Zastanawiam się skąd fachowcy biorą fusy. Myślę , że tak naprawdę nic nie wiadomo. Nikomu. pozdr
Jazda W Czasach Dżumy I Cholery
Posted 21 April 2020 - 08:13
Na długich trasach przy 10-15 C, wietrze i wilgoci (odczuwalna sporo niższa) buffa prawie nie ściągam, bo zwyczajnie grzeje. To że potem łapie mnie coś w gardło (długie wdychanie syfu zawieszonego i rozmnażającego się na szmacie) no to już ryzyko zawodowe
- goofas likes this
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 21 April 2020 - 08:19
Latałem w weekend po szosach bez maski - tylko w kieszeni. Testowałem różne rodzaje, wszystkie do kitu. Tylko dwa patrole, nikt sie nie interesował na odludziach, tak samo jak wcześniej zanim jeszcze był wymóg noszenia maski.
Wczoraj pojechałem na rozjazd w tereny zielone, gdzie jeszcze nigdy, przenigdy nie widziałem takich tłumów - no ale nic dziwnego, skoro można było na legalu po okresie zakazu wypoczywania na trawie Testowałem maskę antysmogową "jak ta z deca". Oddychać od biedy się w tym da, ale za krótka jest i ciągnęła mnie za nos więc wytrzymałem z 20 minut w tym.
Spacerowicze na ogół mieli maski. Rowerzyści - tak co trzeci. Z biegaczy chyba nikt. Patrolu nie spotkałem żadnego.
Ja osobiście mając używać tego do wyjazdu za miasto przy obecnym natężeniu ruchu wybieram... wyjazd za miasto samochodem z rowerem w środku To i tak żadna frajda przebijać się kolarką z centrum a w korkach się na razie nie stoi
- Senninho likes this
Posted 21 April 2020 - 19:51
Dzisiaj byłem świadkiem jak para policjantów wypisywała w parku mandat siedzącemu na ławce starszemu panu który nie założył maski. Mijając ich musiałem zjechać na trawę, bo pajace w mundurach zablokowali radiowozem drogę rowerową... Powiedzcie mi - czy to wynika z ich głupoty czy arogancji? Czy z jednego i drugiego razem?
Posted 22 April 2020 - 20:11
Takie mamy czasy, co poradzić.
Mówiłem, że jak u nas jest napisane A, to będzie A. Nikt nic nie będzie interpretował, a tym bardziej zastanawiał się czy jest to mądre i słuszne.
Dura lex sed lex.
Powiedz mi co było trudnego do zrozumienia w tym co napisałem?! Nie chodziło o to że wystawiali madat, tylko że sami jednocześnie łamali przepisy.
Posted 25 April 2020 - 23:58
Dzisiaj byłem świadkiem jak para policjantów wypisywała w parku mandat siedzącemu na ławce starszemu panu który nie założył maski. Mijając ich musiałem zjechać na trawę, bo pajace w mundurach zablokowali radiowozem drogę rowerową... Powiedzcie mi - czy to wynika z ich głupoty czy arogancji? Czy z jednego i drugiego razem?
Może z "niemania intelektu"
Posted 26 April 2020 - 17:09
Posted 27 April 2020 - 12:50
Dzisiaj 70 km maseczkę ściągałem na picie i nawet raz policja podczas tego mnie mijała i nic sie nie czepiali.
Też po napiciu się "zapomniałem" nałożyć i akurat przejeżdżali obok...oczywiście bez reakcji
W górach, w okolicach Skrzycznego-Salmopola takich tłumów dawno(nigdy) nie widziałem. Oczywiście o żadnych maskach nie ma mowy
Posted 29 April 2020 - 08:14
Wczoraj jazda bez maseczki, mijała mnie policja i zero reakcji Na osiedlu rowerzyście beż maski wręczyli mandat.
Posted 29 April 2020 - 10:00
Drodzy szosowcy!
Wyrzućcie te maseczki i inne kominy! Logika i rozsądek mówią, że zakrywanie ust i nosa jest sprzeczne z ideą zdrowego poruszania się na świeżym powietrzu i sportowej, treningowej jazdy na kolarzówce. Oto parę argumentów :
- hamowanie dostępu tlenu do płuc zagraża zdrowiu zwłaszcza podczas wysiłku;
- podczas jazdy następuje naturalny wypływ śluzu z nosa, który każą nam zasłaniać;
- nie wszyscy na kolarzówkach są w idealnym zdrowiu, niektórzy mieli problemy zdrowotne a teraz jeżdżą by poprawić kondycję;
- robi się coraz cieplej więc zakrywanie twarzy jest tym bardziej bezsensowne;
- itp. itd.
Życzę wszystkim 100%-owej saturacji.
PS. szybciej złapiecie grypę niż koronoświrusa. Świat dostał zajoba a raczej mu tego zajoba siłą narzucono!
- ojcie_c, Kresowiak, Robert74 and 1 other like this
O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.