tylko "dupki" poprzedzających kolarzy widać, a więc nic ciekawego (żeby to chociaż były kobiece "dupeczki").
Na tych najostrzejszych podjazdach miałem wyłączoną kam. i przypomniałem sobie o tym, gdy podjazdy były pokonane (bateria starcza na ok. 2,5 h pracy kam., dlatego nie mogłem nagrywać non stop).

Czas na pewno byłby lepszy gdybym od początku jechał z jakąś w miarę dobrą grupą na 270 km. Moja grupa która utworzyła się na trasie jechała na 135 km i strasznie szarpali (szczególnie chłopaki z Interkolu, nie wiem co chcieli zyskać na tym, przecież nas doszli i nikt im z naszej grupy nie zagrażał). Na tym dziurawcu k. Gruszeczki rwali jak wściekli a tam gdzie był dobry asfalt prawie stawali.
Poza tym zbyt ambitnie pojechałem na pierwszym okrążeniu te ostre podjazdy, trochę się tam zarżnąłem. Od ok. 200 km zacząłem totalnie mulić, miałem ochotę jak napity chłop walnąć się w przydrożny rów i spać.

#303 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 01 maj 2011 - 23:09

heloooł "Jas-kółka" Paweł - pozdroofka :-)
ee tam ... trzeba kuuurcze było jechać razem, powiedzieć co i jak, na co uważać (ja tez czasem musiałem prostować się, choć delikatnie, bo byłem na krawędzi skurczy), dawać sobie zmiany i 10min wcześniej zameldowalibyśmy się na mecie.
Gratulacje za IIm w M2 na GIGA :!:

#304 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 02 maj 2011 - 07:55

Mati213. pamiętam Cie :mrgreen: Nawet długo jechaliśmy razem w grupce.. Później jakiś czas chyba po tej ściance w miare "razem" ,a później to już się nie oglądałem..
Pozdro ! :->

Nie ma mnie na żadnym filmiku ! :-/ FOCH ! :lol:

#305 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maj 2011 - 08:03

Tu jest jeszcze galeria....http://www.kuriertrzebnicki.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=285%3Amaraton-rowerowy-do-szerszenia-galeria-zdj&catid=36%3Atrzebnica&Itemid=13

#306 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 02 maj 2011 - 08:27

Mi się bardzo podobało, fajne tereny, drogi dobre, z wyjątkiem tych kilku kilometrów w lasku, oznakowanie super, najlepiej mi się jechało pod górki. Jak zwykle na maratonie zaliczyłem glebę na piasku. Pierwsze okrążenie pojechałem za lekko a drugie już lepiej. Parę razy złapałem się mocniejszych grup ale to tylko na parę kilometrów. Na pewno przyjadę za ok, bo było fajnie, fajna atmosfera.

#307 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 02 maj 2011 - 09:12

Ja jeszcze napisze odnośnie podziału grup.

Z perspektywy wycieczkowicza-turysty podział wg. kat. wiekowej to była porażka. Dlaczego? ano dlatego, że tacy jak ja jechali rozproszeni po całej trasie, natomiast ściganci jechali sobie w mniejszych bądź wiekszych grupach mijając owych wycieczkowiczów jak Ferrari obok Poloneza. Co w tym złego? to bardzo niebezpieczne, zwłaszcza w miejscach gdzie szosa była wąska, a prędkość wysoka. Większość z Was pewnie nie wie o czym mówie, ale jakbyście jechali ze mną, to zobaczylibyście drących mordę niewychowanych ścigantów na ledwo kręcące korbami bidulku i wyprzedzających na styk. Poza tym jesli ktoś odpadł z grupy, a było to całkiem normalne, bo na pewno w każdej grupie jechał taki jeleń jak ja, to automatycznie jechał sam. Czyli brak motywacji do szybkiej jazdy, brak motywacji do zwiekszonego wysiłku, brak uczucia bycia na wyścigu. Sam to przerabiałem, bo kiedy jechałem sam to jachałem od niechcenia, a jak mnie ktoś dopadał i krzyczał chodź z nami to od razu dostawałem kopa i chciało mi się szybciej jechać.

Za rok powinni puścić ścigantów osobno i wycieczkowiczów osobno - na pewno wszyscy wyjdą z tego rozwiązania zadowoleni. W sumie to spodziewałem się większej ilości wycieczkowiczów, sądząc po wynikach było ich bardzo mało, bo jeśli okolice 220 miejsca to średnia całego maratonu to 30 km/h, a 27 km/h to miejsce 350 to pozostaje jakaś setka tych co mieli poniżej 27km/h, która powiedzmy jechała turystycznie bądź spokojnie, choć ja mając 24,5 nie jechałem spokojnie, jechałem by dojechać, więc cięzko to nazwać przyjemną i spokojną jazdą ;)
Tak czy siak poziom był wysoki co oczywiście dobrze świadczy o nas samych i maratonie, pozostaje jedynie pracować ciężko do następnego maratonu by jechać tak by nie musieć dawać się wyprzedzać :-)

#308 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 02 maj 2011 - 09:17

Deadi, tiaa.. wiem o czym mówisz.. sam często "darłem papę" do "takich" jak Ty :P
Tylko to było raczej co rusz i "uwagaaaa!!" bo niektórzy albo jechali zygzakiem albo jechali środkiem drogi i moje "uwaga" grzecznie prosiło ich aby zjechali...

pod górę po kostce jak było to też musiałem kilka razy krzyknąć bo wjeżdżali zygzakiem..
albo przed tym stromym 14% - koleś jedzie przede mną i nie pozwala się wyprzedzić to jak na niego warknąłem to od razu zjechał mi z drogi - jak było z górki jeszcze co by się rozpędzić - taki typowo turysta..

a co tam z kolegą z TGV czy cuś ? Bo go ponoć skrobali z asfaltu ? Coś poważnego się stało ? :-/

#309 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 02 maj 2011 - 09:26

Nic poważnego - rower bardziej ucierpiał .

