Napisano 18 maj 2011 - 19:16
Właśnie wróciłem z trasy, objechałem odcinek od Pogórza do Kisielowa(łącznie z rundą). Trasa fajna, trochę się zmieniło w samym Skoczowie. Uważać trzeba przekraczając Wisłę w Skoczowie, jest tam wąsko i następnie po zjeździe z kładki jest sporo żwirku, dzisiaj było też tam sporo ludzi i ciężko było przejechać, potem jedziemy pod dwupasmówką i przekraczamy ul.Wiślańską i jedziemy ul.Ustrońską, asfalt jest bardzo dobry, na najbliższym skrzyżowaniu skręcamy w lewo z drogi z pierwszeństwem w ul.Targową, asfalt dalej dobry i dojeżdżamy do stopu. Tam należy uważać, przekraczamy drogę i jedziemy w kierunku Bładnic, asfalt jest połatany i trochę trzęsie, dojeżdżamy do Bładnic i skręcamy w lewo i jedziemy cały czas główną drogą, asfalt dalej nienajlepszy, przed torami skręcamy w prawo na Kisielów, za mostem jest strasznie zanieczyszczona droga, pełno żwiru i piasku a następnie podjazd, potem około 1,5km drogi i jesteśmy w Kisielowie gdzie zaczyna się runda. Jedziemy w kierunku na Międzyświeć i skręcamy w lewo na Cieszyn i w Łączce w prawo na Iskrzyczyn, droga dobra i podjazd który kończymy w Iskrzyczynie, przecinamy drogę główną(uwaga dużo żwiru)i jedziemy prosto do Simoradza, początkowo zjazd i pełno żwirku a potem podjazd i skrzyżowanie i skręt w lewo na Dębowiec, droga w miarę dobra. W Dębowcu skręcamy w lewo i jedziemy do Kostkowic, asfalt raz dobry, raz zły, w Kostkowicach w lewo na Ogrodzoną, droga opada w dól a potem kawałek pod Górkę i skręt w lewo między stawy, droga dobra i podjazd który kończy się w Ogrodzonej, potem zjazd i skręt w prawo i zjazd i w Ogrodzonej w lewo do Kisielowa i cały czas główną drogą i dojeżdżamy do Kisielowa. Długość rundy:20,41km, czas:0:45:09. Rundę przejechałem na spokojnie. Wracając w Skoczowie pojawiły się strzałki, czyli trasa powinna wieczorem być cała oznaczona.