Także robiłem research, acz 3 miesiące później od Ciebie, tj. na wiosnę 2020 z którym się wstrzymałem gdy w sklepie Treka dowiedziałem się, że w czerwcu będzie "all new Emonda" i już wtedy mi wyjaśnili jak wszystko będzie ładnie poukrywane. Tak czy tak, jeżeli mówimy teraz o modelach rocznikowych 2020 to ceny nadal były takie jak napisałem . Zresztą można to łatwo sprawdzić w dowolnym katalogu online i na stronach sklepów. A to, że Twój sklep miał rowery wystawione w nieco niższych cenach i kupiłeś w dobrej to tylko Ci się chwali .
Niemniej jak ktoś przed momentem słusznie zauważył ta dyskusja nie ma większego sensu w połowie 2021 roku, za to tym fragmentem:
Nie powtarzaj stereotypów, że Emonda jest odpowiednikiem np. Ultimate czy Tarmaca.
myślę, że zrobiłbyś duży show zwłaszcza, gdybyś występował na antenie radia, telewizji lub gdziekolwiek, gdzie grupa odbiorców byłaby spora. Nie wiem niemniej do czego się odniosłeś bo nie zacytowałeś żadnego fragmentu, zdecydowanie też nie zaprzestanę twierdzenia (jak i cały świat), że Tarmac to odpowiednik Emondy, bo to jest dość oczywiste i nie przekonałeś mnie.
Niemniej zgodzę się, że przykre jest to, co dzieje się z tymi rowerami w większych rozmiarach... . Szczerze współczuję.
K O S Z M A R.