Nowe okulary.
Napisano 25 wrzesień 2022 - 17:14
Napisano 26 wrzesień 2022 - 17:15
Napisano 26 wrzesień 2022 - 18:32
Polecam, udało mi się kiedyś dorwać taki używany w nienagannym stanie za ułamek ceny. Zupełnie inaczej się wpina licznik niż w te plastikowe, juz nie mówiąc o samym wyglądzie.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 28 wrzesień 2022 - 09:21
Uchwyt super, ale mam problem z gniazdem pod Garmina. Po włożeniu licznika w gniazdo słychać klik, ale licznik dość luźno trzyma sie w gnieździe. W uchwycie z zestawu trzyma się mocno.Polecam, udało mi się kiedyś dorwać taki używany w nienagannym stanie za ułamek ceny. Zupełnie inaczej się wpina licznik niż w te plastikowe, juz nie mówiąc o samym wyglądzie.
Napisano 29 wrzesień 2022 - 07:38
U mnie w przypadku Garmina również bez problemów - siedzi ciasno.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 29 wrzesień 2022 - 09:06
Napisano 30 wrzesień 2022 - 13:36
Mam dokładnie taką samą, długo się czaiłem na dostępność tego koloru w moim rozmiarze. Z pozoru fajna, ale w mojej ocenie co do jakości to z ceną przesadzili mocno. Oddychalność tej kurtki jest jednak mizerna mimo, że liczyłem na coś wiele fajniejszego, skoro jest Gore-Tex. Gore jest w zewnętrznej powłoce, ale w środku masz wszytą kamizelkę i rękawki, które nasiąkają i robi się zwyczajnie zimno. Po prostu nie działa tak, jak powinna.
Po pierwszej jeździe napruła mi się lekko kieszonka, uwaga, bo kieszenie oddziela delikatny szew, więc ostrożnie z wpychaniem dłoni w rękawiczce.
Podsumowując: jakość / cena wypada średniawo. Polecam tylko na duże zimna i do bardzo spokojnej jazdy. Jakieś tempówki odpadają w tej kurtce. Upocisz się, a następnie zmarzniesz.
A przykładowo w takiej Perfetto mogę robić nawet mocny trening i gore tex działa tam doskonale, nie jestem mokry, nie marznę.
Napisano 30 wrzesień 2022 - 14:39
Napisano 30 wrzesień 2022 - 15:17
Napisano 04 październik 2022 - 10:53
A w jaki sposób obejma z obciążeniem poniżej 100 g ma spowodować awarię kierownicy?
Zwracam nieśmiało uwagę, że centymetr obok znajduje się obejma mostka, która przenosi kilkadziesiąt kilogramów, i nie ma żadnej gumowej obejmy.
Nie pomyliłeś karbonu ze szkłem?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 04 październik 2022 - 10:59
Uchwyty k-edge mają jakąś gumową obejmę, jak to jest np przy tych od garmina? Jak to bezawaryjnie zamontować na karbonowej kierownicy?
Napisano 04 październik 2022 - 11:02
A w jaki sposób obejma z obciążeniem poniżej 100 g ma spowodować awarię kierownicy?
Zwracam nieśmiało uwagę, że centymetr obok znajduje się obejma mostka, która przenosi kilkadziesiąt kilogramów, i nie ma żadnej gumowej obejmy.
Napisano 04 październik 2022 - 11:03
Dzięki za tak opisowe wyjaśnienie;) racja, przewrażliwienie i przyzwyczajenie do chuchania i dmuchania na wszystko co karbonowe jest głęboko zakorzenione:)
Napisano 04 październik 2022 - 11:13
Oj, zdziwiblys sie niektorzy producenci karbonowych kierownic zabraniaja stosowania uchwytow typu „clip on” dotyczy to np niektorych kierownic 3T i Pro
Tyle, że to dotyczy clip-on aerobars, a nie clip-on computer brackets.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 05 październik 2022 - 08:45
Uchwyty k-edge mają jakąś gumową obejmę, jak to jest np przy tych od garmina? Jak to bezawaryjnie zamontować na karbonowej kierownicy?
Ja u siebie pod uchwyt nakleiłem na kierownicy taśmę izolacyjną rozglądam się za inną kierownicą, mam obecnie aero (szukam innej aero), ale jest tak mało miejsca między mostkiem a częścią płaską i maiłem problem z montażem uchwytu.