Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stukanie Podczas Pedałowania

43 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wszechstronny

Wszechstronny
  • Użytkownik
  • 222 postów

Napisano 05 lipiec 2020 - 18:52

Mi się chyba udało zniwelować problem bez inwazyjnych działań. Rozebrałem korbę, oprócz pająka do którego nie mam klucza, rozkręciłem blaty, przesmarowałem odpowiednimi smarowidłami, to samo z zaciskami kół, każda śrubka. Odkręciłem pedały, mimo, że gwinty smarowałem wcześniej ale zrobiłem to ponownie innym smarem, dodatkowo przesmarowałem delikatnie śruby bloków w butach. Dzisiaj zrobiłem 70km, zero dźwięków. Zobaczymy jak będzie po kilku trasach.

#42 drakon

drakon
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądParczew

Napisano 05 lipiec 2020 - 20:03

U mnie też pomogło ostatnio przesmarowanie korby. Dokładnie powierzchni styku blatu z małą tarczą.

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

#43 kudl4t4

kudl4t4
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 06 lipiec 2020 - 11:40

Znowu sobie pozwolę wtrącić.

Kiedyś już wspominałam gdzieś tutaj o tym kanale, ale akurat Rides of Japan zrobił wideo a propo wymiany łożysk w Token Ninja i jako, że są to "wkręcane" supporty to spotkał się z paroma problemami. Może kogoś zainteresuje na przyszłość. 

https://youtu.be/B21rdTdB1W4 

Poza tym pokazuje zestaw do wymiany łożysk i jak się nim obsługiwać. :-)

#44 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 06 lipiec 2020 - 15:57

Kilka uwag do tresci tego video.
1. Konstrukcja wkladu, nieco zmarnowana szansa na bezproblemowe rozwiazanie, osadzenie lozyska od strony napedowej, slabo to wyglada.
2. Sam zestaw, tez troche nieudana konstrukcja, skoro element prasy jest za plytki aby osadzic lozysko w misce.
Czyli troche kulawa kombinacja, wydawaloby sie prostego i latwego w obsudze wkladu, z ktorego nie da sie wycisnac, bez koniecznosci mlotkowania, lozyska i narzedzi, ktorymi nie da sie takiego lozyska prawidlowo osadzic.

Zamiast dojsc do powyzszej konkluzji, nagania nachalnie Hambiniemu klientow na lozyska, na ktorych ten drugi zbija niezle kokosy...

Do tego obrazem sugeruje, ze lozyska mozna sprawdzic krecac sobie je w dloni.....

Lubie goscia ale jak dla mnie ten filmik jest kiepski.

Dodaj odpowiedź