Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
#482 Gosc_Kuba__H_*
Posted 09 November 2020 - 08:47
No co Ty wg jednego kolegi to ciężka praca marchewka i buraki i soja, mleko sojowe, dużo mleka sojowego tym co mi teraz powiedziałeś zabiłeś moje dzieciństwo ... całe życie myślałem ze Pudzian to od białka z Olimpu tak urósł no i kurczaka z ryżem.
Posted 09 November 2020 - 17:22
Czyli mi zarzucasz, że wkładam ci w usta coś czego nie powiedziałeś, a potem robisz to samo w drugą stronę? Tak, jesteś perfidnym trollem.
Odnośnie Pudziana, różnica polega na tym, że on uprawiał niszowy sport, był zrzeszony w jakichś śmiesznych federacjach, więc o porządnych kontrolach nie ma mowy (jeśli w ogóle tam jakieś mieli). W przypadku biegów narciarskich dalej jest to nisza, ale jednak jest to sport olimpijski i taką Kowalczyk i Bjoergen regularnie sprawdzali + paszport biologiczny. Co oczywiście niewiele znaczy i nigdzie nie pisałem, że Bjoergen (czy Kowalczyk) były czyste. Jak pokazuje ostatnia duża afera (Aderlass), doping dalej niestety jest wykrywane głównie przez śledztwa policyjne, a nie testy.
Posted 09 November 2020 - 18:50
Co do Marit, to do pewnego momentu była średniaczką. Eksplozja formy przyszła nagle, ze ,sredniaka do mistrzyni. Dlaczego? Nie komentuję. jeśli chodzi o Frooma to miał ciężką kontuzję. Złamanie kości udowej chyba. Trochę znam temat, w kwietniu miałem pierwszą operację, a w sierpniu drugą bo po pierwszej złamał mi się gwódz śródszpikowy tytanowy. Wiem, że na szosówkę już nie wsiądę więc myślę o ramie bez przekroku, czyli po prostu damce. Na razie po trochu o jednej kuli. Niestety ze strachem z tyłu głowy, bo jak powiedział mi chirurg zadecyduje biologia i pesel. Zdrowia
Posted 09 November 2020 - 19:15
Co do Marit, to do pewnego momentu była średniaczką. Eksplozja formy przyszła nagle, ze ,sredniaka do mistrzyni. Dlaczego?
Stawiam że to własnie wtedy przeszła na Weganizm i zbudowała masę mięśniową na marchewce, burakach i mleku sojowym No to powiem Ci z ta kością grubo u Ciebie, nie zazdroszczę :| zdrówka.
Drzizas.
Pierwszy start w seniorach 2001. Pierwszy top na pudle 2003.
Miała w wieku prenatalnym wygrywać?
Widzę, że tu kibice rodem z Włoch i Francji.
Jak "nasz" wpadł na dopingu to jest legendarny (Pantani, Virenque).
Jak "ich" nie wpadł ale zalicza top na pudle to pewnie doper (Wiggo, Geraint Thomas).
Edit. Co niektórzy mogą przeżyć szok jak pojadą na tor i zobaczą 18-to letnie "dziewczynki" (w sensie ich masy mięśniowej). A w krajach typu UK i Australia to często bardziej hobby i o pieniądzach w karierze seniorskiej wiele z nich nie myśli.
Zresztą jaka kasa jest w peletonie kobiet to opisane tu:
https://rowery.org/2...larstwa-kobiet/
"Spośród biorących udział w ankiecie, 25% profesjonalnych zawodniczek nie otrzymuje wynagrodzenia"
"Ponadto 43% zawodniczek, które wzięły udział w ankiecie, musiało zwrócić ekipom koszty powiązane ze sprzętem, jego naprawą, kwestiami medycznymi lub za podróże. 33% ankietowanych kobiet pracuje również na drugi etat, a 46% studiuje lub podjęło wysiłek zapisania się na uczelnię."
Nie zakładałbym, że 18-to latki szprycują się "dla funu".
Posted 09 November 2020 - 23:07
Posted 10 November 2020 - 08:52
Prawda jest taka, że był najmocniejszy na tej Vuelcie.
- sirkozi likes this
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 10 November 2020 - 10:58
A swoją drogą Giro i Vuelta pokazały w jakim kryzysie jest kolarstwo włoskie i hiszpańskie - kiedyż takie potęgi a jak przychodzi co do czego to zostają od lat Valverde i Nibali. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ilu ludzi jeździ amatorsko/wyczynowo we Włoszech a Słowenii (10 razy więcej?) i jaką rolę odgrywa kolarstwo w tych krajach.
Na pocieszenie 3 Toury wygrano na włoskich rowerach
Posted 10 November 2020 - 16:13
lol Roglic jaki skromny
Nie znoszę typa.
Polska przypadłość - ocena po fragmencie wyrwanym z kontekstu. Nie wpadliście na to, że najpewniej akurat ktoś mu zadał pytanie, czy uważa, że jest najlepszy na świecie?
pofatygowałem się i wrzucam Wam link: https://eurosport.tv...wo,1037085.html
Nie będę nawet pytał skąd ta nienawiść.
- Yudo likes this
#499 Gosc_Kuba__H_*
Posted 10 November 2020 - 16:52
Nowy rower Tao https://twitter.com/...182109933957121
- Born Ready likes this
Posted 11 November 2020 - 11:31
Polska przypadłość - ocena po fragmencie wyrwanym z kontekstu. Nie wpadliście na to, że najpewniej akurat ktoś mu zadał pytanie, czy uważa, że jest najlepszy na świecie?
pofatygowałem się i wrzucam Wam link: https://eurosport.tv...wo,1037085.html
Nie będę nawet pytał skąd ta nienawiść.
Nie wpadłeś na pomysł, że mój stosunek nie wziął się z tego jednego zdania, panie światowy?