W temacie pokretel:
@ Paput, daruj sobie z tym "zalapaniem". Staralem sie byc milym. Jestes nowy na forum, wiedze widac tez masz "swierza", to moze zamiast grac w ping-ponga, starajac sie pokazac, ze moje musi byc na wierzchu, to moze troche pokory?
Niech i tak bedzie, ze w kontekscie zapiec Sidid i Boa:
... Nie widzę różnicy w działaniu..
Dodajmy tylko do tego, wg kolegi Paput....
Konkretnie do tej twojej wypowiedzi odnosily sie moje wczesniejsze wpisy. Pisanie, ze nie ma roznicy w dzialaniu obu systemow jest niedorzeczne i mogace wprowazic kogos w blad. A kwestie, ze nie musze sie z tym zgadzac to nawet nie wiem jak skomentowac. Mnie nie interesuje, jak ludzie tacy jak ty patrza na buty, przez pryzmat czy sa ladne i wygodne. Ktos zapytal o dzialanie zapiec, wiec chyba nalezy tego kogos potraktowac powaznie i odpowiedziec powaznie, a nie pisac gurnolotne dyrdymaly, tak jakby ktos nie widzial roznicy w dzialaniu roznych zapiec: klamr, rzepow i pokretel, w twoim wypadku wrzucajac roznie dzialajace pokretla do "nie ma roznicy w dzialaniu".
A pewnie twoje komentarze odnosnie "udowadniania wyzszosci X nad Y" chyba wynikaja..... ze jestes byc moze ping-pongista?
Zdziwiłbyś się jak wielu ludzi patrzy na buty, czy są ładne i wygodne a nie jak są skonstruowane. Oczywiście masz prawo rozpatrywać ich zakup przez pryzmat, jak zostały skonstruowane.
Ale nie o to tu chodzi. To dział nasze zakupy, a nie dział "udowodnij wyższość X nad Y".
Ktoś zadał pytanie, odpowiedziałem na podstawie swoich doświadczeń. Nie musisz się z tym zgadzać. Masz do tego prawo.
A do tego wsyzstkiego dajesz mi laskawie prawo do korygowania niepelnych, mogacych wprowadzac w blad komentarzy...? Ping-pong?
Odnosnie jednego pokretla, to juz bylo i sie nie sprawdzilo. Firmy, ktore pierwsze wprowadzaly pokretla eksperymentowaly z tylko jednym obsluguajacym cale zapiecie buta generalnie wycofaly sie z tego.
Mam jeszcze pierwsze mtb s-wokrsy, w ktorych zapiecie bylo realizowane wlasnie przez tylko jedno pokretlo. Pomijajac fakt, ze byl to tez pierwszy model Boa (te obecne sa duzo lepsze), zdecydowanie wole dwa pokretla, dajace wieksza precyzje w dopieciu roznych czesci buta.
A w temacie zakupow:
Jeden do polerki, drugi z do finalnej polerki i wykonczenie powierzchni z UV. Zamierzam, w koncu, zabrac sie za dokonczenie projektu sprzed kilku lat....