Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2021] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1165 odpowiedzi w tym temacie

#641 Gregory92

Gregory92
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 14 luty 2021 - 16:19

Cześć, ja również zaczynam się zastanawiać. Jak duża jest różnica pomiędzy spodenkami w rozmiarze L i M?
Kusi mnie sprawdzenie rozmiaru M. Aktualnie mam 181 cm(to się raczej nie zmieni :P) wzrostu i 74-75 kg (na granicy). Warto próbować mniejszego rozmiaru? W poprzednim roku brałem L i wkładka się trochę przesuwa (muszę ją poprawiać czasem), a ściągacze w spodenkach premium są bardzo napięte (boję się że będzie za ciasno).

#642 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 14 luty 2021 - 16:41

L będzie na pewno dobre. M może będzie dobre. Wybór należy do Ciebie :)

• sirkozi lubi to
To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#643 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 luty 2021 - 17:46

Czy ktoś może coś napisać o rękawiczkach Raso? Na fotkach nie wyglądają zbyt atrakcyjnie i chyba na "modelu" są za duże.

Ja mam 2 pary. Są bardzo dobrze dopasowane; całą górę mają z lycry. 

Czy to są te same ściągacze w spodenkach, co w Classic? Są mega mało rozciągliwe i ledwo je na początek czwórek naciągam.

Nie wiem czy są te same ale spodenki Race mają w tym roku nowe ściągacze, inne niż w poprzednich latach. 

Na prezentowanym przez Ciebie zdjęciu, końcówka nogawki w spodenkach Navy, jest podwinięta i obszyta (nie "cięta").

Czy to rozwiązanie dotyczy jedynie spodenek w kolorze Navy, czy to domena tegorocznych spodenek Premium lub Race ?

Taki ściągacz jest w spodenkach Race, niezależnie od koloru. Premium mają zupełnie inne ściągacze z bardzo szerokiej taśmy. 

W Vitesse miałem koszulkę 4, a spodenki 6 i było idealnie.

Kupował ktoś nogawki i rękawki z raso i ma jakieś opinie co do rozmiarów?

Koszulka Vitesse 4 (ta bardziej obcisła, nie pamiętam już nazwy) = Raso L; Spodeki Vitesse 6 = Raso XL

Rękawki i nogawki najlepiej brać w rozmiarze odpowiadającym koszulce i spodenkom. 

Przy twoich wymiarach koszulka z raso minimum L (na szerokość) a na długość to pewnie XL

182/84 rozmiar L czy XL ?

L, a jeśli 84 to obwód klatki to raczej M

• Bzyk lubi to

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#644 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 14 luty 2021 - 17:57

Cześć, ja również zaczynam się zastanawiać. Jak duża jest różnica pomiędzy spodenkami w rozmiarze L i M?
Kusi mnie sprawdzenie rozmiaru M. Aktualnie mam 181 cm(to się raczej nie zmieni :P) wzrostu i 74-75 kg (na granicy). Warto próbować mniejszego rozmiaru? W poprzednim roku brałem L i wkładka się trochę przesuwa (muszę ją poprawiać czasem), a ściągacze w spodenkach premium są bardzo napięte (boję się że będzie za ciasno).

Ja mam M koszulkę i spodenki przy 170 cm i 74 kg. 

IMG-6023.jpg

Na długość dla Ciebie myślę będą idealne i na obwód tym bardziej. Delikatnie u siebie dałbym radę je podciągnąć, ale niestety, to już max jest dla ściągacz  :lol:

#645 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 postów

Napisano 14 luty 2021 - 19:03

[…] Na długość dla Ciebie myślę będą idealne i na obwód tym bardziej. Delikatnie u siebie dałbym radę je podciągnąć, ale niestety, to już max jest dla ściągacz :lol:

Właśnie dlatego Mki w Twoim (@Bzyk) przypadku omijałbym szerokim łukiem i brał większe.
Jak na moje preferencje, to już "na łyso" są ciasnawe, a powodzenia we włożeniu nogawek pod spód.
Aczkolwiek uda Ci się bardzo rozszerzają ku górze, więc może niżej te ściągacze nie są ciasne.

