Skocz do zawartości

Zdjęcie

IV Parczewski Mityng Rowerowy 11.06.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
80 odpowiedzi w tym temacie

#41 Leksia

Leksia
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 06 czerwiec 2011 - 10:23

Jeśli dobrze zrozumiałam regulamin Parczewa, to K1 i K2 mają jechać dystans 61km. Nie ma tam nic powiedziane o wyborze. Moje pytanie brzmi: dlaczego K1 i K2 dostaną po 20pkt niezależnie od miejsca, skoro nie mamy nawet wyboru dystansu? No chyba, że coś źle zrozumiałam.
Pozdrawiam :)

#42 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 06 czerwiec 2011 - 11:11

Leksia by jaskółki nie wygrały :evil:
A tak na poważnie.
Jeżeli wszystkie kobiety w danej kategorii pojadą 60 km to będą pkt wg regulaminu.
100, 90 itd...
Jeżeli natomiast kat K1 pojedzie 60 km, a kobiecy masters w tej kategorii wiekowej 122 km to dopiero wtedy kobiety z dystansu 60 km dostana po 20 pkt. lub odwrotnie.
Oczywiste jest dla mnie, by tak sie nie stało i będziemy o to walczyć z Włodkiem, by w danych kategoriach był ten sam dystans.
Dla mnie jest to trudniejsze niż dla was. Nie wiem z jakiego powodu zawodnicy posiadający licencje nie chcą jeździć z amatorami?

#43 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 06 czerwiec 2011 - 15:57

Dla zawodników Masters impreza punktowana jest do Challenge PZKol jako
SUPER PRESTIGE oraz do GRAND PRIX LUBELSZCZYZNY MASTERS
to jest wyciąg z regulaminu Mityngu Rowerowego w Parczewie, który składa się z kilku imprez:
DOBRE SKLEPY ROWEROWE ROAD MARATON
SUPER PRESTIGE MASTERS
I EDYCJA GRAND PRIX LUBELSZCZYZNY 2011
PUCHAR MARSZAŁKA LUBELSZCZYZNY
jak dla mnie, to jak masters zadeklaruje się że startuje o punkty w Road Maraton, to jedzie w Road Maraton. A jak w Prestige Masters , to zdobywa punkty w Prestige Masters.

#44 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 06 czerwiec 2011 - 16:02

A jeśli chodzi o kobiety, to ja tam widzę K1, K2 i kobiety open- wszystkie na krótszy dystans.

#45 Leksia

Leksia
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 06 czerwiec 2011 - 17:43

Nie tylko drużynówka się liczy, ale też punkty do generalki :-)
dzięki za odpowiedź ;-)

#46 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 czerwiec 2011 - 17:56

Co prawda mojej kategoria zdaje się to nie dotyczy, ale Kiwaczek ma rację, że to odrębne imprezy i ludzie powinni być osobno klasyfikowani skoro np Masters 1 i kat B nie startują razem (tak rzecze regulamin). Co innego przy starcie wspólnym tych samych kategorii wiekowych, albo wymieszaniu (masters 1 i kat B) w przypadku za dużej grupy.

#47 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 06 czerwiec 2011 - 18:05

Właśnie rozmawiałam z Włodkiem Oberdą. Potwierdził, że to trzy oddzielne imprezy pod wspólnym szyldem "IV Parczewski Mityng Rowerowy" i że każda z grup jedzie w swoim wyścigu.
Masters zbiera punkty w Masters Prestige
My w Road Maraton
Młodzież z PZKOL w Wyścigu PZKOL

#48 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 06 czerwiec 2011 - 20:21

Czy ktoś jedzie z Krakowa lub okolic na Parczew? dysponuję autem na 3 pary nóg i resztę:)

#49 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 06 czerwiec 2011 - 20:34

Cytat

Czy ktoś jedzie z Krakowa lub okolic na Parczew? dysponuję autem na 3 pary nóg i resztę:)

Taki kawał będziesz jechał ?

