Skocz do zawartości

Zdjęcie

IV Parczewski Mityng Rowerowy 11.06.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
80 odpowiedzi w tym temacie

#61 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 13 czerwiec 2011 - 10:20

Cytat

Trochę źle to napisałem, poniosło mnie trochę bo denerwowały mnie te skoki tempa, jedziemy 40km/h to jedziemy a tutaj było różnie. Było inaczej niż na innych maratonach, pewnie dlatego że był tutaj peleton a nie grupki kilkunastoosobowe. Przepraszam za niejasności.

No ale to jest wyścig, a nie piknik. I nie chodzi o to aby trasę przejechać w jak najkrótszym czasie tylko aby wygrać. Więc jeżeli po drodze peleton może kogoś zgubić po drodze, to to zrobi. Bo o to tu chodzi. A szarpane tempo wynika pewnie z tego, że ktoś chciał uciec, a ktoś innych chciał go gonić ;)

#62 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 13 czerwiec 2011 - 11:12

Szarpanie skoki itd były i będą bo to wyścig w końcu .Poza tym maydaye chcieli ugrać pudło dla siebie i ugrali :mrgreen:

#63 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 13 czerwiec 2011 - 11:36

Mnie się podobało ;-)
Pierwszy raz po 122 km miałem średnia powyżej 40 km/h.
Co prawda zrobienie trzech wyścigów w jednym spowodowało trochę zamieszania.
Jednak pomiar elektroniczny sobie z tym poradził ;-)
Podziękowania dla wszystkich organizatorów oraz współorganizatorów, motocyklistów, strażaków, policjantów i innych służb pomagających.
Oraz przeprosiny dla kierowców którzy musieli nieco zjechać z trasy. :)
Pozdrowienia dla wszystkich ;-)

PS
W 2012 przydałby się może remont drogi na niektórych odcinkach;-)

#64 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 13 czerwiec 2011 - 12:00

Jak tam z wynikami(generalką)?

#65 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 13 czerwiec 2011 - 12:20

Wyniki powinny być wieczorem, osoba odpowiedzialna za ich opublikowanie musi mieć trochę czasu na obrobienie i wrzucenie i ich na stronę.
Spodziewałem się że będzie tak jak było, ja jestem jeszcze za slaby i nie mam doświadczenia w jeździe w peletonie na wyścigu, dobrze że wytrzymałem chociaż te pierwsze 8km.

#66 Leksia

Leksia
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 13 czerwiec 2011 - 12:22

mnie też się podobało, wesoło było, trochę mi ręce drętwiały po tym nierównym asfalcie, tych dziurach, ale generalnie super :) Organizacja muszę przyznać naprawdę godna podziwu, podziękowania dla wszystkich, którzy pomagali zorganizować wszystko :-). Jedyną wadą jest to, że mam tak daleko, ale jakoś dojechaliśmy szczęśliwie ;-). Po raz pierwszy na maratonie widziałam tak doskonałą obstawę ze strony policji, straży, motocykli itp, co bardzo, ale to bardzo się chwali. Gratulacje i pozdrowienia dla wszystkich uczestników maratonu, jak zawsze genialna atmosfera ;-)

#67 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 13 czerwiec 2011 - 12:30

Cytat

Wyniki powinny być wieczorem, osoba odpowiedzialna za ich opublikowanie musi mieć trochę czasu na obrobienie i wrzucenie i ich na stronę.
Spodziewałem się że będzie tak jak było, ja jestem jeszcze za slaby i nie mam doświadczenia w jeździe w peletonie na wyścigu, dobrze że wytrzymałem chociaż te pierwsze 8km.

Przestań to już tak przeżywać. Ja też popełniłem błąd jak młodzik, za wcześnie zacząłem finiszować i nie wytrzymałem. Za rok będzie lepiej, byle ten Parczew był jakoś bliżej.

#68 Gosc_korba1725_*

Gosc_korba1725_*
  • Gość

Napisano 13 czerwiec 2011 - 12:50

[quote name="Piotr92"]Wyniki powinny być wieczorem, osoba odpowiedzialna za ich opublikowanie musi mieć trochę czasu na obrobienie i wrzucenie i ich na stronę.
Wyniki są od wczoraj na Datasport.pl - otwierać zakładkę PDF
ps. Specjalne pozdrowienia z gratulacjami za IV miejsce dla Ślimaka z Hindenburga lub Zabrza jak kto woli.

#69 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 13 czerwiec 2011 - 13:43

korba1725, Na Datasport.pl wyniki są, na stronie pojawią się dzisiaj, oprócz nich powinny pojawić się aktualne klasyfikacje.
czonk86, masz rację, niepotrzebnie się denerwuję i przeżywam, każdy ma w życiu gorsze chwile.

#70 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 czerwiec 2011 - 13:45

korba1725, Piotrek o mnie myślał, mam już od Ślimaka wszystkie przeliczone klasyfikacje. Wieczorkiem będą na stronie Roadmaraton.pl w zakładce wyniki.

#71 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 czerwiec 2011 - 14:53

to jest tak, że skoki nikomu nie pasują, ale chętnych do wiezienia za sobą peletonu ciężko znaleźć. chcesz jechać równo - ucieknij :P

#72 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 czerwiec 2011 - 16:53

Impreza jak to zapowiadali bardzo klimatyczna. Szczególnie, że peleton mógł jechać dużą grupą co jednak odróżnia te zawody od pozostałych na plus :)
Podziękowania w związku z tym dla policji, a także dla organizatorów i pani z internatu za udostępnienie darmowych noclegów.
Wynik porażka, ale to tylko do siebie można mieć pretensje :-)
Minus tylko dla trenerów(?) dzieciaków którzy siali nerwową atmosferę na dekoracji, ale widać takie uroki zawodów pzkol :roll:

ps. Jak się będzie miało liczenie generalki w związku z zapisem na stronie:

Cytat

Zapisy na IV Parczewski Mityng Rowerowy będą przyjmowane wyłącznie do 08-06-2011!!

#73 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 czerwiec 2011 - 21:51

Karol_R, do generalki liczymy tylko kategorie "Raodmaratonowe", a ich uczestnicy mieli zapisywać się do 08-60-2011, na miejscu zapisywali się mastersi i juniorzy.

Zaktualizowane klasyfikacje i wyniki już na stronie roadmaraton.pl

#74 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 czerwiec 2011 - 23:26

Roadmaratończycy jak widać po wynikach też się zapisywali. W kat A czterech takich było porównując z listą startową na stronie. Ale już tak zostaw tą generalkę, bo to praktycznie kosmetyczne zmiany:P

#75 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 14 czerwiec 2011 - 13:28

Będą jakieś wspaniałe zdjęcia?

#76 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 czerwiec 2011 - 14:18

Galeria :arrow: http://www.wirtualny...1/repo2011.html
Link znaleziony na forum rowerowy parczew ;-)

#77 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 14 czerwiec 2011 - 14:39

Jak młodzik na tym finiszu, jak młodzik :)

No i z grupy chyba właśnie odpadłeś, jak poszedł ten atak na końcu pierwszego okrążenia.

#78 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 czerwiec 2011 - 14:51

No co ty ;-) ;p

#79 Leksia

Leksia
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 20 czerwiec 2011 - 17:46

Wrzucam linka do zdjęć z mojego aparatu, głównie z dekoracji. Znaleźć się może tam głównie drużyna Road Maraton Team i kobiety, które startowały :)
PARCZEW 2011

#80 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 21 czerwiec 2011 - 06:28

Dzięki za fotki ;-)
Pzdr.