Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nasze zakupy

8561 odpowiedzi w tym temacie

#8081 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2023 - 08:17

Jakie to ma wymiary?

#8082 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marzec 2023 - 08:23

Trudno mi się odnieść do czyszczenia chodników :) W mojej ocenie to jest za słabe ciśnienie, aby oczyścić kostkę czy beton z jakiegoś organicznego osadu - ewentualnie jakieś powierzchowne czyszczenie. Generuje 5 barów. 

ale zerknij tutaj na film SzajBajka:

https://youtu.be/wahnBcOcads?t=320

Zastosowanie myjki, wg producenta to właśnie mycie rowerów, motocykli, sprzętu sportowego / ogrodowego / turystycznego. Jest to ciśnienie, które niczego nie uszkodzi, ale jednocześnie zmiata brud. W sam raz. 

Wymiary: wysokość 27 cm, szerokość i głębokość po 22,5 cm, wiem, że wrzuciłem fotkę, na której wygląda jak ogromny kloc ;) W rzeczywistości jest bardzo mobilna. 

• artho lubi to

#8083 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2023 - 08:36

to maleństwo

tez musze coś takiego kupić :)

#8084 pangumas

pangumas
  • Użytkownik
  • 1527 postów
  • SkądSK

Napisano 30 marzec 2023 - 09:02

Jest jeszcze alternatywa w postaci Bosch Fontus lub Aqua2Go. Trochę większa myjki, pojemnik na 15l/17l wody i czas działania do 1h/30min.

• bonobo lubi to

#8085 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2023 - 12:57

Dji Mini 3 Pro.
Po powrocie z Islandii uznałem że i tak mnie to czeka, więc jest zamierzam pozabierać go na kilka rowerowych tripów
f2c559713f97a90356fa9b21d449a52f.jpg
  • artho lubi to

#8086 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 marzec 2023 - 14:14

Natomiast wersja Adventure ma szczotkę taką samą jak w zestawie Bike i dodatkowy przewód do podłączenia do zewnętrznego źródła wody. No i o dziwo cena wersji Adventure jest niższa - nie wiem dlaczego. 

Adventure chyba jest droższa od wersji Bike

Facebuk i  YT  Strava

#8087 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marzec 2023 - 14:26

Jest tańsza i to o 140 zł. 

Kupiłem w tym sklepie:

https://myjki.com/sz...earch_query=OC3

Nie mam pojęcia dlaczego Bike jest o tyle droższa. Choć w oficjalnym sklepie Karchera są w takiej samej cenie, tyle że zaporowej, bo aż 1.000 zł. 

#8088 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 marzec 2023 - 14:29

Karcher jest świeżo po dużym dochodzeniu UOKiK w sprawie ustawiania cen i solidnej karze, więc niedługo niektóre ich sprzęty powinny zacząć tanieć ;)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#8089 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 marzec 2023 - 14:31

Ta szczotka sprawdza sie? Pytam bo na myje taką miękką do roweru i zastanawiam się czy jest sens kupić taki zestaw. Oczywiści sama myjka tak.

Facebuk i  YT  Strava

#8090 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marzec 2023 - 14:42

nie miałem jeszcze okazji myć roweru. Też używam bardzo miękkiej szczotki albo specjalnej rękawicy. Ta szczotka jest taka średniotwarda. Nie zamierzam myć nią szosy. MTB albo gravela bym nią mył. 

Też zastanawiałem się czy brać samo urządzenie czy z którymś z boxów, ale uznałem, że biorę box, bo: mam jednak ten wąż do podłączenia zewnętrznego źródła wody, w razie W (chociaż pewnie nigdy się nie przyda). Ale jest sam box doczepiany od spodu, do którego mam zamiar spakować jakieś drobne akcesoria, których używam do mycia roweru.

• artho i manfred lubią to

#8091 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 marzec 2023 - 15:35

Ale najtańsza wersja ma pojemnik  4 l i ma dyszę do spłukiwania roweru?

Facebuk i  YT  Strava

#8092 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marzec 2023 - 15:50

Najtańsza wersja nie ma pojemnika na akcesoria, ale ma oczywiście pojemnik na wodę 4 litry i dyszę. Możesz dokupić pojemnik osobno. Wszelkie elementy można dokupować osobno. 

