[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Napisano 26 październik 2020 - 00:22
Jeśli zmienimy dostawcę to wstępnie jestem chętny. No hard feelings ale niestety raso mi zupełnie nie leży po prostu.
Dziwny krój koszulki - wyglądają dobrze tylko w pozycji wyprostowanej, natomiast siedząc na rowerze koszulka podwija się zarówno z przodu jak i z tyłu. Ta z przed 2 lat z zamówienia już tak miała w stopniu dużym, natomiast ta z zeszłego roku to jest kuriozum - musiałem ją poprawiać co 10 sekund
Oprócz tego niezbyt przyjemny materiał w modelu race cut - jakiś taki sztuczny i sztywny. Training cut wyglądał nieco przyjemniej ale leżał jeszcze gorzej niż race cut.
Kilka lat temu mieli super te rzeczy (teamowy strój Huromu robiony przez Raso mam od bodaj 4 sezonów i wciąż trzyma się doskonale. Zarówno dobrze leży (nie rozciągnął się) jak i dobrze wygląda (brak przetarć) mimo, że katuje go w najgorszych warunkach.
Ostatnio jednak niestety nie wygląda to już tak dobrze. Dwa razy wiązłem - dwa razy się "przejechałem" więc trzeciego nie będzie
Spodenki spoko choć jak się jedne przetarły po kilku jazdach i mnie olali to też trochę mnie to zraziło.
Eroe ma spoko ciuchy, jak najbardziej jestem za.
Oprócz tego klasyka - Castelli i Santini są dla mnie w innej lidze. W tym roku śmigam w Castelli Aero Jersey 6.0 i mógłbym w niej nawet spać No ale rozumiem, że z Włoch wychodzi drogo i skomplikowanie więc nie upieram się
- Tomo i wierzba lubią to
Napisano 26 październik 2020 - 01:16
Jestem zainteresowany kompletem letnim, koszulka + spodenki, oraz dodatkowo rękawki. Raso odpada, może być Vitesse, Luxa lub Quest. Chętnie ewentualnie pomogę w zamówieniu ubrań w dobrej cenie w Atak Sport lub Verde. I tylko nie wszystko czarne pls, spodenki mogą być czarne z jakimś akcentem ale koszulka raczej mniej "żałobne" barwy, niektóre ustawki już przypominają kondukty pogrzebowe
Bianchi Oltre XR3 Disc
Accent Freak
Bulls Copperhead 3
Napisano 26 październik 2020 - 07:27
1x koszulka krótki rękaw
1x spodenki
Mam longsleeve z Quest, generalnie jest super, jedynie zamek mi nie odpowiada bo ma problem z pracą na samym początku, ma problem z ruszeniem po wpięciu i rozpięciem na końcu. Wymieniałem rozmiar, w dwóch sztukach było tak samo.
Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 październik 2020 - 08:53
Odnośnie samego Raso mam wrażenie że z roku na rok z jakością coraz gorzej. I podkreślę jescze raz- ten kołnierzyk to koszmar
Napisano 26 październik 2020 - 09:35
1 x spodenki (najlepiej klasycznie czarne)
1 x koszulka (preferowana jasna, pastelowa, jeden kolor, bez gradientów)
1 x potówka
1 x rękawki
Jeżeli będzie taka możliwość to chętnie jaskrawa kamizelka.
Spodenki z raso premium z tamtego roku są dla mnie idealne, bardzo dużo w nich jeździłem.
Koszulka training fatalna, dziwny materiał, podwija się i zamek chodzi bardzo ciężko.
Kupiłem w tym roku bluzę, koszulkę i potówkę z eroe, moim zdaniem szczególnie koszulka rewelacja więc mój głos na eroe.
Napisano 26 październik 2020 - 09:38
- 1x koszulka (na lato)
- 1x spodenki (na lato)
Mój głos również na jakiś minimalistyczny projekt od Eroe. Byle nie cały czarny Batman, nietoperzy już u nas za dużo.
Ribble R872 - Octane One Gridd
Napisano 26 październik 2020 - 09:40
Koszulka training ma większe kieszenie,koszulka race faktycznie ciasnawe są.1x koszulka
1x spodenki
być może 1x potówka (o ile będzie. Zastanawiam się jeszcze u kogo wziąć - jak ktoś ma od potencjalnego dostawcy to mile widziane komentarze).
Sprzęt u Raso jest ok, ale tragicznie małe mają kieszenie. Porównanie zwłaszcza z Vitesse wypada blado przy rozmiarach S czy M. Da się coś z tym zrobić?
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka