Jump to content

Photo

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 replies to this topic

#801 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2,020 posts
  • SkądBrzesko

Posted 14 April 2021 - 19:22

Siecky - Rok temu było to samo, dwa lata temu też miałem problemy z kontaktem. Wymówka "Awaria systemu pocztowego", jak się okazuje dość częsta. Żadne respiratory i pogrzeby. Sodówa uderzyła i olewają klienta i tyle. Biorąc pod uwagę zgodne opinie o pogorszeniu się jakości produktów to ja bym się z tego wycofał. Na szczęście od początku założyłem, że jak padnie na raso to nie biorę udziału więc teraz mam komfort obserwacji z boku. Fascynuje mnie jak szybko ta firma stoczyła się z całkiem niezłej do jednej z najgorszych w kraju.

• beskidbike, X-RAY, Ulepekin and 2 others like this

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#802 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 14 April 2021 - 20:24

[mention]uraz [/mention] to ja mam pomysł z ankietą dla tych co zamówili:

1. Rezygnacja z Raso licząc się z konsekwencją braku grupowca w tym roku
2. Cierpliwe oczekiwanie aż Raso pójdzie po rozum do głowy jednocześnie mając na uwadze ryzyko, że zamówienie nie dojdzie do skutku

jakieś jeszcze propozycje ?

#803 JohnDoePL

JohnDoePL
  • Użytkownik
  • 139 posts
  • SkądChełmża

Posted 14 April 2021 - 20:25

... a może ktoś nie odbiera telefonu... bo leży pod respiratorem... albo zachodzi w głowę jak ogarnąć pogrzeb matki... hmmm nie... pewnie "olewa klienta"... więc pokażmy mu kto tu rządzi !!!...

Nie biorę udziału w zakupie, ale z tego co widzę, to koszulki od Jana Piątkiewicza i jego Bikeshow.cc juź trafiają do zamawiających a akcja była zdecydowanie później uruchamiana, pomijając to co pokazuje u siebie na YT i nowe produkty RASO.

• beskidbike, Ulepekin, lupus and 1 other like this

#804 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądPodhale

Posted 14 April 2021 - 20:40

Oj narzekamy, narzekamy bo producent się nie wyrobił i nie wyrabia. Czekaliśmy parę miesięcy to czy miesiąc więcej coś zmienia? Ja mogę poczekać i do jesieni. Mam w czym jeździć. Sytuacja w większości polskich firm produkujących odzież sportową jest ciężka ze względu na o wiele większy popyt, nie tylko z Polski ale i z Europy. Kogokolwiek wybierzemy na przyszły rok to proponuję zamówienie złożyć jesienią żeby mieć ciuchy na wiosnę.
  • beskidbike and drza like this

#805 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 April 2021 - 21:18

[mention]uraz [/mention] to ja mam pomysł z ankietą dla tych co zamówili:

1. Rezygnacja z Raso licząc się z konsekwencją braku grupowca w tym roku
2. Cierpliwe oczekiwanie aż Raso pójdzie po rozum do głowy jednocześnie mając na uwadze ryzyko, że zamówienie nie dojdzie do skutku

jakieś jeszcze propozycje ?

A po co ankieta? Jeśli Raso się ogarnie to ciuchy będą, jeśli nie to nie. Nie wiem co tu jest do ustalania.

• Siecky likes this

#806 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 14 April 2021 - 21:32

Jak co tu jest do ustalenia... Ktoś albo już ogarnął w innym miejscu... albo właśnie to robi... iii szuka sposobu jak się wymixować z zamówienia Uraza...

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka
  • drza likes this

#807 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1,105 posts
  • Skądwe mnie tyle piękna

Posted 14 April 2021 - 21:41

Nie biorę udziału w zakupie, ale z tego co widzę, to koszulki od Jana Piątkiewicza i jego Bikeshow.cc juź trafiają do zamawiających a akcja była zdecydowanie później uruchamiana, pomijając to co pokazuje u siebie na YT i nowe produkty RASO.

Piątkiewicz to kolega Marczyńskiego  który ma udziały w Raso. A razem robią biznes pod tytułem Bikeshow.

Więc wiesz......

