Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#7861 KMQ

KMQ
  • Użytkownik
  • 829 postów

Napisano 05 październik 2022 - 12:28

Pangumas, do kierownic aero jest wersja k-edge ktora ma waski zacisk i ladnie pasuje (dedykowany do kierownic pro vibe)
  • pangumas lubi to

#7862 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1527 postów
  • SkądSK

Napisano 05 październik 2022 - 14:45

Pangumas, do kierownic aero jest wersja k-edge ktora ma waski zacisk i ladnie pasuje (dedykowany do kierownic pro vibe)

Się połasiłem na chińczyka i teraz mam ;) Mam już upatrzoną kierownicę aero gdzie bez problemu k-edge wejdzie między mostek a spłaszczenie.

#7863 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 06 październik 2022 - 07:24

Jednak rower, do którego zrobiono dedykowany uchwyt znacznie zyskuje na wyglądzie =]

K13-3100iC-K-EDGE-Madone-Combo-Mount-on-

#7864 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 postów

Napisano 06 październik 2022 - 08:14

Zdecydowanie masz rację. Mam to u siebie w Canyonie, według mnie niewidoczne mocowanie pod kierownicą wygląda jeszcze lepiej. Co prawda to 180zł za kawałek plastiku ale wartość estetyczna jest tego warta :D

Załączony plik  Bez názvu.png   293,18 KB   33 Ilość pobrań

• Born Ready lubi to

#7865 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 06 październik 2022 - 11:09

Aprops uchwytów! Ostatnio na jakiejś grupie FB reklamował się chłopak, który robi uchwyty rowerowe pod różne systemy. Kupiłem od niego mocowania pod zestaw lampek bontragera ion/flare do dwóch rowerów. Na przód te wkręcane w uchwyty garmina, na tył pod siodło pro. Śmiało mogę polecić, wykonanie i kontakt klasa. Poza tym do każdego uchwytu klika różnych rodzajów śrub i klucze imbusowe.

Nie wiem, czy można wklejać linki z allegro, ale jakby co to jego oferta: 

https://allegro.pl/uzytkownik/K-MOUNT

• Ulepekin lubi to

#7866 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1527 postów
  • SkądSK

Napisano 21 październik 2022 - 07:17

Entliczek pentliczek pod laptopa stoliczek :P

Załączone pliki

• blackrain i cauchy lubią to

#7867 perun

perun
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 październik 2022 - 22:25

-Ocieplane spodenki. Mam letnie Biemme i są świetne. Te mają inną wkładkę ale i jesienne jazdy krótsze więc liczę, że dadzą radę. Super cena obecnie na CentrumRowerowe.

-Nogawki.

-Dętka

-Nowy kask. Padło na Abus AirBreaker. Pierwsze wrażenia ok. Z minusów moim zdaniem niewygodnie zaczepia się na nim okulary, ale to może kwestia przyzwyczajenia.

-Zakup z myślą o nowym sezonie: buty DMT KR3 wyrwane w fajnej wyprzedaży.

IMG-9714.jpg

IMG-9715.jpg

#7868 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 październik 2022 - 06:41

To są krótkie spodenki ocieplane? Możesz podrzucić link? 

#7869 knt

knt
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 27 październik 2022 - 07:27

https://www.centrumr...94/?v_Id=167645

• berski lubi to

#7870 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 27 październik 2022 - 08:19

Wadą tych gaci jest to, ze nie mają np.silikonu na dole nogawek i przez to -pomimio, że rozmiar jest dobrze dobrany i sa obcisłe-- mocno się "podciągają". Z drugiej strony i tak używa się ich tylko z nogawkami więc, nie jest to aż tak widoczne.

Nie wiem czy ocieplane decathlonowskie nie będą lepsze.

#7871 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 885 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 27 październik 2022 - 08:47

Uwielbiam producentów, którzy zaczynają męskie rozmiary od 175 cm ...
Tyle się mówi o rasizmie, a o dyskryminacji niskich osób nikt nie mówi :)

• cauchy lubi to

#7872 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 październik 2022 - 08:49

Rzeczywiście są takie gacie w decathlonie. Muszę skoczyć oglądnąć. 

Są też gacie ocieplane od Castelli, ale wiadomo, że półka cenowa jest już wyższa. 

• cauchy lubi to

#7873 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 postów

Napisano 27 październik 2022 - 08:52

Uwielbiam producentów, którzy zaczynają męskie rozmiary od 175 cm ...

