62 koła to faktycznie lekkie przegięcie XD
Nowości Rowerowe
Posted 18 November 2020 - 12:05
Najbardziej podoba mi się ten tekst, że nowy ma być o 9-10W bardziej wydajny. Ale rower, rama czy co. A jak rower to w jakiej konfiguracji, i czy mówimy to o wydajności aero czy ogólnej biorącej pod uwagę wagę i trasę. Co za bełkot.
Posted 18 November 2020 - 13:47
Inną stroną roweru tri jest integracja schowków, na picie/jedzenie i osprzęt. Zawodnik jedzie bez wsparcia ekipy technicznej (są tylko bufety na trasie), musi sam radzić sobie z np. złapaną gumą, więc gdzieś to trzeba zabrać, stąd "objętość" takiej ramy. No i ramy tri nie podlegają regulacją UCI, stąd takie wynalazki jak Carvelo P5x/P3x czy Diamondback Andean ale to już nadaje się na inny wątek.
Posted 18 November 2020 - 13:56
Objętość, waga.. Ale to mi się w tri podoba - zwłaszcza gdy doliczymy zakazany (chyba nie we wszystkich tri ale w większości?) drafting - że to jest walka z samym sobą. Nie ścigamy się aż tak stricte o miejsce "w wyścigu", co walczymy z samym sobą, ze swoim czasem, swoją psychiką itd.
Posted 18 November 2020 - 14:01
Objętość, waga.. Ale to mi się w tri podoba - zwłaszcza gdy doliczymy zakazany (chyba nie we wszystkich tri ale w większości?) drafting - że to jest walka z samym sobą. Nie ścigamy się aż tak stricte o miejsce "w wyścigu", co walczymy z samym sobą, ze swoim czasem, swoją psychiką itd.
To jest bzdura że nie ma drftingu, wymagana odległość nie pozbawia ich drftingu Oni nawet zmiany robią.
Posted 19 November 2020 - 10:42
Dali Lionkowi do pojeżdżenia, można obejrzeć i zobaczej jakie ficzery oferuje ^.^
Posted 19 November 2020 - 22:37
Porównanie Tarmaców SL7 S-Works vs SL6 Sport:
Pozdrawiam
- artho likes this
Posted 20 November 2020 - 09:11
Żałuję tylko, że nie wyposażyli rowerów w takie same koła i nie ponowili testu. Wtedy wiedzielibyśmy ile roboty zrobiły aero koła, a ile zrobiła rama.
Dobre byłoby też porównanie odpowiedników SL6 z SL7, w takiej samej konfiguracji (te same koła, podobna waga). To dałoby obraz ile prawdy, a ile bullshitu jest w twierdzeniach producenta.
- 4gotten likes this