Gdzie te czasy, kiedy topowy Dale miał piękne, szlifowane spawy... Okropnie nasmarkane jak na tę klasę roweru.
Aczkolwiek przyznaję, że funkcjonalnie kocur, i życzę samych dobrych wrażeń!
Napisano 14 czerwiec 2024 - 16:37
Gdzie te czasy, kiedy topowy Dale miał piękne, szlifowane spawy... Okropnie nasmarkane jak na tę klasę roweru.
Aczkolwiek przyznaję, że funkcjonalnie kocur, i życzę samych dobrych wrażeń!
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 14 czerwiec 2024 - 20:45
Szlifowane spawy skończyły się wraz ze zmianą „made in usa” na „made in taiwan”. Ale w tym kolorze nie przeszkadzają, rower jest jakby bardziej „alloy”
W weekend rozbiorę go do ostatniej śrubki to podam wagę ramy i widelca. W oryginalnym setupie na sorze 10.5kg
Edit - waga elementów które zostawiam:
- rama z hakiem i obejmą sztycy (bez śrubek montażowych na szpej) - 1660g
- widelec z ekspanderem - 515g
- kierownica 420/500- 315g
- mostek 90mm - 130g
Napisano 18 czerwiec 2024 - 15:45
Jako że Edge 830 leci zaraz na reklamację a potrzebuję urządzenia treningowego nabyłem drogą kupna Wahoo Roam v2. Długo się zastanawiałem czy Roam czy Edge 840, przeważył bardziej czytelny w warunkach wyścigowych (w mojej opinii) ekran Wahoo.
Czy ze mną zostanie nie wiem, od samego początku się nam nie układa i nie jestem w stanie podłączyć go do Wi-Fi...
Napisano 18 czerwiec 2024 - 17:18
Jako że na rynku nie znalazłem nic co spełnia moje wymagania to tutaj dawca ramy nowego gravela Topstone Alloy - czyli w mojej ocenie jedna z lepszych ram aluminiowych. Rozważałem jeszcze Speca ale ich obecna polityka cenowa jest oderwana od realiów.
Gratuluję zakupu Marcin!
Jeżdżę na alu gravelu Cannondale-a od kilku lat. Miał szybko stać się mocno rozwijanym projektem, ale poza podstawowymi tematami jak zmiana mostka, owijki, siodełko (trzy razy zmienione), pedały, opony i drobne tematy eksploatacyjne takie jak tylny hamulec, który przy moim użytkowaniu się rozpadł to praktycznie nic nie zmieniłem. Jedynie dodałem torby, które zostały w rowerze już na stałe. Częściowo skompletowany GRX leży na półce i czeka na swoją kolej bo inne projekty pochłonęły mój czas (głównie remont bardzo starego drewnianego domu w górach...).
Rama jest naprawdę udana, ma sporo mocowań a do tego jej waga jest bardzo dobra.
W notatkach mam takie wagi:
- rama 1600g, możliwe, że 1660g wyszło Ci z dodatkami
- widelec 470g ale chyba ważony sam
Napisano 18 czerwiec 2024 - 21:09
Napisano 19 czerwiec 2024 - 07:29
Ważone wagą wędkarską z chin więc może być różnie z dokładnością.
Ty chyba ważyłeś z osprzętem a ja bez
Budowa w toku, wczoraj uzbroiłem koła - Gravelking SK w rozmiarze 43 wskoczyły bez kłopotu na stare koła od szosy.
Potwierdzam, 43c wchodzi bez problemu i bardzo przyjemnie taki setup śmiga po leśnych nierównościach. Co prawda ja mam Gravelking SS+, ciężkie ale muszę zacząć od ciężkich kół.
Piękna robota Może wrócę z upgrade-ami jak wysprzątam warsztat
Napisano 20 czerwiec 2024 - 08:06
Inpeak Twin2 na GRXa 2x;
Garmin 540 Solar (za 1250 pln to grzech nie wziąć)
TPU RideNow z Ali, bo w szosie zacnie się spisywały
No i sprzedałem bolta v1 za 500 pln ^^
Rower w zasadzie skończony, nie mam pomysłów na dalsze zakupy ^.^
Napisano 21 czerwiec 2024 - 11:22
Napisano 07 lipiec 2024 - 11:40
Napisano 09 lipiec 2024 - 15:48
Napisano 10 lipiec 2024 - 13:00
Poszedłem odebrać czujnik tętna i tak jakoś wyszło. Miło się patrzy jak po 4h jazdy z navi spada 13% baterii.
Napisano 11 lipiec 2024 - 10:16
Mam te oponki również od dwóch miesięcy w rozmiarze 28c i w systemie tubeless. Na ten moment zrobiłem na nich już 2 tys. km - nie widać śladów zużycia. Przyczepność jest większa niż moje odwaga, a jeśli chodzi o wrażenia (opory) to nie ma różnicy do Schwalbe Pro one TLE. Natomiast patrząc jak pancernie wykonana jest ta opona, to tylko plus, że odczucia się nie zmieniły.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 12 lipiec 2024 - 05:59
Napisano 17 lipiec 2024 - 19:55
Na ostatniej jeździe kilka km od domu ułamał mi się czub w prawym pedale (Time XEN S) podczas wpinania buta... Powrót do domu, szybkie rozeznanie i byłem już niemalże zdecydowany na Shimano PD-R550, choć rozważałem jeszcze dopłatę do PD-R7000. Coś mnie podkusiło, żeby szukać dalej, m.in. tutaj na forum, i padło ostatecznie na Xpedo Thrust NXS XRF10NC. Zamówienie złożone przez weekend, we wtorek były już u mnie, a dzisiaj montaż. Podziękowania dla @mikroos za szybką realizację, bo to u Niego w sklepie złożyłem zamówienie
IMG_20240713_093340.jpg 232,52 KB
36 Ilość pobrań
IMG_20240717_204020.jpg 281,6 KB
38 Ilość pobrań
Napisano 14 sierpień 2024 - 06:23
Napisano 17 sierpień 2024 - 09:40
Daj linka do tej kierownicy