Dawno nie mierzyłem się w pasie ale 73 cm pod wzrost 175 cm.  Chyba coś ta rozmiarówka nie taka.

• cauchy lubi to

#7874 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 27 październik 2022 - 08:59

Są też gacie ocieplane od Castelli, ale wiadomo, że półka cenowa jest już wyższa.

W Castelli jest ta gorsza z ich wkładek.

#7875 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 27 październik 2022 - 09:00

Dubel.

#7876 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 27 październik 2022 - 09:08

-Nowy kask. Padło na Abus AirBreaker. Pierwsze wrażenia ok. Z minusów moim zdaniem niewygodnie zaczepia się na nim okulary, ale to może kwestia przyzwyczajenia.

Nie, to nie jest kwestia przyzwyczajenia, może prędzej kwestia okularów. Moje Sutro i Ekoi wypadają i nie wkładam ich już w ten kask. Z Evade tego problemu nie mam. 

Ale sam kask bomba, mój ulubiony do tej pory, lepszego nie miałem. Oczywiście, jest to sprawa głowy, ale ten leży mi najlepiej z moich dotychczasowych. I dobrze w nim wyglądam, ale taki wniosek ma sporo jego użytkowników. 

#7877 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 październik 2022 - 09:26

W Castelli jest ta gorsza z ich wkładek.

KissAir2 - dlaczego gorsza, skąd ten mit? 

Dla mnie to jest genialna wkładka. Mam siedem par gaci z nią i chętnie kupiłbym kolejne. 

Tak BTW to z tym określaniem wkładek jako gorsze / lepsze bym uważał, bo to jak spór między Kieleckim a Winiary.

Na tym forum czytałem peany o wkładkach Dr Pad, a dla mnie to jest jakaś totalna tragedia. 

#7878 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 październik 2022 - 09:29

Bo to kask jeden z najlepiej wygladajacych

Te rozmiarowki to jest dziwna sprawa. Ja juz np nie mieszcze swoich 4 liter w L Decathlona, choc z normalnych ubran gore nosze M (czasem S). Fakt mam bardziej rozbudowany dół ale mimo wszystko nie są to aż takie dysproporcje.

Z kolei np Ekoi bezrekawnik kupilem M i nie zmiescilem sie w niego w ogole. Lka jescze jak cie moge mocno opieta.

Producenci ubran chyba zakladaja ze kolarze to grupa ludzi bardzo szczuplych i z dlugimi nogami (a ja np nie lubie bardzo dlugich nogawek do samych kolan, dobre na jesien, ale nie na lato). Te 73cm w pasie dla faceta 35-45 lat to jakis maly zart mam 175cm i jak dobrze przycisne i ruch i diete to w pasie mam 87. Powinno byc jeszcze mniej ale nie wiem juz co musialbym robic, chyba glodowac.

#7879 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 październik 2022 - 10:03

Producenci ubran chyba zakladaja ze kolarze to grupa ludzi bardzo szczuplych.

Bo kolarze są szczupli, na brzuchu w szczególności. Pozostali to rowerzyści.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#7880 perun

perun
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 październik 2022 - 10:13

Wadą tych gaci jest to, ze nie mają np.silikonu na dole nogawek i przez to -pomimio, że rozmiar jest dobrze dobrany i sa obcisłe-- mocno się "podciągają". Z drugiej strony i tak używa się ich tylko z nogawkami więc, nie jest to aż tak widoczne.

Nie wiem czy ocieplane decathlonowskie nie będą lepsze.

Też mi się ten minus rzucił w oczy. Z Deca mam długie i średnio pasuje mi w nich wkładka ale pod względem wykonania nigdy nie miałem zastrzeżeń. Wytrzymały już masę prań a nawet atak wiejskiego pieska :D. W Biemme warto zerknąć na tabele rozmiarów bo np M jest u nich dosyć duże.

EDIT

Porównałem sobie taśmy spodenek z letnimi, które mam. W letnich rzeczywiście jest to zrobione o wiele solidniej, ale tam też wyższy model gaci. W tych ocieplanych silikonu jest jakby po prostu mniej i nie jest na całej szerokości taśmy, tylko bliżej brzegu. No ale tak jak pisał Dari, i tak każdy raczej będzie je nosił na nogawki/nakolanniki.

Dodaj odpowiedź