Witam
Od tygodnia mam problem ze stukaniem jak poniżej i powoli szlag mnie już trafia.
Przeszukałem już wszystkie wątki na podobny temat, ale nic nie pomogło, dlatego zakładam nowy, bo mam to przynajmniej nagrane:
https://1drv.ms/u/s!...m4k01-?e=xtwAd2
- Rower Synapse 105 Alloy, kupiony w zimie 2019, przejechane około 3 tys. km.
- Stukanie zaczyna się zawsze jakieś 10 minut po rozpoczęciu jazdy, generalnie im dłużej jeżdżę, tym głośniej stuka - nagranie jest po godzinie jazdy
- Stuk zawsze słychać, gdy lewa nowa dochodzi do dolnej pozycji i wydaje mi się, że dochodzi bardziej z lewej strony
- Nie ma znaczenia ustawiona zębatka z przodu i z tyłu
- Nie ma znaczenia, czy naciskam mocniej na pedały czy lżej, również próbowałem naciskać na lewy czy prawy raz lżej, raz mocniej, nic to nie zmienia.
- Nie ma znaczenia szybkość pedałowania i zawsze stuka w tym samym położeniu pedałów, więc jest to na pewno związane z pedałowaniem
- Wczoraj wymieniłem pedały i bloki na zupełnie nowe - bez zmian, również nic nie zmienia położenie buta względem pedału, np. przy minimalnie skręcie w lewo jakbym chciał wypiąć buta
- Wszystko co się dało sprawdzić bez rozkręcania, oczywiście sprawdzone, nic nie zawadza, żadna linka od przerzutki itp.
- Wczoraj w serwisie wzięli go na stojak, ale oczywiście cisza, żadnych luzów, mam przyjechać na nim jak będzie stukać, tyle że po 5 minutowej przerwie w pedałowaniu, zanim wejdę do sklepu i tak przestanie stukać
I co tu zrobić? Tak się nie da jeździć.