rama karbonowa do 5000pln
Posted 19 December 2008 - 01:30
Pedal Force wypuścił nowy model ramy triathlonowej.
nastepna offpegowa rama stara, przeszlo rok to ona na rynku OE jest! Nic nowego.. ;-)
To jest dopiero cos...
Posted 19 December 2008 - 01:55
Ale - jesli sie nie myle , Ty juz masz jedną czasówke ? [czekam na zdjęcia]
Właśnie dlatego staram się wybić sobie z głowy pomysł wymiany ramy ;-)
dyki, rama to jedno, osprzęt to drugie... na stronie w odpowiednim dziale pojawiła się niedawno. Ah, nieważne. Podoba mi się.
Posted 21 December 2008 - 12:03
Za tę kwotę nie mam możliwości kupić markową ramę w sklepie, więc raczej szukam czegoś na ebay'u. Od jakiegoś czasu obserwuję Wiliera Izoarda z 2007 roku, nóweczka. Rozmiar XS, a więc idealny. Do tego widelec Easton SLX albo SL, może 3t. Co wy na to?
Wyglądem i wagą nie powala, ale cóż mam zrobić?
Posted 21 December 2008 - 13:57
Izoard to dobra rama i wygląda całkiem nieźle. Widelec mi się nie podoba, jak większość forków od kompletu.
Ja kupię aluminiowa ramę bo nic z karbonu w cenie <10 k zł nie podoba mi się, a zakup czegoś droższego jest absurdalne. Mnie się podobają BMC Pro Mashine, Storch Scenario, Pinarello Prince, Spin'y, ewentualnie Wilier Le Roi lub Fondriest TF1 (tylko niektóre malowania). Giant'y, Scott'y, Meridy, Trek'i kompletnie nie robią na mnie wrażenia - chyba za dużo już widziałem.
Myślę, że masz za małe doświadczenie żeby docenić ramę tytanową. W zasadzie nie oferuje ona nic poza prestiżem samego materiału.
#168 Gosc_łukasz_*
Posted 21 December 2008 - 14:12
http://cgi.ebay.com/...2|39:1|240:1318
ja kupiłem sobie taką rame bo chcialem miec karbonową , kosztowale mnie 1000zł wiem ze na karbon to tanio ale na drozsza mnie nei stac, CZy nie wydaje sie wam ze to jest ta sama rama ktora na alegro sprzedaje firma RDX ZA 2600 zł moim zdaniem (ale mogę sie mylić) rożnica jest tylko taka ze na ramie RDX sa firmowe naklejki .
#173 Gosc_hautacam_*
Posted 21 December 2008 - 14:59
Posted 21 December 2008 - 15:18
miguel,
nowa rame izoard z 2008 (rama, stery, widelec) mozna kupic za 1100gbp, a na 2009 za 1200gbp. rama jest podstawa roweru wiec moze wartoby dozbierac te 20% zamiast pakowac sie w starawa rame jednego producenta i widelec innego.
Tylko te 3,5 k zł to narazie maksimum. Na początku miał być Pedal Force za 600 dolców. :-P Izoard na 2008 rok to dla mnie bajka, strasznie mi się podoba i zazdroszczę Tobie, ale no niestety tyle wydać nie mogę.
Karbon, do Cicli mnie nie przekonasz bo ni jak mi pasuje to tego projektu. Chociaż ramka za taką kwotę bardzo fajna.
Posted 21 December 2008 - 15:20
I masz coś co wygląda jak karbon, ale czy się nie zastanowiłeś, czy ona jeździ jak karbon? Szkoda pieniędzy na takie gówno - po raz kolejny to powtarzam. Razem z cłem z Chin, które wyniesie tyle co Kr1zje'mu, czyli prawie drugie tyle co cena ramy Za tyle kupiłbyś aluminiową Canyon, albo jakąś inną markową karbonową z Anglii (eBay) - ale sprowadzaną z Anglii, a nie z Chin.a co powiecie na temat tej ramy??
http://cgi.ebay.com/...2|39:1|240:1318
ja kupiłem sobie taką rame bo chcialem miec karbonową , kosztowale mnie 1000zł wiem ze na karbon to tanio ale na drozsza mnie nei stac, CZy nie wydaje sie wam ze to jest ta sama rama ktora na alegro sprzedaje firma RDX ZA 2600 zł moim zdaniem (ale mogę sie mylić) rożnica jest tylko taka ze na ramie RDX sa firmowe naklejki .
#177 Gosc_łukasz_*
Posted 21 December 2008 - 15:20
Hautacam kupujac tą rame chodziło mi o zbicie z wagi z mojej ramy pewnie grdzies około 1600g na ten karbon 1050g , zdaje sobie sprawe ze to nie jest jakas super extra firomwa rama ale jest to taka na ktora sobie moge pozwolic i jest to rama tez dla ludzi wiec czemu nie??
#180 Gosc_łukasz_*
Posted 21 December 2008 - 15:31
Zobaczymy zamonruje na rowerku zrobie klika tysiecy i wtedy ocenie cczy jest dobra czy zla m ne wiem dlaczego tak atakujecie ze wybralem taka rame albo ze mam zle podejscie do tematu , nie zgadzam sie z tym. Każdy robi to co uwaza że jest dla niego dobre KARBON jak jestes ekspertem i uwazasz ze to jest gówno to ok wiec będę jezdził na gównie a może chcesz sie poscigac z gównem?? zobaczmy kto szybszy? :-D