Podobno Cezar spojrzawszy na hamulce tarczowe rzekł:
"I Ty, Brutusie ..."
Hej, hej, ale ja nigdy przeciwnikiem tarcz nie byłem i przyznawałem, że sam kupię rower z tarczami, bo sporo jeżdżę w górach. Natomiast, gdybym nie wyrywał się poza płaskie okolice Wrocławia, to... nie zaczynajmy
Zamierzasz korzystać z serwisu czy sam dłubiesz przy rowerach?
Pytam, ponieważ rozważając zakup Giant'a natknąłem się na taki zapis i wydaje mi się, że trzeba tego przypilnować po zakupie:
Tak, ja bardzo lubię dłubać sam. Robię tyle, ile da radę zrobić samemu w warunkach domowych z pomocą tutoriali. Zawsze wolałem zainwestować w narzędzie i nauczyć się samemu, bo jestem niecierpliwy i jak chcę mieć coś naprawione, to natychmiast. Szczęśliwie dotąd zawsze z sukcesem. Ale poprzedni rower nie miał nic skomplikowanego.
Dzięki za zwrócenie uwagi. Tak, trzeba zarejestrować rower oraz odbyć pierwszy przegląd. Pytałem o to przy odbiorze. Co dziwne, panowie z salonu powiedzieli, że teraz i tak zapewne nie będę jeździł, a celem przeglądu jest sprawdzenie roweru po jakimś przebiegu w terenie, więc wspomnieli, że mogę wpaść na ten przegląd nawet w marcu. Co nie zmienia faktu, że ja się trzymam tego, co napisane w warunkach, więc i tak przyniosę ten rower w styczniu na przegląd.