ROAD Trophy 2-4.09.2011
Gosc_czonk86_*
Napisano 24 sierpień 2011 - 13:53
Napisano 24 sierpień 2011 - 14:39
Podjazdy typu salmopol kubalonka kocierz przegibek równica krowiarki - to jest kwintesencja kolarstwa, a bieganie z rowerem na plecach chyba jednak nie.
trochę chyba gres przesadziłeś, też lubię takie podjazdy jak salmopol, kubalonka itp, ale lubię również ściany typu ostatnie 6km Pętli giga w tym roku, jest urozmaicenie i o to chodzi (byleby nie urozmaicać płaskimi odcinkami bo mnie zabijają;P) ja proponuje wziąć sobie rower MTB pojechać w Beskidy (obojętne które) pojeździć trochę i wtedy się zobaczy że 23% czy tam ciut więcej to nic strasznego;) bo w terenie bywa dużo sztywniej a 23 to norma;)
Napisano 24 sierpień 2011 - 15:03
Napisano 24 sierpień 2011 - 17:03
Napisano 24 sierpień 2011 - 18:40
Napisano 24 sierpień 2011 - 22:37
Dlatego uważam że im trudniej tym lepiej, a skala trudności trasy działa tylko na jej korzyść !!!
JESTEM ZA TYM BY PRZEWYŻSZENIA BYŁY CORAZ WIĘKSZE A TRASY DŁUŻSZE.
Napisano 25 sierpień 2011 - 08:46
Napisano 25 sierpień 2011 - 08:50
http://www.pro-cycli...i&artykul=18500
Tak pomijając już kwestie, że za stromo itp. to najbardziej cieszę się z podjazdu w Szczyrku pod Sanktuarium
Dziękuję za umieszczenie tej górki na trasie :-D
Napisano 25 sierpień 2011 - 09:48
Podjazdy typu salmopol kubalonka kocierz przegibek równica krowiarki - to jest kwintesencja kolarstwa, a bieganie z rowerem na plecach chyba jednak nie.
trochę chyba gres przesadziłeś, też lubię takie podjazdy jak salmopol, kubalonka itp, ale lubię również ściany typu ostatnie 6km Pętli giga w tym roku, jest urozmaicenie i o to chodzi (byleby nie urozmaicać płaskimi odcinkami bo mnie zabijają;P) ja proponuje wziąć sobie rower MTB pojechać w Beskidy (obojętne które) pojeździć trochę i wtedy się zobaczy że 23% czy tam ciut więcej to nic strasznego;) bo w terenie bywa dużo sztywniej a 23 to norma;)
tak tylko w mtb masz przełożenie 34 - 30 a i tak połowe trasy pchasz ....
Zresztą jeżeli przesadziłem to nie tylko ja bo przedemną też wiele osób już narzekało i to nie tylko ci słabi.
Może dodam jeszcze że do tej pory nigdzie nie szedłem z buta a mimo to jestem przeciw, i wcale nie te fragmenty zostają mi w pamięci na dłużej.
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Napisano 25 sierpień 2011 - 10:00
I tak jeden podjazd (na który podjadę was pooglądać
Napisano 25 sierpień 2011 - 10:21
Napisano 25 sierpień 2011 - 10:54
Zresztą jeżeli przesadziłem to nie tylko ja bo przedemną też wiele osób już narzekało i to nie tylko ci słabi.
Może dodam jeszcze że do tej pory nigdzie nie szedłem z buta a mimo to jestem przeciw, i wcale nie te fragmenty zostają mi w pamięci na dłużej.
zgadza się gres miałem na myśli po prostu to że MTB czasem pozwala odblokować głowę, wiadomo inne przełożenia, inne kadencja inna charakterystyka itp itd ale zawsze można sobie powiedzieć "podjechałem taki i taki podjazd to tu nie podjadę";)
ja generalnie może nie powinienem się wypowiadać bo nie startuje w Trophy w tym roku, ale moim zdaniem niech Pętla i Trophy zostaną killerami, a inne wyścigi niech będą łatwiejsze. Jakoś tak mam że im trudniej tym lepsze miejsce zajmuję, a im łatwiej im większe średnie prędkości tym spływam w dół w wynikach;) więc mi góry pasują ile i jakie by nie były.
