del.
Codzienny Komentarz Wyścigów Uci
Napisano 26 czerwiec 2021 - 16:43
Straszne te crashe.
Szczegolnie ten spowodowany przez babe gupia z tym kartonem.
Sporo poobijanych zawodnikow z duzymi stratami.
https://twitter.com/...X4xe0od6nn9PUkw
Napisano 26 czerwiec 2021 - 16:55
Dla mnie, za tak debilne zachowanie kibica (idiotka z kartonem), poszkodowane ekipy powinny wytoczyć proces o odszkodowanie. Choćby za straty w sprzęcie. Bo brak wyniku sportowego jest niepoliczalny. Może jak ktoś zabuli za głupotę i się to nagłośni w mediach, następni zaczną myśleć? I nie mam na myśli mściwości. Po prostu, nie ma lepszego sposobu na zmuszenie ludzi do myślenia, jak płacenie za głupotę. To nie był przypadek, czy nieszczęśliwy zbieg okoliczności, to była skrajna głupota!
- cauchy i samuraj_84 lubią to
Napisano 26 czerwiec 2021 - 17:19
To jak jeździ Alaphilippe jest dla mnie właśnie pięknem tego sportu, zaciśnięte zęby i ogień, bez kalkulowania. Jak sobie przypomnę drugi etap z ubiegłego roku i jego atak, na który Kwiatkowski jadący obok nawet nie zareagował to mi się płakać chce.
Zlikwidować im te radyjka i mierniki mocy
Napisano 26 czerwiec 2021 - 21:28
- cauchy lubi to
Napisano 27 czerwiec 2021 - 17:00
Alaphilippe oddał koszulkę, ale proste że z mojej perspektywy nie ma biedy
Ogólnie liderzy patrzyli na siebie, nie na MvdP na początku tego ataku. Ludzi, którym zależało tylko na etapie, nie było już wielu. Pogacar i skoczek sprawdzili tylko co z tyłu, Colbrelli już nie dał rady. Jeśli chodzi o generalkę, Mathieu nie jest zagrożeniem i dlatego w początkowej fazie nie było natychmiastowej kontry.
Napisano 27 czerwiec 2021 - 17:10
mnie zastanawia, bo to już widzę nie pierwszy raz, czemu na mecie z ekipy nie czeka nikt z głupią karimatą, żeby się chłopak położył i choć kilka minut odsapnął. Tak było na Strade w 2018, gdy oni wszyscy wjeżdżali w mrozie i padali pokotem na tych zimnych kamieniach, tak było nie raz po wyjechaniu się do końca, tak było i tym razem. Zostawiają chłopaka siedząco-leżącego na twardym asfalcie, albo jak żula pod barierkami i tylko klepią po plecach.
Napisano 28 czerwiec 2021 - 14:04
- piotrkol lubi to
Napisano 28 czerwiec 2021 - 16:28
Ewan karetka, ciekawe co tam się dzieje.
#edit:
Swoją drogą Sagan wykorzystujący sunące się koło Ewana i dociskający swoje plecy do koła, jednocześnie unosząc lekko nogi, by nie szorować nimi (ani plecami) po asfalcie to jakiś kolarski majstersztyk.
- cauchy lubi to
Napisano 28 czerwiec 2021 - 18:46
To jest dowód, że w pewnym momencie zostaje przekroczona masa krytyczna. I te wszystkie zajefajne integracje, ukryte prowadzenia zaczynają wyglądać jak swoja własna parodia. Ten rower jest zwyczajnie brzydki.