Skocz do zawartości

Zdjęcie

rama karbonowa do 5000pln

529 odpowiedzi w tym temacie

#161 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 18 grudzień 2008 - 19:20

von Munchhausen miej litosc !!! rama super , lubie takie sprzety

#162 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudzień 2008 - 00:32

vmax, wiem wiem... :->

Podoba mi się jak diabli, po prostu właśnie próbuję wybić sobie skutecznie z głowy pewien pomysł, związany z jej ewentualnym zakupem.

#163 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 19 grudzień 2008 - 00:47

Ale - jesli sie nie myle , Ty juz masz jedną czasówke ? [czekam na zdjęcia]

#164 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 19 grudzień 2008 - 01:30

Pedal Force wypuścił nowy model ramy triathlonowej.

nastepna offpegowa rama :P stara, przeszlo rok to ona na rynku OE jest! Nic nowego.. ;-)

To jest dopiero cos... :)

#165 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudzień 2008 - 01:55

Ale - jesli sie nie myle , Ty juz masz jedną czasówke ? [czekam na zdjęcia]

Właśnie dlatego staram się wybić sobie z głowy pomysł wymiany ramy ;-)

dyki, rama to jedno, osprzęt to drugie... na stronie w odpowiednim dziale pojawiła się niedawno. Ah, nieważne. Podoba mi się.

#166 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 21 grudzień 2008 - 12:03

Dalej nie wiem jaką ramę wybrać. Chyba największym problemem jest rozmiar, bo z racji mojej budowy nawet niektóre ramy w rozmiarze S są za długie. Jest to bardzo irytujące, bo czasem trafi się jakiś Storck albo Isaac w limicie cenowym, ale jest za duża. Na ramę + widelec postanowiłem wydać nie więcej niż 3,5 k zł. Wiem, że na karbon to niewiele, ale już mam dość aluminium. O tytanie za takie pieniądze nie ma co marzyć.

Za tę kwotę nie mam możliwości kupić markową ramę w sklepie, więc raczej szukam czegoś na ebay'u. Od jakiegoś czasu obserwuję Wiliera Izoarda z 2007 roku, nóweczka. Rozmiar XS, a więc idealny. Do tego widelec Easton SLX albo SL, może 3t. Co wy na to?
Wyglądem i wagą nie powala, ale cóż mam zrobić? :)

#167 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 grudzień 2008 - 13:57

Jeśli byś wybral rame alu taką jak Cicli B to w najmniejszym rozmiarze będzie ważyła 1040g i będzie o 5 mm krótsza od Twojego Treka. Chociaż i tak jest trochę za długa jak dla Ciebie.
Izoard to dobra rama i wygląda całkiem nieźle. Widelec mi się nie podoba, jak większość forków od kompletu.
Ja kupię aluminiowa ramę bo nic z karbonu w cenie <10 k zł nie podoba mi się, a zakup czegoś droższego jest absurdalne. Mnie się podobają BMC Pro Mashine, Storch Scenario, Pinarello Prince, Spin'y, ewentualnie Wilier Le Roi lub Fondriest TF1 (tylko niektóre malowania). Giant'y, Scott'y, Meridy, Trek'i kompletnie nie robią na mnie wrażenia - chyba za dużo już widziałem.
Myślę, że masz za małe doświadczenie żeby docenić ramę tytanową. W zasadzie nie oferuje ona nic poza prestiżem samego materiału.

#168 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:12

a co powiecie na temat tej ramy??
http://cgi.ebay.com/...2|39:1|240:1318
ja kupiłem sobie taką rame bo chcialem miec karbonową , kosztowale mnie 1000zł wiem ze na karbon to tanio ale na drozsza mnie nei stac, CZy nie wydaje sie wam ze to jest ta sama rama ktora na alegro sprzedaje firma RDX ZA 2600 zł moim zdaniem (ale mogę sie mylić) rożnica jest tylko taka ze na ramie RDX sa firmowe naklejki .

#169 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:17

miguel,

nowa rame izoard z 2008 (rama, stery, widelec) mozna kupic za 1100gbp, a na 2009 za 1200gbp. rama jest podstawa roweru wiec moze wartoby dozbierac te 20% zamiast pakowac sie w starawa rame jednego producenta i widelec innego.

#170 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:46

łukasz, Kupiłes tą rame z tego linku? Jaki koszt całkowity - cła itp..?

#171 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:48

z przesyłka z chin wyszlo mi 1200zł , jeszcze paczka nie doszla a to mam jeszcze cło zapłacic ??/

#172 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:56

Zobacz na strony 9,10 tego tematu - posty kr1zje .

#173 Gosc_hautacam_*

Gosc_hautacam_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 14:59

wszystko fajnie, profesjonalny wyglad no i "mam karbon". ale czy zastanawiales sie czy bedzie mozna na niej "jezdzic"? Czy kupujac sprzet tej klasy wykorzystasz pelny potencjal wlokna weglowego i poczujesz roznice wynikajace z wlasciwosci tegoz materialu?

#174 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:14

koledzy jak to jest ze niektore ramy carbonowe sa ciezsze od aluminiowych :?:

#175 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:18

miguel,

nowa rame izoard z 2008 (rama, stery, widelec) mozna kupic za 1100gbp, a na 2009 za 1200gbp. rama jest podstawa roweru wiec moze wartoby dozbierac te 20% zamiast pakowac sie w starawa rame jednego producenta i widelec innego.

Tylko te 3,5 k zł to narazie maksimum. Na początku miał być Pedal Force za 600 dolców. :-P Izoard na 2008 rok to dla mnie bajka, strasznie mi się podoba i zazdroszczę Tobie, ale no niestety tyle wydać nie mogę.

Karbon, do Cicli mnie nie przekonasz bo ni jak mi pasuje to tego projektu. Chociaż ramka za taką kwotę bardzo fajna.

#176 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:20

a co powiecie na temat tej ramy??
http://cgi.ebay.com/...2|39:1|240:1318
ja kupiłem sobie taką rame bo chcialem miec karbonową , kosztowale mnie 1000zł wiem ze na karbon to tanio ale na drozsza mnie nei stac, CZy nie wydaje sie wam ze to jest ta sama rama ktora na alegro sprzedaje firma RDX ZA 2600 zł moim zdaniem (ale mogę sie mylić) rożnica jest tylko taka ze na ramie RDX sa firmowe naklejki .

I masz coś co wygląda jak karbon, ale czy się nie zastanowiłeś, czy ona jeździ jak karbon? Szkoda pieniędzy na takie gówno - po raz kolejny to powtarzam. Razem z cłem z Chin, które wyniesie tyle co Kr1zje'mu, czyli prawie drugie tyle co cena ramy :D Za tyle kupiłbyś aluminiową Canyon, albo jakąś inną markową karbonową z Anglii (eBay) - ale sprowadzaną z Anglii, a nie z Chin.

#177 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:20

Grzegorz czytałem te posty ktore mi podaleś( niestety juz po kupnie ramy :-| ) troszke mnie wystraszyłeś z tym cłem , nie wiedziałm ze tak jest, Rame kupiłem przez kolege tzn bo ja nie mam konta na ebay wiec on mi zakupił , sobie tez brał wczesniej kierownice czy widelce z tamtego rejonu swiata i nic o płaceniu cła nie mowił.

Hautacam kupujac tą rame chodziło mi o zbicie z wagi z mojej ramy pewnie grdzies około 1600g na ten karbon 1050g , zdaje sobie sprawe ze to nie jest jakas super extra firomwa rama ale jest to taka na ktora sobie moge pozwolic i jest to rama tez dla ludzi wiec czemu nie??

#178 Gosc_hautacam_*

Gosc_hautacam_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:23

ehh z taki podejsciem rzeczywiscie. szerokiej drogi i braku lancucha.

#179 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:28

Za małe części nie płacił cła - bo cło jest od 190$ - jeśli sie nie myle . Napewno już jest za póżno ? Może ramka nie wysłana jeszcze - może coś da sie zrobic?

#180 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 21 grudzień 2008 - 15:31

JEszcze rama do mnei nie doszła a wy juz krytykujecie ze to gówno,
Zobaczymy zamonruje na rowerku zrobie klika tysiecy i wtedy ocenie cczy jest dobra czy zla m ne wiem dlaczego tak atakujecie ze wybralem taka rame albo ze mam zle podejscie do tematu , nie zgadzam sie z tym. Każdy robi to co uwaza że jest dla niego dobre KARBON jak jestes ekspertem i uwazasz ze to jest gówno to ok wiec będę jezdził na gównie a może chcesz sie poscigac z gównem?? zobaczmy kto szybszy? :-D

Dodaj odpowiedź