Nasze zakupy
Napisano 22 sierpień 2023 - 07:15
Zdecydowanie najlepsze co mam ( a mam sporo ) to cienkie Castelli, całe z siateczki, na lato rewelacja.
https://www.bikester...3xoCdxYQAvD_BwE
Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka
- EmPe lubi to
Napisano 22 sierpień 2023 - 07:17
U mnie wpadły spodenki Castelli Entrata oraz koszulka Castelli Climber S 3.0.
Wahałem się z rozmiarem ale na 176cm i 62kg wziąłem koszulkę XS, spodenki S.
Wczoraj pierwsza jazda - spodenki średnie, cały czas czułem tyłek ale zobaczymy w dalszej części, miałem dłuższą przerwę od jazd. Koszulka generalnie OK, leży bardzo aero. Z minusów to dość małe kieszonki. Zwykłem telefon wkładać na szerokość aby mieć pewność, że nie wypadnie - w tej koszulce idzie tylko na wysokość.
Napisano 22 sierpień 2023 - 08:41
Masz na myśli te z nowości? https://eroe.cc/pl/new
Materiał wygląda na dość gęsto tkany, coś jak Cinelli (którą mam i używam w chłodne dni).
Edit:
Poniżej material Questsport, ultra lekka siateczka:
Ten materiał to siateczka, zrobię Ci po południu fotkę
Napisano 22 sierpień 2023 - 21:50
Oryginalnie miałem łożyska raceface, obecnie używam łożysk token-a, ciekawy jestem jak wypadnie rotor. Cudów się nie spodziewam, bo łożyska 41x30 - nawet dwurzędowe to wyjątkowo słaby patent.
- piotrkol lubi to
Napisano 23 sierpień 2023 - 07:52
Reszta gratów w drodze
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- muzycom, piotrkol, JHartman i 9 innych osób lubią to
Napisano 23 sierpień 2023 - 20:50
bonobo czemu zmiana? Giant wleciał nie tak dawno, pamiętam, że kupowałeś jakoś po mojej SL6. Opowiesz nam coś o powodach?
Tak po prostu. Zmiana dla zmiany. Bo już chciałem coś nowego. Tak bardziej dla nowych doznań. Nie mam żadnego innego ani racjonalnego uzasadnienia. Do TCRa żadnych zastrzeżeń nie miałem. Wspaniały rower. Sztywniejszy niż s-works i równie lekki (mimo, że to nie była wersja SL). Tarmac mi się podoba tak zwyczajnie z wyglàdu, ale jeżeli chodzi o jakąś użytkową przewagę to nie mam absolutnie żadnych oczekiwań.
Może też jakieś ekonomiczne względy - uznałem, że jeżeli sprzedam go teraz to jeszcze za jakieś sensowne pieniądze. Pewnie za rok ukaże się nowa edycja TCRa i cena mojego jeszcze by spadła. A nie ukrywam, że udało mi się go sprzedać fajnie, bo za 16k. Jedynie 7 k mniej niż za niego zapłaciłem. Użytkowałem 2,5 roku.
Czekałem na SL8, mogłem go mieć w zasadzie za te same pieniądze, gość ze sklepu trzy razy upewniał się czy nie chcę SL8, ale stanowczo dziękowałem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- piotrkol i artho lubią to
Napisano 24 sierpień 2023 - 08:56
a mnie ta świeżość modelu totalnie nie interesuje. Na SL7 pojeżdżę kilka lat. Pewnie z 5.
Nie zmusiłbym się do zakupu brzydkiego roweru tylko dlatego, żeby był świeży. Jednak na rower będę patrzył codziennie, a o tej świeżości pomyślę pierwszy raz pewnie dopiero przy sprzedaży za kilka lat.
- piotrkol, bzx, Marcin321 i 2 innych osób lubią to
Napisano 24 sierpień 2023 - 11:36
O stary...zaraz dostaniesz opier...za brak maszynki do golenia to te same spodenki co w moim kombinezonie Castelli. W niedzielę jadę wyścig i zobaczymy czy szybkiCastelli Free Areo RC w klasycznej czerni, rozmiar L - najdroższe gacie jakie mam - 600zł.
Przy okazji porównanie niby tej samej wkładki, tyle że z różnych okresów czasu. Po lewej nowa, po prawej stara:
Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka
- Marcin321 lubi to
Napisano 24 sierpień 2023 - 15:57
A te z Aliexpress bardzo spoko, no bo wiadomo, to rodzimy dizajn https://luxa.cc/dodatki/czapeczki
Właśnie podejrzanie ładne i pomysłowe były te wzory, ale nie skojarzyłem że to luxa. Czapek luxa i tak nie kupię bo to 100% bawełna, inna sprawa że nieźle się cenią za dizajn.