#50 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 06 czerwiec 2011 - 22:28

Cytat

a kiedy jedziesz ? .. w piątek ?

#51 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 07 czerwiec 2011 - 06:36

wolalbym rano na zmiany z kimś,pracuję,ale to kwestia dogadania się,mogę i w piatek jechac,podobno noclegi jaskieś tam maja:) Moj nr 517760056

#52 Gosc_Kuba1987_*

Gosc_Kuba1987_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2011 - 08:03

Ja bym reflektował na dwa miejsca za to z jednym rowerem napisz skąd i o której godzinie w sobotę.

#53 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 08 czerwiec 2011 - 06:39

wolne miejsca mam nadal jesli ktos chętny na Parczew,ale rozmawiam tylko z poważnymi osobami.

#54 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 08 czerwiec 2011 - 12:55

mi się właśnie wyjaśniło , że dostanę urlopik na piatek więc jadę wcześniej :) .. do zobaczenia na miejscu :-)

#55 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 12 czerwiec 2011 - 06:21

.. no i po wyścigu . Całość ,fajnie zorganizowana , chipsy , mało ruchliwa trasa, zabezpieczony ruch na skrzyżowaniach , nawet nie padało :-) . Nawierzchnia "średniej" jakości , ale chyba defektów za dużo nie było. Do tego kraks tez nie zaobserwowałem , choć słyszałem o jednej małej :-/ ... ogólnie bardzo pozytywnie . Vśr ponad 40km/h , a moje odczucia subiektywne mówiły że troszkę wiało ,więc chyba przyzwoicie ;-) .

Dzięki wszystkim za jazdę :-D

.. mam nadzieję że ktoś wrzuci zdjęcia gdzie się odnajdę i do tego będę wyglądał jak człowiek 8-) , a nie jak koń po westernie ,jak to zwykle bywa :-P

#56 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 postów
  • Skądkrakow

Napisano 12 czerwiec 2011 - 18:29

http://www.online.da...niki/wyniki.pdf

http://www.online.da...:10&stop=koniec

https://picasaweb.go...2711/NowyFolder

#57 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 czerwiec 2011 - 18:31

Moje kilka słów:
Impreza super zorganizowana. Dziękuję organizatorom za perfekcyjne zabezpieczenie trasy, noclegi, jedzenie i organizację, wszystkim uczestnikom za jazdę oraz policjantom i strażakom za zabezpieczenie trasy. Sam maraton jest dla mnie nieudany. Po kilku kilometrach od startu odpadłem z peletonu i już go nie złapałem. Za mało jeżdżę w grupie i mam problemy z utrzymaniem się i trochę się boję. Od 40km kiedy na horyzoncie pojawił się króciutki podjeździk odjechałem od grupki z którą jechałem i jechałem swoim tempem do mety, po drodze wyprzedziłem jeszcze kilka osób ale peletonu nie dogoniłem. Na metę wjechałem z czasem ok.3:25:00, strata do pierwszego ok. 0:32:00. Znowu nic nie wylosowałem :-|
Nie podobało mi się mieszanie amatorów z Mastersami którzy szarpali strasznie i wiele osób miało problemy z utrzymaniem się. Jednak jest widoczna różnica pomiędzy amatorem a Mastersem.

#58 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 czerwiec 2011 - 04:10

Cytat

Jednak jest widoczna różnica pomiędzy amatorem a Mastersem.

taka jak urodzonych w dni parzyste i nieparzyste...

super impreza! dzięki!

#59 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 13 czerwiec 2011 - 05:38

Cytat

Jednak jest widoczna różnica pomiędzy amatorem a Mastersem.

Chyba tylko taka, że mieli "wozy techniczne" ;-)

#60 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 13 czerwiec 2011 - 07:27

Trochę źle to napisałem, poniosło mnie trochę bo denerwowały mnie te skoki tempa, jedziemy 40km/h to jedziemy a tutaj było różnie. Było inaczej niż na innych maratonach, pewnie dlatego że był tutaj peleton a nie grupki kilkunastoosobowe. Przepraszam za niejasności.