Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#8041 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 styczeń 2023 - 22:02

Nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenia. To jest masowa produkcja i wadliwe sztuki zawsze się zdarzały. Nie wspominając o całych seriach wadliwych serii ram, widelców, kierownic, sztyc, cofanych z rynku, z akcjami serwisowymi.

#8042 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 27 styczeń 2023 - 05:42

Nie zaryzykowałbym takiego stwierdzenia. To jest masowa produkcja i wadliwe sztuki zawsze się zdarzały. Nie wspominając o całych seriach wadliwych serii ram, widelców, kierownic, sztyc, cofanych z rynku, z akcjami serwisowymi.

Po ostatniej rozmowie na podcast-cie PodNominalCast z właścicielem firmy cyklon pozwolę się nie zgodzić. Każdy ma kontrolę jakości i jeśli do sprzedaży trafia rama z kiepsko położonym karbonem, zaszpachlowana to słabo to świadczy o produkcie. Dla producenta to oszczędność bo po co wyrzucać. Się sprzeda a u jednego trachnie u innego nie. Jak zaczniesz pękać to wymiana na nową i zawodnik się cieszy że super firma bo ma aktualny rocznik. Producent się cieszy bo użytkownik zapłacił za 20 ram kupując jedną to nawet dożywotnio mu gwarancję da.
A Ty jak kupujesz nowy rower to albo się uda albo nie.
Bardzo ciekawe podejście firmy Decathlon gdzie wycofali całą serię ram gravelowych i sprzedawali je taniej niż standardowe bo miały wady lakieru. Taka akcja second life i pozbyli się wadliwego towaru z twarzą. Inny producent pewnie by przemalował i niech się dzieje co chce. Albo przygotował mail, że to odpryski kamieni i wina użytkownika (jak zrobił to pewien polski producent z serią ram MTB, które strzelają bardzo często). Dopiero pisemko z groźbą pozwu dawało efekt w postaci nowej ramy.

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka

#8043 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 styczeń 2023 - 08:04

Ale z czym się nie zgadzasz, bo nie do końca rozumiem. Napisałem, że fuckupy były od zawsze i będą się zdarzały. To nie jest tak, że to jest jakieś nowe zjawisko. i Twój wpis zdaje się potwierdzać to, co napisałem, ale nie przeczyć. 

Pierwsze przykłady z niedalekiej przeszłości

widelce w BMC, 

kierownice w Canyonie,

Sterówki w Tarmacu SL7

ramy w Revoltach

ulubione suporty w trekach

sztyce w canyonach

kierownice w cervelo

nie wspominając o masie pomniejszych problemów z rowerami wszelkich marek, które występują, ale nie w takich skalach, aby obejmować je oficjalnym recallami. 

#8044 bury_mis

bury_mis
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • SkądFinlandia

Napisano 27 styczeń 2023 - 08:24

Po zrobieniu 20k km rozleciał się mój Wahoo Kickr z 2020 roku. Było po gwarancji, więc zapytałem support, czy jest jakiś serwis, który może to naprawić lub mogą coś doradzić. Skontaktowali się z dystrybutorem na Finlandię i azali oddać do sklepu i otrzymałem zwrot kasy. 

No to zamówiłem sobie nowego. Teraz tylko czekać do wtorku.

#8045 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 styczeń 2023 - 08:54

20k na trenażerze to już dość sporo. 

Przy czym pomiar przebiegu trenażera należałoby raczej wyrażać w czasie, a nie w dystansie (na zwifcie wystarczy kręcić około 3 w/kg i już lecimy jakieś 36 km/h po płaskim).

Ale zakładam, że w Finlandii wiosna przychodzi później i jesień kończy się wcześniej, więc trenażer jest w użytku dłużej i częściej. 

#8046 SNJ

SNJ
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 styczeń 2023 - 14:25

Do mojej szosy wjechały DT Swiss PR 1400 DI OXIC, wysokość obręczy 32 mm. U oficjalnego dystrybutora dwudziestoprocentowa zniżka, a że akurat rozglądałem się za czymś nowym, to odpuściłem wszelaki karbon i zdecydowałem pozostać przy aluminium. Przy niewielkiej dopłacie mogłem wyrwać polsko/chińskie stożki na piastach DT180 ale jakoś nie ciągnie mnie w stronę 'polskich składaczy'.

• impa lubi to

#8047 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 postów

Napisano 28 styczeń 2023 - 15:18

Po zrobieniu 20k km rozleciał się mój Wahoo Kickr z 2020 roku. Było po gwarancji, więc zapytałem support, czy jest jakiś serwis, który może to naprawić lub mogą coś doradzić. Skontaktowali się z dystrybutorem na Finlandię i azali oddać do sklepu i otrzymałem zwrot kasy.

No to zamówiłem sobie nowego. Teraz tylko czekać do wtorku.

Dwa tygodnie temu wymienili mi na nówkę taki sam trenażer trzy miesiące po końcu gwarancji. Firma ma super podejście.

