Garmin Forerunner 245 i Lezyne Power PRO 115+ StVZO.
Nasze zakupy
Posted 29 December 2020 - 10:24
Chyba Ribble ma w ofercie szosę elektryczną w okolicy 12-13k PLNSkoro e-biki zastąpiły wielu ludziom zjazdówki i wyciągi to może i szosy czas zastąpić czymś odpowiednim....
Edit: Taa, dobrze zapamiętałem. I to szosę, po której nie widać, że to elektryk:
https://www.ribblecy...endurance-sl-e/
Posted 29 December 2020 - 12:10
#6345 Gosc_Kuba__H_*
Posted 29 December 2020 - 12:14
w orównaniu do tego https://katalog.bike...isc_ultegra_di2
- artho likes this
Posted 29 December 2020 - 21:09
To nie jest tak, ze jednostronny miernik jest do spokojniejszej jazdy. Jest, bo jest tansza opcja od pelnego pomiaru. Gdyby kazdemu, kto ma taki jednostronny pomiar, zaproponowano w tej samej cenie obustronny/pelny miernik, kazdy by wybral taka opcje, nawet uprawiajac spokojniejsza jazde. Poza tym, chyba wlasciwsza nazwa dla takich urzadzen jest mierniko-estymator, niz miernik mocy
Odnosnie zakupow, obok tych powyzej wypasionych, ja zapodalem sobie nozki pod wiatraczek. Akurat znalazlem o identycznej wysokosci (regulowane) jak moj dotychczasowy setup na plytach CD
Obustronna zelowa tasma klejaca mocno trzyma nozki, takze mozna bez problemu (na twardej podlodze) podnosic i przesuwac wiatrak.
Posted 29 December 2020 - 21:17
Natomiast znam przypadki osób, dla których miernik służy do znacznie spokojniejszej jazdy i ustalenia, jak mocno mogą cisnąć, żeby dojechać do celu bez zajechania się w trupa. W tych przypadkach nawet miernik jednostronny jest całkowicie wystarczający.
Przy obecnych cenach PM to niewielka grupa, ale w miarę obniżania się cen spodziewam się, że odsetek takich użytkowników będzie rósł.
Śmiem twierdzić, że dla takich osób wystarczy wielokrotnie tańszy pulsometr.
Posted 29 December 2020 - 21:23
Śmiem twierdzić, że dla takich osób wystarczy wielokrotnie tańszy pulsometr.
Oczywiście, zresztą sam to napisałem, być może niewystarczająco wprost. Aczkolwiek - może nieco w kontrze - śmiem twierdzić, że 90% z ludzi na tym forum nie potrzebuje rowerów, na których jeździ
- Argi likes this
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 29 December 2020 - 21:48
Oczywiście, zresztą sam to napisałem, być może niewystarczająco wprost. Aczkolwiek - może nieco w kontrze - śmiem twierdzić, że 90% z ludzi na tym forum nie potrzebuje rowerów, na których jeździ
Masz 100% racji. Ale tak jest ze wszystkim. 99% ludzi kupujących super fury, ich nie potrzebuje. Jeżdżąc "amatorsko" wystarczy auto powiedzmy klasy kompakt. Ale fajnie jest wsiąść do super wygodnej limuzyny czy np M5 lub RS6. Nie mówiąc już o Porsche czy Ferrari...
Czy potrzebujesz najnowszy model smartfona? Pewnie nie, ale kupujesz, bo chcesz. Takich przykładów jest mnóstwo!