Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#6301 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudzień 2020 - 13:22

Jednak za duży ze mnie gadżeciarz . Wczoraj pierwszy test na wyścigu Zwift i rewelka. Chociaż w sumie cały czas leciał na maxa (średnie tętno z wyścigu 181 bpm), ale na rozgrzewce i wychłodzeniu nie zmarzłem.

Czyli 100% gadżeciarz, bo wystarczyłby wyłącznik zwykłego wiatraka gdzieś pod ręką ;)

#6302 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 23 grudzień 2020 - 13:31

Ahhhh ten rynek używanych wiatraków wahoo od niezadowolonych użytkowników. Taki jak by nieistniejący :D

Wszyscy skończycie na wiatraku wahoo i trenażerach Direct Drive.

• Prozor, samuraj_84 i lukaszzsch lubią to
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#6303 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 13:33

Będziesz Pan zadowolony :D Universal pozwala na zamocowanie lampki pionowo, ale dzięki możliwości obrotu uchwytu można też zamocować inne. W zasadzie da się też Ion Pro RT, ale ... raczej w górnym chwycie BLENDR-a.

#6304 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 14:02

Tylko delikatnie wpinaj i wypinaj lampkę. Jak za mocno się odciągnie blokadę to potrafi się ukruszyć. Sam tak jeden zepsułem :)

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#6305 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 14:17

Czyli 100% gadżeciarz, bo wystarczyłby wyłącznik zwykłego wiatraka gdzieś pod ręką ;)

Zamówiłem sobie taki sterowany z telefonu po BT na przedłużacz. Po pierwszym użyciu wywaliło korki w całym bloku 💁‍♂️😆. No nie dało się regulować, a on/off nie do końca mnie urządza. Ale co tam, stoi jeść nie woła. 

A ten uchwyt też mam w Fuji i jest bomba. W Specu z rowerem dostałem worek ichnich adapterów. 

Co by było na temat. Dzisiaj Favero Duo do mnie wychodzi. No gadżeciarz, bo UNO by starczyło 🙃

#6306 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 14:21

Pod licznik i lampke Ion200 bardzo fajny jest tez ten krotki uchwyt, uzywalem go w Blendr pod licznikiem, teraz mam inny bo na zime mam ION Pro. Ten uchwyt bardzo fajnie tez dziala z uchwytem Kedge Combo pod licznikiem:

https://bmsbike.com/...ASABEgKJQ_D_BwE

#6307 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 14:26

Ten też jest super, tylko na nim Ion 200 będzie poziomo.

#6308 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1527 postów
  • SkądSK

Napisano 23 grudzień 2020 - 16:22

Czy w tym dziale usuwane są wiadomości?
  • artho lubi to

#6309 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 23 grudzień 2020 - 16:31

Prozor przenios wpisy okolo-kolkowe do tematu przerzutkowego.

#6310 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 16:35

Czy w tym dziale usuwane są wiadomości?

W tym dziale a raczej wątku zgodnie z autorem tego wątku w jego pierwszym wpisie z 2011:

Tak więc chwalcie się, dyskutujcie, tylko nie wyzywajcie się wzajemnie :mrgreen:

jest chwalenie się, dyskutowanie i nie wyzywanie. Ot, taka miła odmiana :)

Zresztą... bez mikrodyskusji o zakupionym sprzęcie byłoby to tylko puste zbieranie łapek w górę.

#6311 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądPodhale

Napisano 23 grudzień 2020 - 17:33

Jeśli ktoś szuka budżetowej wersji wentylatora polecam wentylator stojący za ok 130 zł ze sterowaniem pilotem. Nie wiem ile daje sterowanie tętnem, ale u mnie na 1 biegu zwykle przejadę cały trening (przy mocnych interwałach wrzucę 2).

• 4gotten lubi to

#6312 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 23 grudzień 2020 - 17:44

Zamówiłem sobie taki sterowany z telefonu po BT na przedłużacz. Po pierwszym użyciu wywaliło korki w całym bloku 💁‍♂️

Bo w tych wszystkich wentylatorach z 3-stopniową regulacją sterowanie obrotami odbywa się na zasadzie prostego przełączania uzwojeń w stojanie. Taki silnik nie nadaje się do sterowania za pomocą sterownika opartego na triaku. W najlepszym wypadku szybko spali silnik lub wywali bezpieczniki. 

No ale sprzedawcy i konstruktorzy tych cudacznych zabawek wiedzą lepiej i sprzedają jako "działa z każdym silnikiem" Dobrze że w metalowe obudowy tego nie wsadzają.....

