Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jazda W Czasach Dżumy I Cholery

2399 odpowiedzi w tym temacie

#221 Robert74

Robert74
  • Użytkownik
  • 546 postów
  • SkądSANOK

Napisano 24 marzec 2020 - 15:44

Czyli na rower czy na ryby w pojedynke już nie można.

#222 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 15:47

https://noizz.pl/spo...RIZP7sg0KRPvI8o

#223 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 15:50

No nie ma zakazu przemieszczania się, gdyby był nie można byłoby wychodzić ani do pracy ani na zakupy. Proszę mnie nie poprawiać pisząc bzdury.

Czekamy cały czas na rozporządzenie, powinno być lada chwila.

@Bzyk, to też ciekawe...

W związku z nowymi ograniczeniami i prośbą, by wychodzić z domu tylko w pilnych przypadkach, zadaliśmy pytanie czy wciąż można biegać w pojedynkę, jeździć na rowerze i samemu uprawiać inne sporty na świeżym powietrzu. Rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz odpowiedział: MOŻNA.

I bądź tu mądry.

#224 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 15:59

3 możliwości: strona rządowa kłamie, rzecznik kłamie, nikt nie kłamie, bo nikt nic nie wie :)

Nie zdziwię się jeśli niezależnie od zapisów w rozporządzeniu policja gdzieś kogoś biegającego, uprawiającego NW lub jadącego rowerem zatrzyma, wylegitymuje, wlepi mandat itp. - ciekawe czy i kiedy usłyszymy o takich przypadkach po raz pierwszy...

#225 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:02

Raczej nikt nic nie wie. 

#226 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:08

3 możliwości: strona rządowa kłamie, rzecznik kłamie, nikt nie kłamie, bo nikt nic nie wie :)

Strona rządowa też nadal czeka na treść dokumentów. A poza tym jak zwykle nikt nic nie wie. A wychodzić dla zdrowia psychicznego warto :D

#227 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 24 marzec 2020 - 16:12

Można wychodzić w pilnych sytuacjach, czyli do pracy, do sklepu, do apteki, do lekarza i tyle. Nie wiem co tu niezrozumiałego

#228 Robert74

Robert74
  • Użytkownik
  • 546 postów
  • SkądSANOK

Napisano 24 marzec 2020 - 16:17

Można wychodzić w pilnych sytuacjach, czyli do pracy, do sklepu, do apteki, do lekarza i tyle. Nie wiem co tu niezrozumiałego

Dla mnie rower jest jak lekarz :) 

• astronom lubi to

#229 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:20

O ile dobrze widzę, to znikła z internetowej strony rządowej informacja o definitywnym zakazie rekreacji - ale takowa rekreacja nie jest uwzględniona w "wyjątkach" - więc sinusoida nastrojów jak na powrotroberta.pl

#230 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:23

Faktycznie moment temu była.. :)

Dlatego tym bardziej nie ma co patrzeć jeszcze na njusy, czy to z TVN-u czy Polsatu czy z .Gov.

#231 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 24 marzec 2020 - 16:28

Do końca nie rozumiem co komu szkodzi bieganie lub rekreacyjna, powtorze rekreacyjna jazda na rowerze, oprócz tego że może złapać przeziębienie, nie mniej jednak dla kogoś kto trenuje ciezko odstawienie roweru/biegania w skrajnych przypadkach móże konczyć sie co chyba jest o wiele wiele gorsze....  arytmią.... 

#232 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:36

Relacja LAJFFF ;) Ale jest haczyk (na czerwono):

Czy mogę wyjść na spacer do parku lub lasu, wyjść z dziećmi na plac zabaw?

Przepisy odnoszą się do niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć spacer czy wyjście do lasu, ale z zachowaniem ograniczeń odległości oraz limitu przemieszczających się osób (maksymalnie dwie osoby, z wyłączeniem rodzin). Zalecamy, aby ograniczać tego typu wyjścia do niezbędnego minimum.   

Ograniczenia dotyczą natomiast placów zabaw, które są miejscem gromadzenia się różnych osób, a tym samym wysokiego ryzyka zakażenia.

• ZombieLand lubi to

#233 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:38

Można prosić o link?

#234 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:39

Nie bagatelizując, więcej ofiar koronawirusa będzie z powodu samobójstw z przyczyn ekonomicznych albo psychozy.
  • artho i ZombieLand lubią to

#235 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:40

https://www.gov.pl/w...z-koronawirusem

#236 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 24 marzec 2020 - 16:47

Od stycznia wystawiałem trenażer na sprzedaż. Praktycznie zero zainteresowanych. Dziś już trzy zapytania i sprzedałem 🤣

• lupus lubi to

#237 tobo

tobo
  • Użytkownik
  • 3724 postów

Napisano 24 marzec 2020 - 16:56

Ja usiłowałem nabyć zamrazarkę, nie miał żadnej żaden sieciowiec. Ostatecznie znalazłem jedną ofertę, cena detal 500 zł, cena dilu 1500 :)

#238 patrykw

patrykw
  • Użytkownik
  • 48 postów
  • Skądpodlubelska wieś na roztoczu

Napisano 24 marzec 2020 - 17:13

Hej,

Śledziłem stronę rządową i faktycznie przy pozycji "czy mogę wyjść na spacer..." znikł po jakichś dwóch godzinach zwrot "kategorycznie nie" czy coś  w tym rodzaju. Teraz to brzmi tak jakby rząd jednak zaliczył "rekreację" do codziennych potrzeb.  A jakby co to ja mam kruczek. Wcześniej dzwoniłem do mojego dzielnicowego, żeby go zapytać, jak w praktyce policja będzie do tego podchodzić.  Powiedział mi, że jak ktoś jedzie po jakieś zakupy albo do lekarza czy apteki to nie będą się czepiać i to nie musi być wcale najbliższy sklep. Ja i tak nie mam samochodu a mieszkam na wsi i jeżdżę rowerem na zakupy więc nawet jakby się mieli przyczepiać to ja mogę sobie pojechać na jakieś 20-30 km na trening biorąc plecak i jakieś zapięcie, żeby móc się ewentualnie wytłumaczyć.

#239 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 24 marzec 2020 - 17:22

Dla mnie przekaz jest oczywisty, pilne sytuacje i tyle. Rower czy spacer nie zalicza się do pilnych sytuacji. To że będą jakieś ulgi, bądź obejścia nie zmienia w niczym faktu
  • Mediana lubi to

#240 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 24 marzec 2020 - 17:28

Tyle w temacie 86be28fae4b94ac7ea91fa61f162d7ef.jpg

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

Dodaj odpowiedź