Napisano 25 sierpień 2011 - 11:29
Też chciałem podpowiedzieć ten "skrót"I tak jeden podjazd (na który podjadę was pooglądać
) czyli przełęcz Rychwałdzka robiony będzie łatwiejszą wersją. Trudniejsza to nie ta pętla objazdowa tylko prosto pod górę koło szkoły.
Napisano 25 sierpień 2011 - 14:00
zgadza się gres miałem na myśli po prostu to że MTB czasem pozwala odblokować głowę, wiadomo inne przełożenia, inne kadencja inna charakterystyka itp itd ale zawsze można sobie powiedzieć "podjechałem taki i taki podjazd to tu nie podjadę";)
ja generalnie może nie powinienem się wypowiadać bo nie startuje w Trophy w tym roku, ale moim zdaniem niech Pętla i Trophy zostaną killerami, a inne wyścigi niech będą łatwiejsze. Jakoś tak mam że im trudniej tym lepsze miejsce zajmuję, a im łatwiej im większe średnie prędkości tym spływam w dół w wynikach;) więc mi góry pasują ile i jakie by nie były.
Ależ ja wcale nie mówię żeby wyścigi te były łatwiejsze. Trudność podjazdu i tak nie zależy od nachylenia ale od tempa w jakim się je pokonuje. Niech będą olbrzymie przewyższenia, ale nie olbrzymie stromizny!
I jeszcze raz podkreślę - na istebniańskich imprezach nie powinno chodzić oto "żebym tylko przejechał" ale oto żebym to zrobił w jakimś tam możliwym dla siebie tempie, majac odniesienie do kolegów kolarzy.
Jechać po to żeby przejechać jakąś tam trasę można sobie zrobić nie płacąc 300 wpisowego
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Napisano 25 sierpień 2011 - 14:28
I jeszcze raz podkreślę - na istebniańskich imprezach nie powinno chodzić oto "żebym tylko przejechał" ale oto żebym to zrobił w jakimś tam możliwym dla siebie tempie, majac odniesienie do kolegów kolarzy.
czyli jak koledzy kolarze dają rade przejechać to w tempie, to znaczy że się da, więc zarówno mi jak i Tobie pozostaje więcej trenować
Napisano 25 sierpień 2011 - 19:53
Mam pytania logistyczne:
Czy w okolicach biura organizatora/startu/mety będą jakieś stoiska, na których będzie można kupić odżywki (batony/żele)? Ewentualnie coś do roweru?
Postaramy się aby coś takiego było przed/po każdym etapie. Jak będziemy na 100% pewni będzie info na stronie i na forum.
Napisano 25 sierpień 2011 - 20:03
Przestańcie narzekać już na te ścianki, wystarczy zaopatrzyć się w lżejsze przełożenia i wjedziecie. Ostatnio wjechałem Kamesznicę na 39x24, było ciężko ale dałem radę. Trasa jest fajna, mi się podoba, nie znam tylko podjazdu na Kocierz Widokową, dzisiaj pojadę sprawdzić jak to tam wygląda.
oki,juz nie narzekam,tylko poobserwuję napalonych na ścianki z wielka ciekawością :-P
Gosc_Jelitek_*
Napisano 25 sierpień 2011 - 20:49
Napisano 25 sierpień 2011 - 21:59
narazie 49 osób a wyścig za tydzień,.
A robić etapówkę dla takiej grupki ludzi to jak "czasówka";)
może trzeba zrobić jakąś promocję LAST MINUTE bo po 150 czy 200 zł lista chętnych pewnie szybko przekroczyła by 200 - 300 osób.
Napisano 25 sierpień 2011 - 22:47

Temat jest zamknięty