Ten krótki uchwyt bontragera fajny, ale to 1/4 wartości lampki. 45 zł przekracza moją granice bólu za 10g plastiku :D

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#6313 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 19:13

Bo w tych wszystkich wentylatorach z 3-stopniową regulacją sterowanie obrotami odbywa się na zasadzie prostego przełączania uzwojeń w stojanie. Taki silnik nie nadaje się do sterowania za pomocą sterownika opartego na triaku. W najlepszym wypadku szybko spali silnik lub wywali bezpieczniki.
No ale sprzedawcy i konstruktorzy tych cudacznych zabawek wiedzą lepiej i sprzedają jako "działa z każdym silnikiem" Dobrze że w metalowe obudowy tego nie wsadzają.....

Ten krótki uchwyt bontragera fajny, ale to 1/4 wartości lampki. 45 zł przekracza moją granice bólu za 10g plastiku :D

Mam jeden wolny to moge odstapic jak cos za pol ceny :)
  • artho lubi to

#6314 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 23 grudzień 2020 - 22:27

W tym dziale a raczej wątku zgodnie z autorem tego wątku w jego pierwszym wpisie z 2011:
jest chwalenie się, dyskutowanie i nie wyzywanie. Ot, taka miła odmiana :)

Zresztą... bez mikrodyskusji o zakupionym sprzęcie byłoby to tylko puste zbieranie łapek w górę.

Mikrodyskusja i owszem. Ale jeśli dyskusja ciągnie się przez stronę i jest dość konkretna, to chyba warto dać do konkretnego tematu, nieprawdaż? Kto będzie szukał konkretnych informacji  w  temacie chwalenia się zakupami?

• artho lubi to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#6315 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 23 grudzień 2020 - 23:20

Mikrodyskusja i owszem. Ale jeśli dyskusja ciągnie się przez stronę i jest dość konkretna, to chyba warto dać do konkretnego tematu, nieprawdaż? Kto będzie szukał konkretnych informacji  w  temacie chwalenia się zakupami?

Wydzielanie do nowych wątków jest super! Zresztą stosuję na forach, które moderuję często. Ale już wydzielanie do tematu "Offtop własna odpowiedzialność" jak dla mnie jest zdecydowanie średnie, bo to w zasadzie jest równe ze skasowaniem posta :(

W przypadku systemu BLENDR akurat zdecydowanie przydałby się dedykowany wątek, momentami nie wszystko jest jasne i służę pomocą w razie czego B) ;). Zresztą systemów chłodzenia jazdy indoor także.

#6316 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 24 grudzień 2020 - 10:52

Pierwsze SPD dla mojej lubej, które znajdzie po choinką 😀

8-D5-B49-AA-100-A-44-BB-BE0-B-F1-ADE5510

#6317 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 grudzień 2020 - 11:04

Trekz aftershokz titanium, przydadzą się do biegania, ale też do jazdy na rowerze. Miałem już dosyć wiszących kabli i zahaczania o nie podczas biegania. 8dd200c2723f0423a986eb1bafbd3c02.jpg

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

#6318 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 24 grudzień 2020 - 14:56

Oficjalnie dopiero dziś wyciągam zza choinki, więc jest i wrzutka na forum :P. Wszystkiego najlepszego na cokolwiek teraz obchodzicie, oraz na cały Nowy Rok! :)

ThCCANq.jpg

(nieoficjalnie już ~5 tygodni i pierwsze ~400km za mną)

#6319 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 grudzień 2020 - 14:59

Oficjalnie dopiero dziś wyciągam zza choinki, więc jest i wrzutka na forum :P. Wszystkiego najlepszego na cokolwiek teraz obchodzicie, oraz na cały Nowy Rok! :)

ThCCANq.jpg

Grube inwestycje

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
  • artho lubi to

#6320 Yudo

Yudo
  • Użytkownik
  • 693 postów

Napisano 24 grudzień 2020 - 23:17

Pierwsze SPD dla mojej lubej, które znajdzie po choinką 😀

8-D5-B49-AA-100-A-44-BB-BE0-B-F1-ADE5510

Buty bardzo ładne ale widzę, że wkraczasz w szalenie niebezpieczne dla związków rewiry.

Jedyne opcje, które przeżywają związki to:

* on jeździ, ona nie jeździ

* ona jeździ, on nie jeździ

* on jeździ, ona ma dość pary by utrzymać się na kole.

Pozostałe opcje prowadzą do rozpadu związku bądź zmiany hobby:

* on jeździ, ona nie ma pary by trzymać się na kole (źle bo albo on zaczyna jeździć wolniej i się wyżywa na niej, albo ona ma dość)

* on nie ma siły by utrzymać się na jej kole (bardzo źle bo męskie ego tego nie wytrzyma itp. - związki tego nie przeżywają)

* wychodzą razem ale on ją zrywa z koła (bardzo źle - ona mówi, że to nieważne ale zaczyna się odzywać na FB do byłego chłopaka z liceum)

* wychodzą osobno by robić interwały ale ona zaczyna je robić z byłym chłopakiem z liceum, który nagle zaczął jeździć (też źle).

i jakieś inne kombinacje ale jeśli nie spełniają trzech pierwszych warunków to zawsze kończy się to źle....

Dodaj odpowiedź