Jakie stosujecie owijki ?
Posted 06 March 2018 - 20:02
A możecie polecić jakąś owijkę na istniejącą korkową? Nie musi być gruba bo będą dwie warstwy, ważne aby była łatwa do czyszczenia, przyczepna w deszczu bez rękawiczek. W poprzednim rowerze miałem Fizik Performance Classic, która mi generalnie pasowała, ale na dwie warstwy wyjdzie już trochę za grubo i była zbyt śliska w deszczu bez rękawiczek.
Czyli szukam łatwej do czyszczenia, przyczepnej i raczej cieńszej niż grubszej owijki.
Posted 16 March 2018 - 10:45
Chyba po zresztą lekturze tego tematu wrzuciłem PRO Sport Comfort Eva.
Mega zadowolony jestem: gruba, wygodna. Wcześniej używałem podwójnej (przełajowiec) i były mniej wygodne niż ta jedna.
Też się przymierzam do zmiany. Jak do tej pory wstawiałem FSA Powertouch 2.5mm, mega wygodna, to jednak w tej cenie mógłbym mieć dwa komplety tego Pro Comfort. Moje obawy budzi powierzchnia - nie ślizgają się dłonie?
Posted 16 March 2018 - 13:18
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Posted 16 March 2018 - 16:12
Obecnie użytkuje drugą owijkę pro comfort i jest bajka. Jedyny problem jest taki, że faktycznie trzeba uważać o co opierasz rower. No i stosunkowo ciężko doczyścić (wcześniej miałem białą), niestety musiałem ją wymienić po ~3tyś. km bo już nie wyglądała. Tym razem mam czarną mam nadzieje, że będzie pod względem estetycznym lepiej.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 16 March 2018 - 18:20
Posted 17 March 2018 - 13:36
W komforcie, ale tak jak pisałem - nie polecam białej. Zobaczymy jak czarna będzie się sprawowała, bo powinna wyeliminować te minusy białej.
Owijka jest super w dotyku, do tego naprawdę tłumi super lekkie nierówności. Sam montaż też spoko, owijka jest bardzo elastyczna, można bez obaw mocno naciągnąć i się nie zrywa.
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Posted 24 April 2018 - 05:53
Mam pytanie do użytkowników owijki Pro Sport Comfort. Jakim cudem zatykacie korki z tą owijką? Nie uważam siebie za posiadającego "dwie lewe ręce", ale nie mogę tego opanować. Zaczynam owijać kierownicę w taki sposób, że ok. 1 cm owijki wystaje poza kierownicę. Nie mogę tego później złapać korkiem, a jak już się uda, to korek nie trzyma się mocno. Zgięta, zawinięta do środka owijka wypycha korek z kierownicy. Co robię źle?
Posted 28 April 2018 - 12:00
Mam pytanie do użytkowników owijki Pro Sport Comfort. Jakim cudem zatykacie korki z tą owijką? Nie uważam siebie za posiadającego "dwie lewe ręce", ale nie mogę tego opanować. Zaczynam owijać kierownicę w taki sposób, że ok. 1 cm owijki wystaje poza kierownicę. Nie mogę tego później złapać korkiem, a jak już się uda, to korek nie trzyma się mocno. Zgięta, zawinięta do środka owijka wypycha korek z kierownicy. Co robię źle?
Używam tę samą owijkę, nie mam problemów bo na początek wyrzucam załączone korki i stosuję inne. Choć można sobie z nimi poradzić, to szkoda zachodu, i tak wypadają.