#8048 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 03 luty 2023 - 09:44

Garmin Edge 830, Fenix 7x Solar Sapphire. Czekam jeszcze na pas do pomiaru tętna (Garmin).

• lupus i artho lubią to

#8049 Sławek

Sławek
  • Użytkownik
  • 53 postów
  • SkądŁęg T.

Napisano 03 luty 2023 - 10:09

Nowy sezon koła z nowymi ciekawymi piastami

Załączone pliki

Aspre one - raz szosa - raz gravel

#8050 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 03 luty 2023 - 11:56

Farsports:

9e4531d200a612b7med.jpg

#8051 berski

berski
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 03 luty 2023 - 12:03

[quote name="Dari" post="457378" timestamp="1675421774"]Farsports:

Na jakich piastach zaplecione?

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

#8052 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 03 luty 2023 - 12:08

DT 240.

#8053 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 luty 2023 - 14:24

Wjechały Martomy 690 ZeroWind, w końcu bez wkładki. Miały być rok temu, ale rok temu wiosna szybko przyszła, albo raczej sam ją sobie przywiozłem szybciej  :P Warstwa chroniąca od wiatru faktycznie jest tutaj sporo wyżej względem tego co kupiłem rok temu, powinny spisać się idealnie tak jak polecaliście, dzięki!

Bardzo dobry zimowy spodeń.

Dzisiaj u mnie weszło 2,5h w temperaturze około 1-2 stopnie, w bardzo mocnym wietrze, z chwilowymi opadami śniegu. Spodnie sprawdziły się doskonale. Jak wspominałem, mam też inne ocieplane spodnie zimowe od Martoma, ale połączenie dwóch warstw (letnie bibsy i na to zimowe getry z ociepleniem i membraną), jest nie do pokonania dla chłodu, wiatru. Pełen komfort.

• artho lubi to

#8054 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3724 postów

Napisano 05 luty 2023 - 08:22

gdy jest zimno u mnie idzie to co mam, czyli:
1. potówka na ramiączka
2. długie termo
3. bluza z drobnym miśkiem od środka, z wysoką stójką
4. windstopper jaki zakładam w góry, mam go od 12 lat
5. buff

a jak ma padać to jeszcze do kieszeni pakuję najcienszą kurtkę outdoorową z Deca (rowerowe przeciwdeszczowe nie zdają egzaminu i nie mają kaptura).

na głowę:
1. opaska ciepła na uszy
2. czapka przeciwwiatrowa z drobnym miśkiem
3. kask

Rowerowe przeciwdeszczowe nie mają kaptura - w sensie szosowe?
Kurtek rowerowych z kapturem jest dużo np Fox czy Endura.
  • Baryja lubi to

#8055 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 12 luty 2023 - 21:25

Bardzo dobry zimowy spodeń.

Potwierdzam, masa radochy i endorfin z jeżdżenia przy 2℃. Na tyle mi przypadły te spodnie, że poważnie zastanawiam się o tych cieńszych długich od Martoma na wiosnę/jesień.

#8056 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2023 - 16:48

Cos ze dwa sezony za późno ale zawsze
6721216e58a33ed4728b6268972dd592.jpg
  • artho lubi to

#8057 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1110 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 19 luty 2023 - 11:27

Pomiar mocy Inpeak, na lewe ramię R8000.

Jednak jak się ma hamulec BR-R8010-R montowany pod suportem, jak w mojej Reacto 6000, to można zapomnieć o pomiarach z wystającymi modułami pomiaru od wewnętrznej strony ramienia korby. 

Jedno zahacza o drugie.

To by było na tyle jeśli chodzi założenie pomiaru mocy po względnie niskiej cenie.

Trzepak 

"MAMIL"

#8058 rybka

rybka
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 20 luty 2023 - 08:53

Cos ze dwa sezony za późno ale zawsze

Ta nowsza wersja bidonu o wiele słabiej trzyma temperaturę niż ta starsza ale ma tą zaletę, że wygodniej się z niego pije.  Mam dwie wersje więc mam porównanie np. przy temperaturze 0 jak naleję wrzątek do obydwu bidonów to po 2 godzinach w nowej wersji woda jest już praktycznie zimna a w starszej wersji mocno ciepła. Mowa tu o używaniu z ustnikiem do picia bo jako termos to trzyma temperaturę bardzo dobrze. Ale i tak to chyba najlepszy z bidonów termicznych:-)))

#8059 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3185 postów

Napisano 20 luty 2023 - 09:20

Ja bym to raczej nazwał termosem z możliwością zainstalowania ustnika.

#8060 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 luty 2023 - 10:07

i tak jest niebo lepszy od decathlonowego, gdzie po godzinie temp była lekko letnia

mi nie zależy żeby trzymał 10h, bo i tak nie jeżdżę tyle w zimę, wystarczy że potrzyma ciepło do 4h.

Dodaj odpowiedź