[...]
SL6ka zostala przekrojona, [...]
Tam było to wąskie 46mm?
A przed morderstwem i rozczłonkowaniem próbowałeś może ratować pacjenta np. rozpierającymi się praxisami do osi 24 mm ?
Napisano 10 grudzień 2021 - 21:58
a to fajnie że są tacy flexible
a te 5.xx to myślę, że bez wielkiej napinki zrobisz
Z tą niewielką napinką chyba bym nie przesadzał . Jednak nawet Aethosa zrobić na 5.xx, nie licząc nawet ramy S-Worskowej kilkadziesiąt tysi komponentów o które dzisiaj nie jest tak łatwo. Ciekawy projekt będzie ale jak fundusze są no-limit to i znajdą się osoby, które podejmą się zdobycia części
Napisano 11 grudzień 2021 - 01:59
Napisano 11 grudzień 2021 - 05:05
Tam było to wąskie 46mm?
A przed morderstwem i rozczłonkowaniem próbowałeś może ratować pacjenta np. rozpierającymi się praxisami do osi 24 mm ?
Napisano 11 grudzień 2021 - 17:15
Napisano 11 grudzień 2021 - 20:52
Tak, mam w zasadzie komplet poza blatami ktorych jeszcze nie produkuja do „9200”, ale juz trwaja testy
Jak to nie produkują?
Produkują już od dawna bo są zasadniczo takie same jak do 11-ki.
To nie sram, że wymyśla koło na nowo (flattop AXS).
10-ka też jest taka sama jak 11-ka (no w ostatniej wersji 11-ki rozszerzyli dystans między koronkami o 0,4 mm by były bardziej kompatybilne z tylnym rozstawem większym niż 130 mm).
A były kiedyś blaty kompatybilne z 9/10.
Więc pewnie nawet 9-ka jest kompatybilna z 12-ką.
Edit:
Edit 2:
To klasyczne bb30 czyli 68x42mm mialem korbe sworks, a jak zaczely sie problemy to zalozylem jednoczesciowy wklad bbinfinite wprasowany na klej + korba Sram red dub. Tylko nie chcialem tego odpuszczac reklamacyjnie
No ja rozumiem, że nie odpuściłeś. Ale jak rozpatrzyli reklamację to widzę, że rower w Twoim posiadaniu został.
Przy klasycznym rozstawie 68 to pewnie nawet magicy od karbonu by dali radę wkleić insert z gwintowanym BSA.
Zwyczajnie szkoda pacjenta jak był tylko chory na BB.
Napisano 11 grudzień 2021 - 21:06
Napisano 11 grudzień 2021 - 21:38
Yudo, widzialem ten film, ale tez pytalem w kilku miejscach i jednak kultura pracy na 11kowych blatach jest inna, Carbon Ti to samo napisal - jest inna geo zebow. Nie bede testowal tylko im zaufam
Odnosnie ramy - rama nie zostala u mnie - to foto ze sklepu. Oni musza albo odeslac albo wyslac fote ze rama pocieta, cos za cos…
OK. Teraz rozumiem.
Co do blatów to trochę dziwna sprawa. Bo kojarzę, że jakiś niezależny producent (już nie pamiętam który) od dawna (tzn. kilka miesięcy przed premierą 9200) pisał, że ich blaty są kompatybilne z 12-ką shimano (widać spadła im sprzedaż przez pogłoski o 12-ce).
No ale jak ma być na bogato to się nie dziwię, że nie chcesz testować na sobie.
Napisano 11 grudzień 2021 - 21:53
Napisano 14 grudzień 2021 - 08:40
Napisano 14 grudzień 2021 - 09:49
Ja miałem pecha ze sztycą Darimo: najpierw pękła mi przednia śruba jarzemka (fakt, że tutaj było sporo mojej winy ponieważ siodło miałem przesunięte zbyt mocno do tyłu).
Potem -po długim czasie od tego zdarzenia- zaczęłą się delikatnie luzować tylna część jarzemka i co kilka jazd musiałem dokręcać, aż w końcu zerwał się gwint w elemencie, który dociska pręty siodła od góry.
Obydwa wydarzenia miały miejsce podczas wakacyjnych jazd w górach. Całe szczęście, że miałem w bagażniku zapasową sztycę.
Już do Darimo nie wróciłem, nawet nie pisałem do producenta o przysłanie czy możliwość zakupu (gwarancja minęła) uszkodzonego elementu.
Oczywiście dokręcałem kluczem dynamometrycznym nie przekraczając zalecanego momentu.
Napisano 17 grudzień 2021 - 11:08