W teorii i idealnych warunkach oczywiście.
NIE. W praktyce i w każdych warunkach.
A to diametralna różnica.
Napisano 06 sierpień 2020 - 08:47
W teorii i idealnych warunkach oczywiście.
NIE. W praktyce i w każdych warunkach.
A to diametralna różnica.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 sierpień 2020 - 10:24
Dolewki będę już robił strzykawką przez wentyl więc będzie jeszcze prościej.
Eee, a jak robiłeś teraz dolewkę? Wlewałeś bezpośrednio do opony i zakładałeś oponę?
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 06 sierpień 2020 - 10:40
Eee, a jak robiłeś teraz dolewkę? Wlewałeś bezpośrednio do opony i zakładałeś oponę?
Napisano 06 sierpień 2020 - 11:23
Napisano 06 sierpień 2020 - 15:42
Tak to wyglądało:
Pompowałem oponę bez mleka aż wskoczy na miejsce - bum
wykręcałem wentyl - pssst
ściągałem oponę na długości 20cm z jednej strony
lałem mleko
zakładałem oponę
pompowałem aż opona wskoczyła na miejsce - bum
odpinałem pompkę - pssst
wkręcałem wentyl
pompowałem koło do docelowego ciśnienia
Wydaje się czasochłonne, ale szybko poszło
Ogólnie można od razu lać przez wentyl, nie widzę potrzeby ściągania lania i ponownego zakładania.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 06 sierpień 2020 - 15:58
Ogólnie można od razu lać przez wentyl, nie widzę potrzeby ściągania lania i ponownego zakładania.
Napisano 07 sierpień 2020 - 19:49
Pierwsza szosa mojej Zołzy.
Nawet bidon z zeszłorocznego cyklu Via Dolny Śląski idealnie podpasował.
Napisano 08 sierpień 2020 - 20:26
Pany, potrzebuję porady...Kupiłem na Ali, pseudo siodło Adamo do testów. Dziś dostałem maila, że muszę zrobić dodatkową opłatę aby otrzymać przesyłkę. Miał ktoś podobną sytuację?? Zastanawiam się czy to nie jakaś próba wyłudzenia.
Z góry dzięki za pomoc
Napisano 08 sierpień 2020 - 20:44
Pany, potrzebuję porady...Kupiłem na Ali, pseudo siodło Adamo do testów. Dziś dostałem maila, że muszę zrobić dodatkową opłatę aby otrzymać przesyłkę. Miał ktoś podobną sytuację?? Zastanawiam się czy to nie jakaś próba wyłudzenia.
Z góry dzięki za pomoc
Zależy od kogo tego maila dostałeś.
Bo w skrajnym przypadku, możesz dostać maila z kancelarii adwokackiej z propozycją ugody za 7 kPLNów (jeśli siodełko miało znaki towarowe ISM Adamo).
Edit: Choć oczywiście to mało prawdopodobne. Bo adamo #nikogo. To nie to co podróby butów nike.
Napisano 08 sierpień 2020 - 20:59
Od Ali...kwota jaką sobie życzą to drugie tyle, co przy składaniu zamówienia. Zastanawiam się czy tu czasem urząd celny nie zadziałał i dowalili mi cło? Jeśli tak to raczej zrezygnuję z zakupu.
Nie. Urząd celny to pisze nie maile ale tradycyjne listy (ale jest też powiew nowoczesności - możesz odpowiedzieć emailem).
Napisz, że dziękujesz. Dostaniesz zwrot kosztów. I nie wchodź w spór z Chińczykiem. Oni nie są głupi. Wpiszą fałszywy numer do śledzenia z przesyłką do Twojego miasta (czyli numer do kogoś innego z Twojego miasta) i będziesz kopał się z koniem.
Napisano 08 sierpień 2020 - 21:05
Nie. Urząd celny to pisze nie maile ale tradycyjne listy (ale jest też powiew nowoczesności - możesz odpowiedzieć emailem).
Napisz, że dziękujesz. Dostaniesz zwrot kosztów. I nie wchodź w spór z Chińczykiem. Oni nie są głupi. Wpiszą fałszywy numer do śledzenia z przesyłką do Twojego miasta (czyli numer do kogoś innego z Twojego miasta) i będziesz kopał się koniem.
To, że to nie UC do mnie napisał to ja wiem . Ale dziękuję Ci kolego za reakcję i pomoc. Raczej zrobię tak jak sugerujesz, czyli podziękuję.
Napisano 09 sierpień 2020 - 08:26
Napisano 10 sierpień 2020 - 10:13