Nasze zakupy
Napisano 05 październik 2022 - 14:45
Pangumas, do kierownic aero jest wersja k-edge ktora ma waski zacisk i ladnie pasuje (dedykowany do kierownic pro vibe)
Się połasiłem na chińczyka i teraz mam Mam już upatrzoną kierownicę aero gdzie bez problemu k-edge wejdzie między mostek a spłaszczenie.
Napisano 06 październik 2022 - 08:14
Zdecydowanie masz rację. Mam to u siebie w Canyonie, według mnie niewidoczne mocowanie pod kierownicą wygląda jeszcze lepiej. Co prawda to 180zł za kawałek plastiku ale wartość estetyczna jest tego warta
Bez názvu.png 293,18 KB 33 Ilość pobrań
- Born Ready lubi to
Napisano 06 październik 2022 - 11:09
Aprops uchwytów! Ostatnio na jakiejś grupie FB reklamował się chłopak, który robi uchwyty rowerowe pod różne systemy. Kupiłem od niego mocowania pod zestaw lampek bontragera ion/flare do dwóch rowerów. Na przód te wkręcane w uchwyty garmina, na tył pod siodło pro. Śmiało mogę polecić, wykonanie i kontakt klasa. Poza tym do każdego uchwytu klika różnych rodzajów śrub i klucze imbusowe.
Nie wiem, czy można wklejać linki z allegro, ale jakby co to jego oferta:
https://allegro.pl/uzytkownik/K-MOUNT
- Ulepekin lubi to
Napisano 21 październik 2022 - 07:17
Entliczek pentliczek pod laptopa stoliczek
Załączone pliki
- blackrain i cauchy lubią to
Napisano 26 październik 2022 - 22:25
-Ocieplane spodenki. Mam letnie Biemme i są świetne. Te mają inną wkładkę ale i jesienne jazdy krótsze więc liczę, że dadzą radę. Super cena obecnie na CentrumRowerowe.
-Nogawki.
-Dętka
-Nowy kask. Padło na Abus AirBreaker. Pierwsze wrażenia ok. Z minusów moim zdaniem niewygodnie zaczepia się na nim okulary, ale to może kwestia przyzwyczajenia.
-Zakup z myślą o nowym sezonie: buty DMT KR3 wyrwane w fajnej wyprzedaży.
- impa, stryjek, renton i 3 innych osób lubią to
Napisano 27 październik 2022 - 07:27
- berski lubi to
Napisano 27 październik 2022 - 08:19
Wadą tych gaci jest to, ze nie mają np.silikonu na dole nogawek i przez to -pomimio, że rozmiar jest dobrze dobrany i sa obcisłe-- mocno się "podciągają". Z drugiej strony i tak używa się ich tylko z nogawkami więc, nie jest to aż tak widoczne.
Nie wiem czy ocieplane decathlonowskie nie będą lepsze.
Napisano 27 październik 2022 - 08:47
Uwielbiam producentów, którzy zaczynają męskie rozmiary od 175 cm ...
Tyle się mówi o rasizmie, a o dyskryminacji niskich osób nikt nie mówi
- cauchy lubi to
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 27 październik 2022 - 09:08
-Nowy kask. Padło na Abus AirBreaker. Pierwsze wrażenia ok. Z minusów moim zdaniem niewygodnie zaczepia się na nim okulary, ale to może kwestia przyzwyczajenia.
Nie, to nie jest kwestia przyzwyczajenia, może prędzej kwestia okularów. Moje Sutro i Ekoi wypadają i nie wkładam ich już w ten kask. Z Evade tego problemu nie mam.
Ale sam kask bomba, mój ulubiony do tej pory, lepszego nie miałem. Oczywiście, jest to sprawa głowy, ale ten leży mi najlepiej z moich dotychczasowych. I dobrze w nim wyglądam, ale taki wniosek ma sporo jego użytkowników.
Napisano 27 październik 2022 - 09:26
W Castelli jest ta gorsza z ich wkładek.
KissAir2 - dlaczego gorsza, skąd ten mit?
Dla mnie to jest genialna wkładka. Mam siedem par gaci z nią i chętnie kupiłbym kolejne.
Tak BTW to z tym określaniem wkładek jako gorsze / lepsze bym uważał, bo to jak spór między Kieleckim a Winiary.
Na tym forum czytałem peany o wkładkach Dr Pad, a dla mnie to jest jakaś totalna tragedia.
Napisano 27 październik 2022 - 09:29
Te rozmiarowki to jest dziwna sprawa. Ja juz np nie mieszcze swoich 4 liter w L Decathlona, choc z normalnych ubran gore nosze M (czasem S). Fakt mam bardziej rozbudowany dół ale mimo wszystko nie są to aż takie dysproporcje.
Z kolei np Ekoi bezrekawnik kupilem M i nie zmiescilem sie w niego w ogole. Lka jescze jak cie moge mocno opieta.
Producenci ubran chyba zakladaja ze kolarze to grupa ludzi bardzo szczuplych i z dlugimi nogami (a ja np nie lubie bardzo dlugich nogawek do samych kolan, dobre na jesien, ale nie na lato). Te 73cm w pasie dla faceta 35-45 lat to jakis maly zart mam 175cm i jak dobrze przycisne i ruch i diete to w pasie mam 87. Powinno byc jeszcze mniej ale nie wiem juz co musialbym robic, chyba glodowac.
Napisano 27 październik 2022 - 10:03
Producenci ubran chyba zakladaja ze kolarze to grupa ludzi bardzo szczuplych.
Bo kolarze są szczupli, na brzuchu w szczególności. Pozostali to rowerzyści.
- blackrain, lupus, cauchy i 3 innych osób lubią to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 27 październik 2022 - 10:13
Wadą tych gaci jest to, ze nie mają np.silikonu na dole nogawek i przez to -pomimio, że rozmiar jest dobrze dobrany i sa obcisłe-- mocno się "podciągają". Z drugiej strony i tak używa się ich tylko z nogawkami więc, nie jest to aż tak widoczne.
Nie wiem czy ocieplane decathlonowskie nie będą lepsze.
Też mi się ten minus rzucił w oczy. Z Deca mam długie i średnio pasuje mi w nich wkładka ale pod względem wykonania nigdy nie miałem zastrzeżeń. Wytrzymały już masę prań a nawet atak wiejskiego pieska . W Biemme warto zerknąć na tabele rozmiarów bo np M jest u nich dosyć duże.
EDIT
Porównałem sobie taśmy spodenek z letnimi, które mam. W letnich rzeczywiście jest to zrobione o wiele solidniej, ale tam też wyższy model gaci. W tych ocieplanych silikonu jest jakby po prostu mniej i nie jest na całej szerokości taśmy, tylko bliżej brzegu. No ale tak jak pisał Dari, i tak każdy raczej będzie je nosił na nogawki/nakolanniki.