#8093 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 30 marzec 2023 - 19:27

Oj bardzo to słabusieńkie patrząc na link youtube. bonobo daj znać jak potestujesz ;)

#8094 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marzec 2023 - 20:52

Czemu uważasz, że słabiusieńkie? Dla mnie zdecydowanie idealne ciśnienie. Ja nie myję roweru z błota, tylko z reguły z kurzu i piachu po deszczu. Do takich zastosowań ciśnienie jest idealne. Absolutnie nie chciałbym mieć silniejszego. Szukałem właśnie takiego urządzenia. Byłem już bliski zakupu myjki wysokociśnieniowej akumulatorowej z lancą i szczęśliwie znalazłem tę, bo już miałem wizję mycia roweru z odległości 1,5 metra, co byłoby tragedią.

Do mycia roweru potrzebujesz czegoś, co go sprawnie spłucze najpierw z kurzu i piachu, a później z detergentu, którego używasz do mycia. Tylko tyle.

Ale oczywiście po testach dam znać. Natomiast ja nie mogę być niezadowolony, bo dotychczas przez dwa lata myłem rower z wykorzystaniem opryskiwacza ogrodowego z pompką, który generował ułamek ciśnienia tej myjki, a i tak zmiatał z ramy przyklejony piach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#8095 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2023 - 22:25

uch a ja właśnie potrzebuję do błota bo nieraz wracam Sirrusem w takim stanie że nie śmiem go nawet prowadzić na klatce

#8096 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 marzec 2023 - 22:34

bonobo dzięki za link. Myjka zamówiona w takim zestawie jak Twój. O ile w szosie jestem sobie w stanie poradzić wynalazkiem ogrodowym o tyle w gravelu doprowadzało mnie pompowanie do szału.

Facebuk i  YT  Strava

#8097 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 marzec 2023 - 05:57

uch a ja właśnie potrzebuję do błota bo nieraz wracam Sirrusem w takim stanie że nie śmiem go nawet prowadzić na klatce

A mojej ocenie spokojnie sobie poradzi.

tu koleś myje uwalony błotem MTB

https://youtu.be/C7BBJr7BFhQ?t=58

a tu kosmicznie brudna szosa:

https://www.youtube....h?v=dvHRsvtcO0o

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#8098 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 postów

Napisano 31 marzec 2023 - 07:39

Wtrącę swoje 3 grosze czekając na odpowiedź Kekacza:
dla mnie Assioma Duo po protu wyglądają fatalnie (wiadomo, rzecz gustu) oraz zwiększają Q factor. Sam używam dwustronnych Garmin Vector 3. 

Q faktor się zwiększa w przypadku osi dla Shimano, przy blokach Look chyba pozostaje niezmienny. 

Odnośnie wyglądu - jako użytkownik Assioma Duo muszę uznać, że Garminy wyglądają o niebo lepiej, jakby je dzieliło minimalnie 10 lat rozwoju  

#8099 LuckyLuk

LuckyLuk
  • Użytkownik
  • 648 postów

Napisano 31 marzec 2023 - 07:41

Coś dziwnie wyszło bo ten biały kolor zachodzi z mostka na kierownicę, mostek ma standardowe 100mm
0f06ce09a33ff780c5c4b29908e5b7a1.jpga5dedbe36c8a6714e4cd286111e29d8c.jpg

Edit. Waga na dętkach tubolito lekkim karbonowym siodełku to 7.890, dojdą pedały i owijka to będzie 8.200

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Muszę przyznać, że nawet nie wiedziałem, że Accent robi tak udane (przynajmniej designowo) ramy. CIekawy projekt, silny oddział macie w Sobótce (pewnie przez to, że trenujecie cały czas w wietrze :D

• stryjek lubi to

#8100 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 31 marzec 2023 - 07:47

Muszę przyznać, że nawet nie wiedziałem, że Accent robi tak udane (przynajmniej designowo) ramy. CIekawy projekt, silny oddział macie w Sobótce (pewnie przez to, że trenujecie cały czas w wietrze :D)

A idź pan z tym wiatrem, ranty idą na większości treningów, jak odpadniesz to kaplica :)
A co do roweru, początkowo były problemy ze sterami ale jakoś udało się to ogarnąć, poza tym to bardzo fajny rower.

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Dodaj odpowiedź