Też jakoś dziwnie krótkie te Mki jak na Twój 170 wzrostu, a długich nóg nie masz, oceniając po zdjęciu.
To są normalne Mki a nie skracane?
Bo ludzie piszą, że Raso mają długie nogawki i nieraz im do kolan sięgają.

Wypytuję, bo po tym zdjęciu zacząłem kwestionować prawidłowość doboru swojego rozmiaru i długości nogawek.

Co do kolegi @Gregory92, to też bałbym się o ciasnotę ściągaczy premium w Mkach. Zależy jak bardzo masz przypakowane uda. Może z okazji walentynek możemy liczyć na jakieś zdjęcia? (joke)

L, a jeśli 84 to obwód klatki to raczej M

84 to chyba była waga, bo mowa o spodenkach.
Jeśli tak, to M za małe.

@uraz: Czy będzie możliwość domówienia później w tych samych cenach razem z tymi co nie trafili z rozmiarem? (domówienia, nie wymiany)
Chyba przy zamówieniach z Verge było coś takiego praktykowane, nie wiem czy przypadkiem z Raso nie też.

#646 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 14 luty 2021 - 19:19

@Uraz Dzięki, czy potrzebne jest wysłać potwierdzenie przelewu do 22 godziny? 

#647 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 14 luty 2021 - 19:29

Też jakoś dziwnie krótkie te Mki jak na Twój 170 wzrostu, a długich nóg nie masz, oceniając po zdjęciu.
To są normalne Mki a nie skracane?
Bo ludzie piszą, że Raso mają długie nogawki i nieraz im do kolan sięgają.

Krótkie? To najdłuższe spodenki jakie mam. Praktycznie od samego kolana. Eroe są o wieeele krótsze, a Martombike pomiędzy. Ja zdecydowanie wolę krótsze. 

#648 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 luty 2021 - 19:44

Zauważyłem pewną nieścisłość. Bluza ze zdjęcia jest z odkrytym zamkiem, a link do strony producenta pokazuje tą z zakrytym patką zamkiem i kieszonką na piersi. Rozumiem, że to jest aktualny model i ten będzie realizowany?

#649 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 postów

Napisano 14 luty 2021 - 20:03

Krótkie? To najdłuższe spodenki jakie mam. Praktycznie od samego kolana. Eroe są o wieeele krótsze, a Martombike pomiędzy. Ja zdecydowanie wolę krótsze. 

Oceniam wyłącznie ze zdjęcia. Nie są bynajmniej krótkie na Ciebie. Są ok, ale nie jakoś kosmicznie długie. Jedynie bezwzględnie wydawały mi się krótkie jak na rozmiar M i Twoje 170cm.
Ja swego czasu śmigałem w Mkach przy 180cm i długich nogach (87cm przekrok) i nie były jakoś bardzo krótkie. (…ale teraz bym wziął albo przedłużane, albo Lki, bom się spasł)

P.S. Przez praktycznie do samego kolana, rozumiem praktycznie do samego kolana :) czyli jakby ledwo wystawał mięsień obszerny przyśrodkowy uda, to wtedy. Tobie brakuje 2-3 centy.
Kolega jest trochę cięższy i on ze względu na wagę brał spodenki XXL przy 180cm i wtedy można było powiedzieć, że mu sięgają do kolana ;)

#650 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 luty 2021 - 20:14

@uraz: Czy będzie możliwość domówienia później w tych samych cenach razem z tymi co nie trafili z rozmiarem? (domówienia, nie wymiany)

Szczerze wątpię ale kto wie. 

@Uraz Dzięki, czy potrzebne jest wysłać potwierdzenie przelewu do 22 godziny? 

Nie ma potrzeby. Jutro sprawdzę przelewy w okolicach południa, myślę że wszystkie weekendowe będą już zaksięgowane. 