#310 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 02 maj 2011 - 09:27

"uwaga" to nic złego - ba bardzo pozytywnego, ale tekst "na prawą kurwa" to już nie bardzo towarzyska atmosfera, a nie oszukujmy sie - nie każdy musi wiedzieć i znać zasady peletonu, nie każdy jest w stanie danej chwili myśleć, czy nie jedzie zanim jakaś banda rozwcieczonych bąków ;-)

Jak byłem na bufecie to chyba dwie grupki przejechały z prędkością przelotową 40-45km/h tylko było szum słychać, a ja w tym momencie smakowałem trzebnickie bułeczki ;D

#311 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 maj 2011 - 09:34

Koroliow bardzo dobre filmy. Wypatrzyłem Castora od 9:40 pierwszego, tylko on z mojego teamu się załapał, ale reszta startowała zdecydowanie później.

#312 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 02 maj 2011 - 09:37

Ciekawe czy ktoś w M2 miał kamerkę.. Bo w M3 były w takim razie dwie - Karoliow i Prescot.. A nas nikt nie kręcił :(

Uuu.. To ja nie wiedziałem ,że było aż tak ostro Deadi.. My to kulturalnie krzyczeliśmy..
Może też przez to nie wiem ,że tak faktycznie nikt mnie za bardzo nie wyprzedzał..

#313 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maj 2011 - 09:59

Ja tylko krzyczałem na tym ostrym podjeździe, że jadę z lewej, bo akurat trafiłem na kilka osób jadących bardzo wolno i trochę zakosami :)
pzdr

#314 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 maj 2011 - 11:35

Deadi, takie teksty jak piszesz, trzeba było zgłosić Zenonowi i inny orgom byłby gość zdyskfalifikowany za niesportową postawę. Wystarczy zapamiętać numer, sam też byłem mijany kilka razy a raz gość przeleciał koło mnie jak strzała na zjeździe, no dając jakiegokolwiek sygnału ("Uwaga!") gorzej niż TIR bo takiego chciaż słychać.

A przy okazji wielkie dzięki dla kolegi z Interkolu (174) z którym jechałem prawie całe pierwsze kółko oraz kolegi z (171), chłopaki jak się dowiedzieli że jade dwa kółka kazali mi nie dawać mocnych zmian bo i tak dużo przede mną ;-) . Bardzo było to ładne i sportowe zachowanie - szacun.

Dla orgów żólte kartki za:
- "lekko" gazowaną wodę, Szerszenie co wy na rowerach nie jeździcie?
- odcinek przez las, na drugim kółku chciałem tam wyrzucić rower w las, bo mnie już tak łapy od tych dziur bolały :-x

I jeszcze małe PS. Drodzy orgowie wskazane przez was miejsce noclegowe Trzebnica, ul. Kościuszki 14-16, okazało się być trochę nie na poziomie i nasza 6 osobowa ekipa pocałowała klamkę bo Pani nie miała już miesc, tlumacząc się "wiem, pamiętam, że Pan dzwonił i się umawiał ale sobie nie zapisałam i już nie mam miejsc". Skończyło się tak ża moja żona i córka wracały w piątek do Katowic spowrotem... :cry: A miejsca w Internacie - cena jak za fajny pokój w Wiśle w sezonie, a warunki... dość powiedzieć że po maratonie nie było ciepłej wody pod prysznicem, a wieczorkiem do kibelka chodziliśmy z lampkami rowerowymi bo nie było swiatła. Wiem że powyższa uwaga nie jest może w 100% do orgów ale jednak, są to miejsca "polecane" na stronie maratonu.

#315 skorlik

skorlik
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądLeszno

Napisano 02 maj 2011 - 20:57

Cytat

Ciekawe czy ktoś w M2 miał kamerkę.... A nas nikt nie kręcił :(
.

Xubix :-) Przy waszych prędkościach trudno Was w kadrze uchwycić :-D
Pozdrawiam i do zobaczenia w Radkowie

#316 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 maj 2011 - 09:55

zaległe video

nawet xubix się załapał na koniec :)

#317 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 03 maj 2011 - 12:20

No właśnie chciałem Ci bardzo podziękować :mrgreen: Słuchajta ludzie moich wywodów bo dość głośno i wyraźnie mówię :lol:

pozdROWER ;-)
prescot, pojedziesz do Istebnej ?

#318 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 maj 2011 - 13:53

Na stronie SZERSZENI już pojawiła się tegoroczna galeria https://picasaweb.go...222178662209178 :!:

#319 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 03 maj 2011 - 14:06

Ale chyba dopiero wgrywają zdjęcia do neta bo nie ma wszystkich chyba jeszcze..
Górki nie ma 15% i paru innych miejscc..

#320 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 maj 2011 - 18:19

Cytat

No właśnie chciałem Ci bardzo podziękować :mrgreen: Słuchajta ludzie moich wywodów bo dość głośno i wyraźnie mówię :lol:

pozdROWER ;-)
prescot, pojedziesz do Istebnej ?

niestety nie jadę w góry, raz że daleko, a dwa to że w górach źle na mnie działa górkie powietrze i jakoś ciężko mam pod te górki :)

ale za to 7.05 - kryterium uliczne w Brodnicy
natomaist 8.05 - szybki wyścig w Bobrowie koło Brodnicy

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy