Panowie, podpowiedzieć mogę tylko tyle że na pewno nie jest to ani Spec, ani Van Rysel, Bianchi, Cervelo oraz nie jest to nic "marketowego". W zależności kto jak rozumie egzotykę, myślę że mogę stwierdzić że mojemu wyborowi bliżej do egzotyki aniżeli marketówki.
Co do samej mufy - montuję tam korbę o standardzie BB386, ale sama mufa stricte BB386 być nie musi
Factor One V2 Sram Etap #savetherimbrake
Napisano 06 marzec 2020 - 08:23
Napisano 06 marzec 2020 - 09:09
Rozumiem, jednak że nie jest bo BB86 czy coś w tym guście, i nie zamierzasz wciskać tam malutkich łożysk?
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 06 marzec 2020 - 09:36
Rozumiem, jednak że nie jest bo BB86 czy coś w tym guście, i nie zamierzasz wciskać tam malutkich łożysk?
Nie, nie - po przeczytaniu opinii na temat tego rozwiązania z całą pewnością nie zdecydowałbym się na takie rozwiązanie
Napisano 06 marzec 2020 - 10:37
Kurde, faktor one pasowałby jak ulał, bo i standard mufy, kolor, kształt, tylko że nie robią już w ogóle rowerów na obręczówkach .
Rozumiem, że rama jest nowa i ciągle w produkcji?
- Robert74 lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 06 marzec 2020 - 10:44
Kurde, faktor one pasowałby jak ulał, bo i standard mufy, kolor, kształt, tylko że nie robią już w ogóle rowerów na obręczówkach .
Rozumiem, że rama jest nowa i ciągle w produkcji?
Wejdź na ich stronę i sprawdź opcje hamulcowe raz jeszcze https://factorbikes.com/
Napisano 06 marzec 2020 - 11:17
No faktycznie jest wybór, ale nie uświadczysz grafiki z rowerem na obręczówkach .
Mega ciężko odszukać w ogóle jakieś rowery u dilerów czy w ogóle w sprzedaży internetowej.
Rower ciekawy, szczególnie rozwiązanie z dolną rurą oraz główką ramy
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 06 marzec 2020 - 17:14
No nie, jednak tym razem już chłodniej. Nie wiem czy to rozwieje wątpliwości ale, rama jest już w PL i czeka na odbiór, a wygląda tak:
Czekam jeszcze na blaty Rotora i przedostatnim tygodniu marca powinienem rozpocząć składanie
Malowanie mi się nie podoba 🤣 i ten kolor - prawie jak CCC 😁
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 marzec 2020 - 17:37
Dobra, jednak pierwszy trop z Factorem był dobry. Patrzyłem na O2, a on ma zwykłe hamulce. Inne mają Direct Mount.
Napisano 06 marzec 2020 - 17:39
Przecież to MTB, w dodatku full suspension
Napisano 06 marzec 2020 - 17:43
Za namową kolegi Sirkoziego zmieniłem malowanie z tandetnego pomarańczu na srebrny, oraz zrezygnowałem z full suspension.
Zatem finalnie tak - będzie to Factor ONE ze wszystkimi jego dziwnościami w pełnej krasie
- impa, sirkozi i Born Ready lubią to
Napisano 06 marzec 2020 - 18:56
Za namową kolegi Sirkoziego zmieniłem malowanie z tandetnego pomarańczu na srebrny
O ile pamiętam, to raczej ja psioczyłem na ten kolorek:
Malowanie mi się nie podoba 🤣 i ten kolor - prawie jak CCC 😁
No to czekamy na złożenie puzzli w całość
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 07 marzec 2020 - 08:53
Factory są ładne, bo moim zdaniem ich projektanci mocno zapatrzyli się na Canyony szczególnie o2 wygląda jak kopia Ultimate. Jak AG2R zaczęło na nich jeździć, to początkowo byłem pewny trzeciej ekipy na Canyonach w WT.
- beskidbike i piotrkol lubią to
Napisano 16 marzec 2020 - 17:00
Kolejne i chyba już ostatnie klocki do budowy dorzucone:
1. Owijka Supacaz Super Sticky Velvet
2. Łańcuch KMC X11 SL srebrny
3. zestaw hamulcowy Jagwire Road Elite Sealed
Blaty Rotora ze względu na obecnie panujące nam ciemne czasy opóźnione.
- impa i Bzyk lubią to
Napisano 16 marzec 2020 - 18:45
Tufo tasma....? Auć!
Bo?
Używam niezmiennie od czterech lat i nigdy żadnych problemów.
Napisano 16 marzec 2020 - 19:20
Chris jakich taśm używałeś ?
Napisano 16 marzec 2020 - 22:15
Bo?
Używam niezmiennie od czterech lat i nigdy żadnych problemów.
Świetne są.
Ojp, forum samo zmienia niektóre słowa na inne xD ależ dziecinada.
Napisano 16 marzec 2020 - 22:45
Duzo rozmaitych ale zadna z nich nie bylya do szytekChris jakich taśm używałeś ?
Mnie z zakladaniem szytek nigdzie sie nie spieszy, wiec robie to od jakiejs dekady, tak jak bozia przykazala, klejem.
A jak juz maja byc jakies merytoryczne powody, to tasma ma wieksze opory toczenia, tak pisza.
- kaloo lubi to
Napisano 18 marzec 2020 - 10:32
No to czas dolać jeszcze trochę oliwy do ognia
Kasetę XG-1190 (Red 22) zastępuje Dura Ace 9000, 11-28 - dlaczego nie SRAM?
Mimo że jestem fanboy'em marki (3 szosy i 3 na SRAMie), najlepiej jeździ mi się w konfiguracji z łańcuchem KMC i kasetą Shimanowską - tak wiem, już wieszam sobie sznur.
a więc:
P.S. ze względu na korona-okoliczności zamiast odbioru osobistego rama została do mnie wysłana i powinna być pod koniec najbliższego tygodnia
Napisano 18 marzec 2020 - 11:22