I czym bedzie Król Rowerów handlował?
Wczoraj czytalem, ze firma, do której nalezą m in marki Cervelo i Focus kupuje Canondale. Ma to nastapic w 1 kwartale 2022 .
Napisano 12 październik 2021 - 09:55
Myślę ze ta amerykańska firma, o której mówi to Fuji. Jest to bardzo niedoceniona marka na polskim rynku, a rowery są całkiem spoko, w dosyć przystępnych cenach.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 12 październik 2021 - 10:20
Napisano 12 październik 2021 - 10:25
Jeśli będzie cannondale to imo średnia wartość dodana, oferta szosowo-gravelowa beznadziejna w porównaniu do scotta
Czy ja wiem, Cannondale w szosach ma de facto 8 serii (4 Race i 4 Endurance), w gravelu to już się pogubiłem ile serii mają bo gdy kupowałem były 3 (Topstone, Topstone Carbon i Lefty), teraz doszły dwie serie elektryczne... mało?
Napisano 12 październik 2021 - 11:40
Z Japonii to tam jest co najwyżej nazwa.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 12 październik 2021 - 13:18
Designed in USA, made in Poland...taki jest napis u mnie na ramie ;-)
Wychodzi bardziej prestiżowo niż "Trek designed in USA", a "Made in China"
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 12 październik 2021 - 13:27
Wychodzi bardziej prestiżowo niż "Trek designed in USA", a "Made in China"
Mój tam ma naklejkę z adresem Trek-a w Stanach oraz dodatkowo naklejkę "Assembled in Germany". Zresztą..., nie wiem czy znajdzie się jeszcze choć jedna osoba na świecie, którą zaskoczy, że sporo komponentów wytwarza się dziś w Chinach. Chyba narzekanie na "Made in China" w czasach, gdy tam produkowane są tam produkty badziewne jak i najwyższe premium jest już nieco passé.
Napisano 12 październik 2021 - 13:32
Ja nie mówię, że jest inaczej. Po prostu są takie czasy, że wytworzono w Rumuni czy Polsce, brzmi zdecydowanie bardziej prestiżowo, niż w Chinach. Chińczyk, zrobi tak dobrze jak mu zapłacisz. Niestety, wiele osób nie rozumie, że jak ciśniesz chińczyka, żeby produkt X zrobił Ci w niższej cenie, to On go zrobi w niższej cenie - odbierze sobie to gdzieś indziej (w jakości, kontroli, surowcu).
Canyon Aeroad CF SLX
Napisano 12 październik 2021 - 13:48
wiele osób nie rozumie, że jak ciśniesz chińczyka*, żeby produkt X zrobił Ci w niższej cenie, to On go zrobi w niższej cenie - odbierze sobie to gdzieś indziej (w jakości, kontroli, surowcu).
* raczej: człowieka, dowolnej nacji.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 12 październik 2021 - 13:49
Ja nie mówię, że jest inaczej. Po prostu są takie czasy, że wytworzono w Rumuni czy Polsce, brzmi zdecydowanie bardziej prestiżowo, niż w Chinach. Chińczyk, zrobi tak dobrze jak mu zapłacisz. Niestety, wiele osób nie rozumie, że jak ciśniesz chińczyka, żeby produkt X zrobił Ci w niższej cenie, to On go zrobi w niższej cenie - odbierze sobie to gdzieś indziej (w jakości, kontroli, surowcu).
... tak jest nie tylko u Chińczyka, ale wszędzie - u Niemca, Rumuna i Polaka też. Dlatego sorry, ale nadal nie widzę żadnej przewagi między "Made in Germany" a "Made in China".
Excel liczy tak samo w Chinach i w Europie.
Napisano 12 październik 2021 - 13:49
Pamiętam jak w jednym filmie wysmiewal niszowe marki choćby takie Fuji na którym zrobiłem już 10tys od tamtego roku i ma się dobrze odpókać:-)Nie dość, że nie było problemów to dodatkowo nic lepszego na rynku nie było. Zaraz się okaże, że jednak są lepsze i w dodatku tańsze