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#808 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 14 April 2021 - 21:43

Ta niebieska koszulka z gradientem od bikeshow wygląda jakoś znajomo. Widzę, że wyznaczamy trendy w polskim kolarstwie  B)

• piotrkol, Tomo, sirkozi and 2 others like this

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#809 JohnDoePL

JohnDoePL
  • Użytkownik
  • 139 posts
  • SkądChełmża

Posted 14 April 2021 - 21:55

Piątkiewicz to kolega Marczyńskiego  który ma udziały w Raso. A razem robią biznes pod tytułem Bikeshow.

Więc wiesz......

To ja w pełni rozumiem, pewnie jeszcze dogląda sprawy na miejscu w firmie, co nie zmienia faktu by tak traktować innych klientów. Z tego co widzę z nie małym zamówieniem. Sam się chciałem dopisać na czarne spodenki bo cena była korzystna, ale chyba dobrze zrobiłem, że się zawahałem. Mam nadzieję, że to się mimo wszystko dobrze skończy.

#810 YamaY

YamaY
  • Użytkownik
  • 110 posts
  • SkądPodhale

Posted 14 April 2021 - 22:05

A co by sie miało źle skończyć? Przecież firma działa i ma się dobrze więc będzie trochę później ...

#811 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 posts

Posted 14 April 2021 - 22:14

Marczyński zabierze pieniądze z tego zamówienia i ucieknie do Argentyny, by dożyć tam późnej starości nic nie robiąc.

• lupus likes this

#812 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 14 April 2021 - 22:29

A po co ankieta? Jeśli Raso się ogarnie to ciuchy będą, jeśli nie to nie. Nie wiem co tu jest do ustalania.

simple -> jeśli większość byłaby za rezygnacją to może czegoś by się panicze nauczyli, ale to tylko propozycja i nic poza tym

#813 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 posts
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Posted 15 April 2021 - 10:01

Wiesz, Ci którzy mają całą szafę ciuchów, mają w czym jeździć, nie zależy im na czasie i pewnie się kiedyś doczekają na kolejny zestaw ubrań do kolekcji. Są jednak i tacy którzy mają jeden lub dwa komplety i teraz dylemat: czekać na realizację zamówienia z RASO czy zabrać swoje zabawki i kupić gdzie indziej. Tych też trzeba trochę zrozumieć.

Faktycznie fajnie jest przyglądać się tej dyskusji z boku, projekt mi się podobał, ale podobnie jak piotrkol91 w momencie gdy wybór padł na RASO odstąpiłem i wcale nie dlatego że zależy mi na czasie i wiedziałem czym to pachnie, po prostu uważam że firma RASO jest pod każdym względem przeceniona, nawet jeśli w zamówieniu grupowym można kupić u nich ciuchy w miarę tanio.

• beskidbike and piotrkol like this

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

#814 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 15 April 2021 - 18:32

Żeby nie było - jest postęp, wczoraj dostałem fakturę bez błędów. Czekam teraz na określenie realnego terminu realizacji i jak już się doczekam to zadecyduję czy zamawiamy.

• pimpf, piotrkol, Tomo and 3 others like this

#815 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1,224 posts

Posted 15 April 2021 - 18:41

Najpierw jeszcze trzeba doczekać się terminu, kiedy będą mogli określić termin realizacji.
*Sigh*
  • wierzba likes this

#816 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 16 April 2021 - 10:39

Nowy termin realizacji to "pierwszy tydzień maja, najpóźniej". Czy w związku z tym ktoś chciałby się wypisać czy może mimo wszystko mam zrobić przelew i czekamy? 

• JHartman, Tomo, maad11 and 2 others like this

#817 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 April 2021 - 10:42

Ekstra! :) Fajnie, że ruszyło. Ja jestem za dokończeniem sprawy!

#818 Grzesinek

Grzesinek
  • Użytkownik
  • 12 posts

Posted 16 April 2021 - 10:44

Oczywiście że jedziemy do przodu z tematem. U mnie i tak jeszcze leży śnieg.

#819 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 posts
  • SkądMeseritz

Posted 16 April 2021 - 10:45

Ooooo coś się ruszyło, jest termin - extra info, dzięki Uraz. 3 tygodnie to nie wieczność - można poczekać.

#820 bymben

bymben
  • Użytkownik
  • 20 posts

Posted 16 April 2021 - 10:45

Jestem za dokończeniem zamówienia. Czekamy.

Reply to this topic