Skocz do zawartości

Zdjęcie

Puchar Równicy maj 2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
496 odpowiedzi w tym temacie

#221 Gosc_Tomciox_*

Gosc_Tomciox_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2011 - 16:09

ten podjazd przed Ustroniem, to czym się to je? jak długi Panowie i ile ma procencików na oko wystarczy.

Wg mnie to tak około 2 km średnio z 8% max.(100m) (15-25%).
Problemem są poprzeczne rowki odprowadzające wodę. Zjazd całkiem fajny, trzeba jednak uważać na piasek na drodze, lepiej nadrabiać na podjazdach, zjazd powolutku i rozważnie :-)

czyli takiego bardzo stromego podjazdu jest 100metrów ? Będę musiał tam wjechać na 42/23, to najwyżej zejdę z roweru i podbiegnę :-) Da się później jakoś wpiąć w bloki po zakończeniu tej stromizny ?

Takiego bardzo stromego podjazdu jest tam ze 200m, później jest wypłaszczenie, gdzie można się bez problemu wpiąć w bloki, zakręt i podjazd, ale już umiarkowany. Zaraz jadę tam zobaczyć jak się podjeżdża na 42 z przodu.

#222 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 maj 2011 - 16:32

Przypominam że Biuro Zawodów czynne jest w piątek 17-21.

W sobotę rano od 7.00 do 9.00.

Spóźnialscy nie będą obsłużeni.

Jesteśmy punktualni i wymagamy punktualności.

ZAPISÓW W SOBOTĘ NIE PRZYJMUJEMY!

Trzeba osobiście stawić się w biurze? Pociąg przyjeżdża o 8:49 ale wiadomo jak to jest ;/
ps. W sobote ma być dosyć ciepło, więc przydałaby się (oby jednak nie była potrzebna) dodatkowa karetka w połowie Równicy. Tak pamietając co się działa rok temu w Istebnej.

#223 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 18 maj 2011 - 16:52

nie no spokojnie takich temperatur jak w Istebnej na pewno nie będzie, za wczesna pora roku. choć ja zawsze powtarzam lepiej największe upały aniżeli deszcz

#224 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 maj 2011 - 19:16

Właśnie wróciłem z trasy, objechałem odcinek od Pogórza do Kisielowa(łącznie z rundą). Trasa fajna, trochę się zmieniło w samym Skoczowie. Uważać trzeba przekraczając Wisłę w Skoczowie, jest tam wąsko i następnie po zjeździe z kładki jest sporo żwirku, dzisiaj było też tam sporo ludzi i ciężko było przejechać, potem jedziemy pod dwupasmówką i przekraczamy ul.Wiślańską i jedziemy ul.Ustrońską, asfalt jest bardzo dobry, na najbliższym skrzyżowaniu skręcamy w lewo z drogi z pierwszeństwem w ul.Targową, asfalt dalej dobry i dojeżdżamy do stopu. Tam należy uważać, przekraczamy drogę i jedziemy w kierunku Bładnic, asfalt jest połatany i trochę trzęsie, dojeżdżamy do Bładnic i skręcamy w lewo i jedziemy cały czas główną drogą, asfalt dalej nienajlepszy, przed torami skręcamy w prawo na Kisielów, za mostem jest strasznie zanieczyszczona droga, pełno żwiru i piasku a następnie podjazd, potem około 1,5km drogi i jesteśmy w Kisielowie gdzie zaczyna się runda. Jedziemy w kierunku na Międzyświeć i skręcamy w lewo na Cieszyn i w Łączce w prawo na Iskrzyczyn, droga dobra i podjazd który kończymy w Iskrzyczynie, przecinamy drogę główną(uwaga dużo żwiru)i jedziemy prosto do Simoradza, początkowo zjazd i pełno żwirku a potem podjazd i skrzyżowanie i skręt w lewo na Dębowiec, droga w miarę dobra. W Dębowcu skręcamy w lewo i jedziemy do Kostkowic, asfalt raz dobry, raz zły, w Kostkowicach w lewo na Ogrodzoną, droga opada w dól a potem kawałek pod Górkę i skręt w lewo między stawy, droga dobra i podjazd który kończy się w Ogrodzonej, potem zjazd i skręt w prawo i zjazd i w Ogrodzonej w lewo do Kisielowa i cały czas główną drogą i dojeżdżamy do Kisielowa. Długość rundy:20,41km, czas:0:45:09. Rundę przejechałem na spokojnie. Wracając w Skoczowie pojawiły się strzałki, czyli trasa powinna wieczorem być cała oznaczona.

#225 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 maj 2011 - 19:55

Takiego bardzo stromego podjazdu jest tam ze 200m, później jest wypłaszczenie, gdzie można się bez problemu wpiąć w bloki, zakręt i podjazd, ale już umiarkowany. Zaraz jadę tam zobaczyć jak się podjeżdża na 42 z przodu.

i jak ? dało radę na 42/23 ?

#226 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 maj 2011 - 20:09

krzy1976 będzie bucik, oj będzie :-P
Ja tam biorę 11-23, jakoś się podejdzie, co zrobić :-P

BTW: http://www.weatheron...skie/Ustron.htm

#227 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 18 maj 2011 - 20:41

Tu trasa z rundami. To dla tych co mają wirtualnego partnera w GPS-ie
Ustroń trasa z rundami
Trasa na podstawie trasy Michała, od Kisielowa mnóstwo poprawek, większość prowadziła po polach i domach.Pierwszej części nie poprawiałem.
Ale fakt by dobrze trasę zapisać nie można korzystać z opcji prowadź po drogach ;-)
Pzdr.

#228 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 18 maj 2011 - 20:42

a ta odprawa techniczna, na której się tak naprawdę dowiemy jak jechać, to kiedy się dokładnie odbędzie?

#229 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 maj 2011 - 20:55

krzy1976 będzie bucik, oj będzie :-P
Ja tam biorę 11-23, jakoś się podejdzie, co zrobić :-P

Co tam 200 metrów to szybciej przebiegniemy niż ci co będą jechali na rowerach ;-)

#230 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 18 maj 2011 - 21:22

Jeden szczegół te 200 metrów to jest w pionie do przejechania
AP

#231 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 maj 2011 - 21:44

Odprawa będzie w piątek czy w sobotę przed startem ?
Jak wygląda powrót ze szczytu Równicy do aut ?

#232 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2011 - 21:52

Krzysiek i bucik? wolne żarty:D:D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#233 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2011 - 21:55

Rowerkiem, spokojnie i już. To jet raptem 6-7km i to z górki :)

#234 triohl

triohl
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maj 2011 - 21:57

Dla osób z Wawy i okolic:
w piątek jedziemy z krzy1976 z Warszawy ( z Kabat) ok. godziny 16:00 i mamy jedno miejsce jeszcze w samochodzie, ale my wracamy w sobotę po wyścigu.
Jeśli ktoś chciałby jechać z nami, to proszę o widomości na priv.

#235 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 maj 2011 - 22:20

Rowerkiem, spokojnie i już. To jet raptem 6-7km i to z górki :)

Domyślam się. Tylko chyba źle zadałem pytanie. Chodziło mi o to czy można z marszu wracać po przekroczeniu linii mety.

#236 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2011 - 22:23

Nie wiem jak jest w Ustroniu, ale u Wieśka na Pętli, jak meta była na ochodzitej, to wjeżdżało się na metę, zapisywali czas i byłeś wolny. Jakiś mały bufet z napojami tam był i tyle.

#237 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 19 maj 2011 - 05:38

dokładnie tak , wszystkie inne zabawy będą na zakończenie podczas ceremoni.
no chyba Wiki że wygrasz, to wtedy kontrole antydopingowe, wywiady itp itd. zanim zjedziesz z Równicy 2godz nie twoje;P
o której wyjeżdżasz w sobotę?
pozdro

#238 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 19 maj 2011 - 07:28

Gdzie znaj\dę plan minutowy na Ustroń, godz startu itd?

#239 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 19 maj 2011 - 08:21

no chyba Wiki że wygrasz, to wtedy kontrole antydopingowe, wywiady itp itd. zanim zjedziesz z Równicy 2godz nie twoje;P

O nie. Ja w takim razie o podium nie walczę :-P

o której wyjeżdżasz w sobotę?

Jeszcze nie wiem, rozpatrzę się wieczorem.

Gdzie znaj\dę plan minutowy na Ustroń, godz startu itd?

http://www.roadmaraton.pl/files/regulamin_Puchar_Rownicy.pdf

#240 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 maj 2011 - 09:28

Jeden szczegół te 200 metrów to jest w pionie do przejechania
AP

Dzięki za uświadomienie... to jednak sporo 200metrów w pionie... u nas w wawie 200metrów w pionie robimy przez tydzień ;-)