Złożyłem dzisiaj tarcze 34 do 53 i łapacz force za 40 zł. Wszystko działa pięknie. Nie warto przepłacać za K-edge.
gdzie kupiłeś force?
Napisano 11 marzec 2017 - 18:59
Złożyłem dzisiaj tarcze 34 do 53 i łapacz force za 40 zł. Wszystko działa pięknie. Nie warto przepłacać za K-edge.
No właśnie, też takie wnioski wyciągam po swoim. Spełnia rolę więc po co dopłacać?
Choćby na allegro jest:
http://allegro.pl/la...co&bi_c=Product
Napisano 11 marzec 2017 - 20:05
To samo, ale taniej w sklepie FORCE - Łapacz łańcucha (chain catcher) - Rowerplus.pl
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 11 marzec 2017 - 21:40
Napisano 12 marzec 2017 - 22:16
E... To czym się różni:
od tego sprzedawanego przez mikroosa?
Oczywiście oprócz ceny K-Edge K13-001 za jedyne $19.99, a Force za ok. $8.30.
Rozumiem, że można wybierać z całej oferty łapaczy K-Edge, ale nie przesadzajmy. Jak się dobrze wyreguluje powyższy model, to można o nim zapomnieć do kolejnej regulacji przerzutki (to się tyczy każdego, również najwyższego modelu K-Edge, czy sramowskiego...). Używam tej prostej wersji i sobie chwalę. Zresztą śrubka regulacyjna to chyba została tylko w modelu z obejmą, przy mocowaniu na hak z oferty zniknęła (no chyba, że jest to ta wersja Pro za jedyne $30 bez centa?). Jasne, można tą z obejmą zainstalować do przerzutki z hakiem (o ile dopasuje się średnice obejmy do rury roweru, a to wcale nie takie oczywiste), tylko po co? Zresztą cena jak za taką pierdołę czyli $54.99 to spora przesada...
@Arni a ten k-edge z pierwszego linku jest regulowany?tzw.czy tę ramię można jakoś przesuwać bliżej/dalej zębatki czy to jest jakieś "uniwersalne" ustawienie które będzie pasować zawsze i mogę kupować w ciemno?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 12 marzec 2017 - 23:44
Napisano 13 marzec 2017 - 00:47
Napisano 13 marzec 2017 - 09:41
Te wszystkie patenty mocowane na srubie przerzutki wystarczy nieco mocniej nacisnac palcem, zeby je przesunac.
Tak, to jest teoretyczny minus, ale w praktyce opadający łańcuch nie wywiera tak dużych sił na łapacz, by ten mógł choć minimalnie drgnąć z miejsca. Odpowiedni moment przykręcenia, regulacja na kartę bankomatową i spełnia doskonale swoją rolę. Rok czasu z nim jeżdżę i tak jak przykręciłem tak jest do dziś.
Napisano 13 marzec 2017 - 10:15
Dokładnie, problem jest czysto teoretyczny. Skoro da się przejeździć dwa sezony w CX bez potrzeby regulacji, to szkoda pieniędzy na taki "upgrade".
Napisano 13 marzec 2017 - 20:45
Dzisiejsze zakupy
Korba Tiagra 4700 50-34 172,5mm
Przerzutka tył tiagra 4600 GS
Łańcuch CN6701
Koszyki Elite Custom Race
Bidony Elite Hygene 550ml
I elementy już na rowerze
Zostało do zakupu
linki z pancerzami czerwone nie wiem jeszcze jakie i czy opłaca się brać Jagwire?
Owijka też nie wiem jaką wybrać w rozsądnej cenie oczywiście czerwona
Siodełko czerwone mogą być jakieś akcenty na nim czarne
Sztyca podsiodłowa z czerwonymi akcentami
Napisano 14 marzec 2017 - 14:20
Siodełko Fizik Arione R3 czarno-czerwone
Napisano 14 marzec 2017 - 16:30
Dzięki! Oby nowe części służyły Pozdrawiam