Zauważyłem pewną nieścisłość. Bluza ze zdjęcia jest z odkrytym zamkiem, a link do strony producenta pokazuje tą z zakrytym patką zamkiem i kieszonką na piersi. Rozumiem, że to jest aktualny model i ten będzie realizowany?

Myślę, że będzie taka jak na stronie z zamówieniami ale jeszcze to potwierdzę bo może coś się zmieniło. 

#651 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 luty 2021 - 22:15

Podsumowanie na gorąco: koszulek wyszło trochę mniej niż pierwotnie zakładałem, natomiast cała reszta się ogólnie pokrywa z deklaracjami więc nie będzie żadnych problemów przy zamówieniu.

Jutro potwierdzę pozostałe wpłaty i wysyłam listę do Raso. W najbliższym czasie powinienem dostać projekt i pewnie próbny wydruk do zatwierdzenia o czym tutaj poinformuję. 

Jak już wspominałem, planowany termin realizacji to ok 6 tygodni więc można się spodziewać wysyłki na początku kwietnia. 

Zamówienia na ten rok są zakończone - dzięki za udział.

#652 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 15 luty 2021 - 08:08

Dzięki Uraz za organizację zamówienia. Świetna robota :)

Co do projektu koszulki, największą robotę robi kolor pomarańczowy, który jest bardzo żywy i przyciąga wzrok. Fajnie jakby był identyczny na naszych koszulkach, ale chyba oni mają już swoje sposoby ;)

#653 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 15 luty 2021 - 11:12

Dzięki uraz!

#654 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 luty 2021 - 12:29

Tak z ciekawości ile było ostatecznie bluz (koszulek z długim)? Bo ja namawiałem na kolor i nie wiem czy czuć się winnym ;) 

• kristo lubi to

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#655 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 15 luty 2021 - 13:17

I jaki będzie ostateczny wygląd tej bluzy? Tzn. zamek odkryty, czy zasłonięty, materiał to Blizzard czy coś innego?

#656 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 luty 2021 - 15:20

I jaki będzie ostateczny wygląd tej bluzy? Tzn. zamek odkryty, czy zasłonięty, materiał to Blizzard czy coś innego?

W zeszłym roku był to materiał  Blizzard - zamek był osłonięty poprzez dodatkowy materiał z każdej strony zamka. (jak w Bluza Kolarska Melange )

W tym roku widzę że mają jakieś nowe rozwiązanie - kurtynkę jednostronną ale generalnie zamek osłonięty i to ten produkt jak rozumiem od początku
https://rasowear.pl/...sic-czarna.html

A rękaw do końca pomarańczowy - reszta jak w koszulce? 

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#657 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 luty 2021 - 16:57

Teoretycznie powinna jeszcze być kieszonka na zamek na piersi. To co @uraz pokazywał na zdjęciu w sklepie chyba można traktować jako zdjęcie poglądowe, bo Raso nie ma takiej bluzy w bieżącej ofercie, a link kierował do innego produktu 

#658 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 luty 2021 - 20:30

Tak z ciekawości ile było ostatecznie bluz (koszulek z długim)? Bo ja namawiałem na kolor i nie wiem czy czuć się winnym ;)

19 szt. - jesteś niewinny

Materiał to na pewno będzie taki jak zawsze czyli Blizzard, zamek pewnie zakryty. Jak cos będę wiedział na ten temat to dam znać.

A rękaw do końca pomarańczowy - reszta jak w koszulce?

Tak. To chyba jedyna sensowna opcja

#659 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 luty 2021 - 20:35

Koszulki zamawiamy z białym zamkiem krytym tak jak na projekcie? 

• d8wid, sirkozi i zann85 lubią to

#660 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 15 luty 2021 - 23:23

Jeśli o mnie chodzi to głosuje za krytym, ale wydaje mi się że czarny byłby mniej widoczny. W sensie mniej rzucał się w oczy.

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

Dodaj odpowiedź