A w Liege-Bastogne-Liege to też po chamsku Alaphilipowi Roglic koło wystawił? 🤣🤣🤣
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Started By
cauchy
, 29 sie 2020 12:58
1981 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 marzec 2021 - 21:45
No, a Kwiato jadący na kole Sagana w MSR i wystawiający mu koło?
- cauchy lubi to
Napisano 14 marzec 2021 - 23:51
W MSR jakkolwiek cieszyłem sie z wygranej Kwiato to jednak w stylu w jakim to zrobił... Sagan harował ciagle z przodu i jeszcze niepisanym „obowiazkiem” mistrza swiata jest rozpoczac sprint. Jakkolwiek nie pałam do niego wielkim uczuciem, tak uważam że tamten finish mu sie należał. Mało kto w peletonie z tych wielkich w ostatnich latach tyle harował w czubie co Sagan i GVA.
- 4gotten lubi to
Napisano 15 marzec 2021 - 08:13
Dlatego, uważam, że w ucieczkach powinna być jasna zasada: praca przemienna przez wszystkich, a na końcu, powiedzmy 100m każdy się rozjeżdża i pracuje na swoje konto. Byłoby to na pewno sprawiedliwe, bo wygrywa najmocniejszy. Mowa oczywiście o liczbie 2 do, powiedzmy, 5 osób. Coś w rodzaju, jak jest w sprincie klasycznym (narciarstwo)....
Napisano 16 marzec 2021 - 14:03
Trudno mi uwierzyć w to co tutaj czytam. Roglic wyyebał się do rowu, poszlifował i stracił zwycięstwo, a Panowie Kolarze piszą, że dobrze mu tak. Na Forum Szosowym. Bo nie oddał etapu biednemu. Mógł oddać, cała praca drużyny, splendor dla teamu i sponsora oraz pieniądze do podziału w pizdu. To tak, jakby Wasz pracownik wrócił z trasy bez służbowego auta i tłumaczył, że oddał bardziej potrzebującemu 😆
- beskidbike i steve69 lubią to