Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
#567 Gosc_Bullet_*
Napisano 05 styczeń 2021 - 19:41
Moja reakcja to też było mocne WTF
Pasuje ta campa do BMC jak świni siodło.
Jak świni siodło? Europejska rama na włoskim osprzęcie? Do bodajże 2009, albo 2010 r. prawie wszystkie rowery tej firmy wychodziły na osprzęcie Campagnolo, a do 2012 r. wyższe modele BMC wychodziły na Campie, niższe na Shimano. Tak, że BMC dawniej właśnie utożsamiany był z Campą. Przerzucenie się BMC tylko na Shimano i Srama raczej obniżyło image tej firmy. Warto się tym zainteresować, bo świat nie kończy się na Specach i Trekach.
Niżej fotka BMC na Super Recordzie z 2011 r.
- 1415chris, cauchy i Gregory34 lubią to
#569 Gosc_Bullet_*
Napisano 05 styczeń 2021 - 20:10
Niewiele się spodziewałem i jak zwykle się nie zawiodłem. Masz rację, niepotrzebnie ci odpowiadałem. Ale bluzg masz męski.
Edycja: czy nowe Campagnolo ( głównie chyba korba i klamki ) się lepiej prezentuje, czy gorzej, to rzecz względna. Nie powiem, że mi się nowa Campa pod tym względem podoba - dwie wcześniejsze edycje Chorusa, Recorda i SR bardziej mi wizualnie odpowiadały. Ale korby i klamki Shimano to też żadna rewelacja, nie mówiąc o korbach Srama czy Rotora.
A napisać, że BMC nie pasuje Campagnolo, to prawie tak samo, jakby twierdzić, że Campa nie pasuje Bianchi, Wilierowi czy Pinarello.
Napisano 05 styczeń 2021 - 21:30
Ja to bym chętnie jeździł na campie, gdyby nie absurdalne koszty .
- sirkozi i 4gotten lubią to
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 06 styczeń 2021 - 01:24
Co chcesz ode mnie przeczytać w takim razie?
Ramy BMC prezentują się chujowo z Campą i jej wyglądem, i tyle. I co było dekadę temu nie ma tutaj znaczenia, oceniam aktualny wygląd.
No właśnie Ty tylko oceniasz, i to tylko Twoje zdanie. Więc racz pisać kulturalniej.
- 1415chris i sirkozi lubią to
Napisano 06 styczeń 2021 - 08:19
Ciekawe, gdzie pójdzie. Są głosy o UAE i Ineos, co byłoby dramatem dla Kwiato. Ciasno by się zrobiło na klasyki po tym, jakie wyścigi zapowiedzieli już wcześniej dla Pidcocka, a sam Hirschi już pokazał że można na niego stawiać.
Na dniach ma być wszystko jasne.