Co Dziś Zrobiłeś Dla Swojego Roweru
Posted 24 November 2021 - 22:03
- dołożyłem smaru pod endcap-y, od strony bębenka było zupełnie sucho
- opony weszły niemal bez pomocy łyżki, uszczelniły się bez problemu pompką podłogową
- jak już ściągałem kasetę to wyczyściłem napęd i podmieniłem łańcuch
- cauchy likes this
Posted 10 December 2021 - 13:47
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
- ROZMIAR and Marcin321 like this
Posted 11 December 2021 - 07:38
Próbowałem na takich oponach w zeszłym roku. Kompletna porażka. Trochę śniegu i kolce przestawały działać. Może byłoby lepiej gdyby dodatkowo bieżnik był bardziej agresywny, jak tu
https://www.rowertou...-zimowa-zwijana
Posted 11 December 2021 - 11:10
Tutaj równie dobrze sprawdzi się szeroka opona MTB jak i węższa ale kolcowana:
W kolcowanej oponie chodzi o to że musi się przebić do czegoś twardego (lód lub zlodowaciały śnieg), więc nie może być za szeroka. Tak jak zimowe opony do rajdówek.
Co do mleka - „stans no tubes” daje radę, chociaż nigdy nie sprawdzałem w jakim jest stanie tuż po jeździe w mrozie. Kojarzę że jest też dedykowana wersja na ujemne temperatury ale że nie posiadam to się nie wypowiem.
- artho likes this
Posted 11 December 2021 - 13:35
Do lasu natomiast chyba bym się nie wybrał obecnie beż kolców. Biegam z psem i czuję jak jest elegancko wyslizgane w koleinach. Nawet on z napędem na cztery nie raz zamiata dupą.
Na temat co zrobiłem dzisiaj to spa napędu.
Jak już kupiłem mokry smar muc off to i dałem szanse "muc off driverrain cleaner".
Zazwyczaj jestem sceptyczny jeśli chodzi o hype wokół chemii dedykowanej dla rowerów, ale muszę przyznać, że tylną przerzutkę wyczyściło w minutę - wystarczyło spłukać.
Wszędzie w zakątki nawaliłem hydrofobowego smaru - do obserwacji.
Aha, bloki w butach potraktowane suchym smarem bo zaczęły jęczeć. Na szczęście starcza to zaskakująco długo.
Posted 13 February 2022 - 10:40
Może kiedyś zmienię na klamkomanetki jak coś trafię na 2x8, bo mam nawet te śmieszne oryginalne przelotki do zmiany manetek na ramie na klamki.
Narazie w zupełności wystarcza jako rower na zimę czy deszcz kiedy szkoda mi supersixa.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
- mikroos likes this
Posted 09 March 2022 - 19:40
Pozytywne jest to że wszystkie łożyska i panewki są w dobrym stanie i nie wymagają wymiany.
Posted 11 May 2022 - 18:03
Wymiana baterii w mierniku mocy.
Teoretycznie SRM zaleca odsyłanie miernika do Niemiec do serwisu, ale że baterie są ogólnodostępne, a sama wymiana nie była taka trudna to postanowiłem załatwić sprawę na własną rękę.
- Marcin321 and artho like this
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 20 June 2022 - 19:17