Skocz do zawartości

Zdjęcie

Parametry Reach I Stack

endurance

24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2020 - 16:47

Idealnie gdyby podawany stack uwzględniał też „niezdejmowalną” pokrywę sterów (tak samo jak uwzględnia wysokość widelca). Wtedy porównanie będzie miarodajne, ale wątpię żeby producenci tak to mierzyli :(

Co do grupy to albo 105 albo od razu ultegra di2, IMHO. Byle nowe modele.

#22 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3200 postów

Napisano 20 lipiec 2020 - 17:03

manfred, dnia 20 Lip 2020 - 15:01, napisał:

Otrzymałem odpowiedź od Bottecchia rozmiar mojego roweru to chyba 52 tak więc stanowczo za mały. Napisałem zaś do sklepu z pytaniem o to ci mi napisałeś. Zobaczę co mi odpowiedą.

Jaki długi masz aktualnie mostek? Bo -przynajmniej teoretycznie- rama 52 prz wzroście 184 cm będzie za krótka, anie za długa? Czy jesteś pewien na 100%, że plecy bolą Ciebe z powodu zbyt długiej ramy, a nie zbyt krótkiej?

#23 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 779 postów
  • SkądPodhale

Napisano 20 lipiec 2020 - 18:01

Teraz mam 10 cm. No ja wiem że ta rama jest za krótka. Bo był to zakup roweru używanego na którym obecnie jeżdżę. Wcześniej miałem też race i też mnie plecy bolały. Dlatego postanowiłem w końcu kupić nowy rower i dopasowany pod moje preferencje a nie używki okazyjne

Facebuk i  YT  Strava

#24 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 lipiec 2020 - 18:57

manfred, dnia 20 Lip 2020 - 15:05, napisał:

O tym przekonał bym się gdyby ustawiono mi rower pod moje gabaryty i pozwolono przejechać sie 50 km.

Tak byłoby oczywiście idealnie, ale bez tego też nie ma końca świata. Charakterystyka rowerów oraz poziom komfortu są parametrami bardzo często wspominanymi w recenzjach oraz dyskusjach. Oczywiście ostateczna decyzja należy przy tym do Ciebie.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#25 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 779 postów
  • SkądPodhale

Napisano 20 lipiec 2020 - 20:52

Idziemy w  FUJI GRAN FONDO 1.5 na 105 Postanowione. Tak więc malutka Bottecchia mam nadzieje sprzeda się za parę złotych.

• artho lubi to

Facebuk i  YT  Strava

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: endurance